180 Degrees Consulting på CBS

Skrevet af Anders DalhoffBjørn Hyldkrog - 9. september 2011 - 13:030 kommentarer

En ny, international studenterorganisation med fokus på pro bono konsulentvirksomhed for non-profit organisationer er rykket ind på CBS. De engagerede CBS studerende har allerede markeret sig ved CBS Responsibility Day for årets nye studerende og ved et introduktionsmøde. Nu rekrutterer de frivillige studenterkonsulenter.

Tre CBS-studerende bag 180 Degrees Consulting i København
Den nyetablerede organisation er den danske afdeling af 180 Degrees Consulting – et internationalt pro bono studenterkonsulentfirma (eller -organisation), der hjælper NGOs med at få større social indflydelse. Kontoret i København tilbyder samtidigt dets ydelser til små-og mellemstore virksomheder i forbindelse med CSR og bæredygtig virksomhedspolitik.
180 Degrees Consulting har i København hjemsted på CBS – nærmere betegnet i Copenhagen School of Entrepreneurship på Howitzvej, hvor de i øjeblikket deler kontor med 360° Students for Sustainability, men håber på snart at få eget kontor.

København-afdelingen søger stadig frivillige konsulenter
De engagerede studerende fra 180 Degrees Consulting’s lokale bestyrelse – bestyrelsesformand og stud.merc.IBP (International Business and Politics) Emma Lindgreen, næstformand med ansvar for marketing og rekruttering og stud.merc.int. (Business and Development Studies) Joan Marie Stenderup og direktør med ansvar for konsulent-og sponsorvirksomhed og stud.merc.fil. (Business and Philosophy) Alexander Frederiksen – har allerede markeret sig som frivillige konsulenter ved at bidrage som case-rådgivere for de nye studerende ved CBS’ Responsibility Day.

180 Degrees Consulting arrangerede et introduktionsmøde på CBS – Solbjerg Plads – onsdag den 7. september – hvor der kom cirka 70 interesserede studerende, og de har allerede fået 30 tilmeldinger til det frivillige arbejde. De rekrutterer frem til den 18. september, så hvis det kunne have interesse at blive frivillig konsulent og få opøvet sine færdigheder på den både bæredygtige og studierelevante måde, så kan man stadig nå at ansøge.

Konceptet bag konsulentvirksomheden
Ideen med etableringen af 180 Degrees Consulting er at give studerende mulighed for at bruge deres studier i praksis, samtidigt med at NGO’er og non-profit organisationer bliver assisteret i udviklingen af innovative, praktiske og bæredygtige løsninger til de problemstillinger, de står overfor.

Konceptet er, at studerende bliver sammensat i hold på grundlag af deres uddannelsesbaggrunde til at arbejde med en NGO eller en virksomhed. De vil her identificere specifikke udfordringer virksomheden eller NGO’en måtte have og derefter arbejde på det specifikke projekt i to-tre måneder. De studerende præsenterer så afslutningsvis deres anbefalinger til organisationen.

De forskellige projekter indeholder mange elementer og kræver derfor studerende med forskellige kompetencer, der kan arbejde sammen på tværs af discipliner. For at kunne sikre en vis kvalitet, vil de studerende gennemgå en træningssession, udviklet af to professionelle konsulentfirmaer.

Del af et (næsten) verdensomspændende netværk
180 Degrees Consulting har afdelinger i Australien University of Sydney og University of New South Wales), Sverige (Stockholm School of Economics), Rusland (Far Eastern National University), Mexico (Instituto Tecnológico Autónomo de México) og USA (Indiana University & Ithica College, New York), og bliver ved med at ekspandere.