Anders Kjemtrup's blog

Alarmklokkerne ringer på Nexus

CBS tager ikke udviklingen af studiemiljøet alvorligt.

 

 

 

Den 11. Februar 2013 kunne man læse, at CBS Students føler sig forbigået I campusplan. For nyligt kunne man også læse, at campus-direktøren pointerede at ”initiativer skam skulle drives af engagerede studerende”.

Relaterede artikler

Hvem skal være CBS’ næste universitetsdirektør

Som studerende har vi også indflydelse på, hvem der skal afløse Hakon Iversen, der nu forlader os. Det er nu du skal sige til, hvis du har en egnet kandidat, der vil være god for de studerende.

Som studenterpolitiker har jeg haft utallige møder med Hakon Iversen, og jeg ærgrer mig over at han forlader CBS i slutningen af marts

Herfra skal lyde en stor tak til Hakon for hans åbenhed, konstruktive indstilling og inkluderende ledelsesesstil. Hakon har på alle måder støttet initiativer fra de studerende, når det var muligt, og jeg ønsker ham god vind i hans videre karriere.

Relaterede artikler

New CBS University Director: Do you know the right candidate for the job?

CBS is currently looking for a new University Director. We as students have a say in which candidate should be chosen to do the job, so if you have a candidate in mind or think the candidate should have specific skills beneficial for the students at CBS, and CBS in general, please raise your voice now.

Unfortunately for us as students, CBS' current University Director Hakon Iversen is leaving CBS by the end of March. As a student representative I have had numerous meetings with Hakon Iversen, and I am very sad to see him leave CBS.

I would like to take the opportunity to thank him for his inclusive leadership style and constructive and open approach to every kind of issue. Hakon has shown great support for student initiatives and has always tried to help us as students, whenever it was possible. I wish Hakon Iversen the best of luck in his future career.

Relaterede artikler

Skal vi ikke spille på samme hold?

Jeg undrer mig herude i Singapore. Jeg undrer mig over at det skal være nødvendigt at vi studerende kæmper indbyrdes over en sag, i stedet for at stå sammen? Synes du også det, bør du stemme på CBS Students kandidater i næste uge.

Lad mig slå det fast med det samme. Jeg synes, det er fantastisk, at Sara Thomsen og de andre kandidater fra KS vil være med til at forbedre studiemiljøet på CBS – men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor de ikke vil gøre det sammen med alle os andre?

Relaterede artikler

Det er tilladt at tænke selv… Eller er det?

Rejsebrev: Jeg bor og læser i et land, hvor alt, der ser mistænkeligt ud, skal lukkes ned med det samme. Livet som udvekslingsstuderende på Singapore Management University giver et indblik i et autoritært samfund, hvor medindflydelse og repræsentation er ukendt.

Der går ikke lang tid fra man er landet i Singapore til man må trække lidt på smilebåndet. Tager man metroen ind til byen fra lufthavnen får man både at vide at man skal råbe op, hvis man ser noget mistænkeligt (en dyster mand med kasketten langt ned over hovedet) og at man skal passe på ikke at blive befamlet (igen af en mand med kasket).

Relaterede artikler

Stemmeprocenten flyder over - Det gør toiletterne desværre også

Vi har slået rekorden for højeste stemmeprocent på CBS og der er fortsat masser af aktivitet i valgboderne. Du kan stemme indtil i morgen klokken 14 på www.voteor.dk

Det virker som om julestemningen for alvor har fået fat i de studerende på CBS. Samtidig med at vi runder decembers første hjørne, viser alle de studerende sig fra deres mest gavmilde hjørne ved at stemme til valget på CBS og gøre alle kandidaterne og alle de frivillige glade. Klokken er netop nu 12, torsdag og stemmeprocenten har rundet 25,51 % - Det er det højeste på CBS i nyere tid og ligner også umiddelbart Danmarksrekorden for danske universiteter 2011.

Relaterede artikler

Hvorfor skal du stemme til valget på CBS?

Valget er åbent og kører fra mandag den 28. november klokken 9 indtil fredag den 2. december klokken 14. Hvad er det nu for noget med det der valg? Hvordan vedrører det mig som studerende?  Og hvorfor er det så pokkers vigtigt at du husker at stemme? Fortvivl ej, jeg giver svarene her… Husk allerede nu at stemme på www.voteor.dk

Selvom søndagsstormen nåede at lægge sig til mandag morgen, skal du stadig passe på ikke at blive væltet bagover af en kastevind. CBS Students har nemlig arbejdet hårdt hele weekenden på at dekorere og forberede Universitetsvalget 2011 på CBS. Jeg vil godt vove halsen og påstå at du skal være sanseløst fraværende for at undgå at bemærke at der er valg på CBS.

Relaterede artikler

Formandskabet eller bestyrelsen for CBS Students – Noget for dig?

Den 7. december 2011 finder CBS Students årlige generalforsamling sted. Her er der valg både til det organisatoriske formandskab og til bestyrelsen. Siden nytår har jeg varetaget posten som formand for CBS Students og har valgt ikke at genopstille - Skulle nogen have en studenterpolitiker i maven, fortæller jeg her lidt om hvordan det er at besidde den post.

Da jeg for knap et år siden blev valgt som formand for CBS Students var det med kriller i maven og en vis nervøsitet, at jeg så frem mod min valgperiode. Jeg havde på fornemmelsen at jeg ville gå et udfordrende år i møde og gennem samtaler med tidligere formænd kunne jeg forestille mig at det ikke ville blive nogen badeferie. Her snart et år senere kunne jeg ikke være gladere for at være gået ind i arbejdet. Jeg tror ikke det er for meget sagt, at man som formand for CBS Students vil komme ud for nogle helt ekstraordinære situationer som studerende.

Relaterede artikler

NATURligvis blev det Per Holten-Andersen

CBS går en spændende tid i møde med ny styrmand ved roret og CBS Students er i den grad klar til at hjælpe den nye rektor på vej med gode forslag og initiativer som kan forbedre CBS til glæde og gavn for alle de studerende.

De tog sig god tid i ansættelsesudvalget – Og det gjorde de med rette! En stor beslutning som ansættelse af ny rektor på CBS er tydeligvis ikke noget man skal gå let henover. Efter en meget turbulent tid har CBS nu fundet sin nye leder, valget faldt på Per Holten-Andersen, naturligvis fristes man til at sige. Ved første øjekast har vi her en personlighed, som har dyrket mange år i det grønne, men som også har dygtiggjort sig i nogle af CBS’ kerneforskningsområder finansiering, skat og inflation.

Relaterede artikler

Et valg er ovre - et nyt er på vej

Selvom bladene er begyndt at falde af træerne og efteråret har fået taget i de fleste af os, står studenterpolitikken i disse måneder i fuld flor på CBS. Der har været (og vil være) fuld aktivitet på baggrund af folketingsvalget, og så har alle CBSere et ekstra valg at glæde sig til - Universitetsvalget, som i år bliver afholdt i uge 48...

Knap er krydset fra folketingsvalget blevet sat, før vi snart igen skal til (de digitale) stemmeurner og give vores mening til kende om kandidaterne. Den næste gang ikke til Folketinget, men i stedet til studienævn, Akademisk Råd og Bestyrelsen, når det gælder universitetsvalget i uge 48.

Relaterede artikler

Folketingsvalg på CBS

Den 15. september er der folketingsvalg i Danmark og alle partierne vil indtil da gøre, hvad der står i deres magt for at overbevise vælgerne om, at de skal stemme på lige præcis deres kandidater. CBS Students er som stunderterorganisation parti-politisk uafhængig, men vi hjælper gerne de studerende med valget - I den kommende tid afholder CBS Students flere valgdebatter på CBS!

Så kunne Statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke trække den længere. I dag, fredag den 26/8-2011 udskrev han folketingsvalg, som skal afholdes torsdag den 15. september. Valget som allerede nu kaldes "skelsættende" og "alle valgs moder" får formentlig et økonomisk fokus! Så meget desto mere interessant for os CBS'ere - Vi vil i CBS Students gerne være med til at sætte fokus på valget. Selvom vi ikke bakker op omkring noget bestemt parti, tilskynder vi alligevel alle CBS'ere til at interessere sig for valget og naturligvis huske at stemme den 15.

Relaterede artikler

Welcome new students!

A warm welcome from the student union CBS Students, to all the new students at CBS.

All new students at CBS, we bid you welcome! Welcome to the new HA(psyk)-students. Welcome to the new International Business Students. Welcome to the new Nexus-goers. Welcome to the new exam-stressed students. Welcome to the new people who fall asleep at the library with their drooling cheek on a Corporate Finance book. In short: a heartily welcome to all of you, wherever you are from and whatever you study. Although starting at CBS can seem confusing and overwhelming at first, you will quickly learn your way around, and learn to use some of the exciting opportunities that CBS offers.

Relaterede artikler

Tillyke til Obama, Grækenland og CBS.

Det akademiske år er igang igen! Med et rekordstort optag er der stor grund til at ønske tillykke til CBS og de nye studerende, men med et større optag bør der også følge flere midler.

Vores højtelskede sommerferie går så småt på hæld, og lige rundt om hjørnet venter studiet faretruende med enorme arbejdsmængder og dagligdagens prøvelser. Før vi igen vender tilbage til biblioteket, læsesalen og kantinen, vil vi tage os til en bunke lykønskninger. Hen over sommerferien har der nemlig fundet begivenheder sted, som alt andet lige fortjener cadeau.

Relaterede artikler

For ringe undervisning på CBS - hvordan kommer vi det til livs?

Undervisingskvalitet: Hvor tit har du oplevet, at du ikke rigtig kom godt fra start i et fag, fordi underviseren ikke rigtig formåede at fange dit engagement og interesse? Hvor tit oplever du, at du ikke rigtig kan få læst dine tekster, fordi du ved, at forelæsningen dagen derpå vil være særdeles uinteressant? Hvor tit tror du at en underviser oplever, at de studerende ikke følger med, ikke er forberedt tilstrækkeligt og mister motivationen til at undervise den videnskab, som de brænder for?

Vi har for dårlig undervisning på CBS – ikke uddannelse, men undervisning
Uddannelsernes sammensætninger og opbygning er både nyskabende, brugbare og samfundsrelaterede, og vi bør på CBS bryste os af de nyskabende og tværfaglige uddannelser. Til gengæld har vi en del at lære, når man fokuserer nærmere på den daglige uddannelse, nærmere betegnet undervisningen. Kvaliteten af undervisningen er simpelthen foruroligende lav i alt for mange tilfælde, og det spolerer motivationen for at engagere sig i sin uddannelse.

Relaterede artikler

Påskeprædiken

Studerende og medarbejdere på CBS har en unik mulighed for at påvirke organisationen's retning i den kommende tid. Derfor har vi alle et ansvar for at byde ind med input til den nye ledelse.

Imens både sild og snaps glider roligt ned er det snart tid til at komme tilbage i arbejdstøjet og tilbage på CBS. Påsken apropos, så var det på denne tid af året at den kære Jesus Kristus både døde og genopstod på et par dage. Ikke at vor kære CBS er død henover Påsken, ej heller er det genopstået, men i denne lidt søgte Påske-terminologi kunne vi sige at CBS er ved at starte på ny.

Relaterede artikler

Stormen omkring Anders Knutsen

Hvad kan man udlede af de senste dages mediestorm omkring Anders Knutsen?

Som studerende er det en underlig fornemmelse man får, når éns dagligdag bliver genstand for en mediestorm. Fornemmelsen bliver kun mærkeligere af, at det kan være utroligt svært at genkende det billede der bliver tegnet af éns universitet.

Relaterede artikler

Johan Roos, ledelsen og fremtiden for de studerende

Johan Roos er en færdig mand på CBS, men hvorfor nu det? Fordi det i de seneste dage er blevet åbenbaret at der er et ledelsesmæssigt syndrom, der lige meget hvordan man vender og drejer det, udgør et enormt problem for CBS.

Som anført her i OBSERVER, har der i en rum tid været slinger i valsen på en række områder, herunder kommunikationen med de studerende og implementeringen af CBS’ strategi. Her har seneste udviklinger i MBA-SIMI sagen øjensynligt fået bægeret til at flyde over for bestyrelsen.

Relaterede artikler

Ned i 1. division

Ledelsesmæssigt rod skader CBS' omdømme. Det går ud over de studerende, som er helt uden skyld, derfor må der ryddes op i processerne før vi igen kan skabe gode uddannelser og blive blandt de bedste Business Schools i verden 

 

Hvordan kom vi herud CBS? Hvorledes er det gået til at vi uddanner MBA studerende på en ulovlig baggrund? Hvorfor bliver der ikke sat spørgsmålstegn i tvivlsomme processer? Hvorfor har vi så store ledelsesmæssige problemer, når det netop er hvad vi burde være gode til?

Relaterede artikler

Cxense Display

Cxense Display

Subscribe to RSS - Anders Kjemtrup's blog