200 udvekslingsstuderende vil leje sig ind hos dig

Skrevet af Helle-Lise Ritzau KaptainMia Mathilde Hansen, versioning - Foto: Stinne Hammild Riis-Jeppesen - 28. maj 2014 - 15:140 kommentarer
Stinne Hammild Riis-Jeppesen lejede sig ind privat under sit udvekslingsophold på Thammasat University i Thailand. Det blev indgangen til tætte lokale relationer. Her ses hun med en venindes bedsteforældre.

Mange internationale studerende, som begynder på CBS til efteråret, har ikke noget sted at bo - endnu. Hvis du har et ledigt værelse, er det muligvis dig, som de og Det international Kontor leder efter.

CBS slår igen i år dørene op for flere udvekslingsstuderende, end Det internationale Kontor kan skaffe boliger til. Sidste år havde hele 165 internationale studerende glæde af danske studerendes og andre private udlejeres velvilje.

I år er ansøgningstallet endnu større. Derfor søger CBS Housing nu CBS’ere og andre private, der bor i Storkøbenhavn og har et værelse til overs.

Udlejningsperioden er på ét semester ad gangen med start midt august. Det vil sige, at man får en halv måneds husleje den første måned og derefter en ekstra månedlig indbetaling, indtil semesteret slutter i december.

Lejeindtægten ligger typisk mellem 3.500 og 5.000 kr. per måned og er derfor et godt supplement til ens egen økonomi. Samtidig får du udvidet din horisont, indblik i en fremmed kultur og i bedste fald en ny ven. Samtidig kan du måske lære eller få øvet et fremmed sprog.

Der tages hensyn til ønsker og krav

Alt, du skal gøre, er at tilbyde et møbleret værelse med seng, arbejdsplads, internetadgang og adgang til køkken og bad.

Det internationale Kontor foretager formidlingen mellem udlejer og studerende. Kontakten etableres på baggrund af relativt få oplysninger om både den studerende og udlejeren: Den studerendes køn, alder, nationalitet, studieretning, ryger/ikke‐ryger, allergier og eventuelt deres maksimumniveau for huslejen.

International Office forsøger at prioritere udlejerne i den rækkefølge, de tilmelder en bolig og ud fra de specifikke krav, de måtte have til den kommende lejer.

Kontoret forsøger at efterkomme flest mulige af udlejers ønsker til en lejer, men jo flere krav at tage hensyn til, jo højere husleje og jo senere, værelset tilmeldes boligformidlingen, des sværere er det at finde det rigtige match.

Sæt din pris for all included - næsten!

Mange kvindelige studerende foretrækker at bo hos kvindelige udlejere og for at undgå, at de studerende opsiger lejemålet midt i semesteret, forsøger Det internationale Kontor bedst muligt at imødekomme både studerendes og udlejers præferencer.

Derudover forsøger kontoret at tage hensyn til, om du ønsker meget eller lidt kontakt med den studerende.

De studerende kommer kun med deres tøj og bøger. Det vil sige, at værelserne skal være møblerede, og der skal være adgang til køkken og bad. Ved møblering menes som minimum: lamper, et klædeskab/kommode til tøj, en seng med madras og et skrivebord med tilhørende stol.

Og der SKAL være adgang til internet.

International Office har meddelt den studerende, at han/hun selv skal medbringe sengetøj og håndklæder, men kan det tilbydes af udlejer, vil det være en fordel.

Brug af el, vand, gas og varme betragtes som inkluderet i huslejen, så det skal du tage højde for, når du sætter huslejeniveauet. Opvaskemiddel, rengøringsartikler og toiletpapir betragtes også som inkluderet i huslejen.

I den første PDF nedenfor kan du læse alt om, hvad udlejningen indebærer - også husregler, skat og det rent juridiske - den anden er en tilmeldingsblanket, du kan udfylde.

Du kan også kontakte Det Internationale Kontor på CBS for at høre mere på tlf.: 3815 3054 eller e-mail: privatehousing.intoff@cbs.dk.

Endelig kan du læse mere om hele foretagendet på deres hjemmeside: www.cbs.dk/housing