Humanister får chancen for at vise, hvad de kan

Skrevet af Naima Yasin Abdi - 31. januar 2012 - 12:411 kommentar

”Humanister har svært ved at finde arbejde”. Det er budskabet fra den virkelige verden. Det har de humaniorastuderende et svar på: Suitable for Business.

Studerende fra humaniora og samfundsvidenskab markerer
- Det store antal af humaniorastuderende anses blandt mange for at være et problem. Vi er derfor en gruppe studerende, der vil gøre noget ved dette billede og fremhæve humanister og socialvidenskabelige studerendes kvaliteter over for erhvervslivet, fortæller Bjørg Ilsø Klinkby, som er en del af Steering Committee for Suitable for Business og IBP studerende ved CBS.

Suitable for Business-initiativet består af en konference og en case competition, der arrangeres af studerende fra blandt andet CBS, KU og RUC. Konferencen sætter fokus på human- og socialvidenskabernes bidrag i erhvervsøkonomien ved at skabe et forum, hvor de studerende kan vise deres kompetencer over for virksomheder.

I case competition-delen vil 12 hold fra Danmark, Sverige og Norge konkurrere om at nå frem til den bedste løsning på en udvalgt virksomheds udfordringer.

Vis virksomhederne dine kompetencer
Det er blevet mere anerkendt, at kandidater med en human- eller socialvidenskabelig baggrund kan bidrage til en virksomheds udvikling, og flere virksomheder har allerede opdaget disse kandidaters kompetencer. Men endnu flere virksomheder kan få gavn af humanister og socialvidenskabeligt uddannede, mener arrangørerne bag Suitable for Business.

Konkurrencen viser, hvordan de studerende ser andre problemstillinger og har en anden metodisk tilgang til problemerne i erhvervslivet end studerende fra direkte virksomhedsrettede studier. Samtidig kan de studerende få øjnene op for en bredere palet af jobmuligheder i forhold til deres klassiske søgefelt.

Tilmeld dig konferencen og konkurrencen
Under konferencen vil der være en række debatter og oplæg fra gæster både fra universitetsverdenen og fra erhvervslivet.

Studerende på CBS med en socialvidenskabelig eller humanistisk baggrund kan selvfølgelig stille hold á fire studerende til konkurrencen og/eller deltage i konferencen.

Suitable for Business finder sted fra den 20. til den 23. marts 2012.

Skynd dig!
Så, hvis du er Suitable for Business, kan du ansøge om at tilmelde et hold til konkurrencen.

Deadline for ansøgning er 1. februar kl 12.

Læs mere om case-konkurrencen her http://suitableforbusiness.dk/
 

Kommentarer

Stor ros til 'Suitable for Business' for at holde organisationen i gang efter den succesrige konference i 2011. I CBS Students sætter vi stor pris på - og arbejder aktivt for - den vigtige sag, som 'Suitable for Business' knokler for: promoveringen og integrationen af de sociale og humanistiske videnskabers rolle i erhvervslivet.

CBS Students sender hermed opfordringen om at ansøge til konferencen videre, og ønsker desuden tillykke med den nye flotte hjemmeside.

Vi ses d. 20.-23. Marts!

CBS Students

Tilføj kommentar