Frederik Ploug's blog

Mit seksårs studenteroprør

”Compete instead of complain”. Det sagde Patri Friedman mig engang og det har jeg handlet efter. Mit ydmyge oprør handler ikke om politiske løfter og rift om ressourcerne. Det handler om at være kreativ på sine egne og andres vejene. Tænk interaktivitet og forretning i stedet for passivitet og fundraising.

Man kan være aktiv på mange måder. Jeg startede som inaktiv. Senere blev jeg aktiv, hyperaktiv, proaktiv, interaktiv og hvis man kan være ”kreaktiv”, så ligger den nok der lige nu.

Jeg står ved udgangen og ser tilbage på seks års hårdt og frivilligt arbejde på CBS. I mine første år på CBS brugte jeg nattetimerne i et musikstudie på Njalsgade og fik sendt en enkelt sang i radioen. Efterfølgende investerede jeg nattetimerne på swingtrading, finansjournalistik og opstart af FinanceLab.

Relaterede artikler

Børsnotér borgerne

Tænk hvis du havde friheden til at vælge, om staten eller den private sektor skulle finansiere din fremtid? Dette blogindlæg er et tankeeksperiment om salg af statens skatteopkrævningsrettigheder til det frie marked.

I FinanceLab er der altid plads til skøre tankeeksperimenter og gale videnskabsmænd. Nogen mener, jeg er en af dem. Men jeg vil bede dig læse tankeeksperimentet igennem og bagefter teste det hos venner og medstuderende, du nyder at snakke ideer med.

Relaterede artikler

FinanceLab: vil du have et Trading Floor?

FinanceLab har længe haft planer om at få et trading floor op at stå på CBS. Det er udbredt facilitet på andre universiteter i verden og med hele 5 finanslinjer på CBS (FSM, AEF, FIR, ASC og advanced Economics inFinance), der tæller for omkring 3000 friske finanshjerner, kan det undre, at der ikke er et trading floor på CBS. Vi taler om den direkte konfrontation mellem teori og marked. Et laboratorium for den næste generation af finansfolk. Så hvorfor har vi ikke et Trading Floor på CBS?

Udfordringer
Forklaringen er indlysende. Ressoucer, ressourcer, ressoucer. Det hænger mig næsten tørt ud af halsen. Ordet slår dagligt ekko fra toppen ned gennem administrationen, diverse studienævn og brager tungt hos studenterforeningerne i bunden. Forvent ikke dit projekt er det første, som sponsorerne kaster penge i. For hele CBS konkurrerer lige for tiden om sponsorernes gunst og senest har vi set CBS Students formændene sendt til tælling hos Rektor efter forsøg på at nusse et par CBS partnere på maven efter guldæg. Nix pille hedder det.

Relaterede artikler

Cxense Display

Cxense Display

Subscribe to RSS - Frederik Ploug's blog