700 udvekslingsstuderende er nu sikret boliger

Skrevet af Tom Erik Kampman - 17. august 2012 - 11:100 kommentarer

International Office's Housing Department er i år kommet på forkant med et kronisk problem, der har præget ugerne op til studiestart gennem de seneste mange år. Alle udvekslingsstuderende, der har søgt om bolig gennem CBS i god tid, er allerede nu sikret tag over hovedet.

International Office's Housing Department i mål
Der hænger nøgler i nøgleskabene, og der ligger nøgler på mange af bordene med mærker i alle regnbuens farver. Jagten på værelser til efterårets ca. 700 udvekslingsstudererende på CBS har kørt hen over foråret og sommeren, og resultatet er ikke udeblevet for CBS´ afdeling for formidling af boliger til de mange udvekslingsstuderende, International Office's Housing Department. Samtlige udvekslingsstuderende, der har søgt en bolig gennem CBS i god tid, har nemlig nu fået tag over hovedet.

- Der har tidligere været problemer om efteråret med at skaffe nok boliger til de udvekslingsstuderende, men jeg kan roligt sige, at vi er kommet i mål, siger Tom Dahl-Østergaard, direktør for Det Internationale Kontor.

CBS har allokeringsret til 403 kollegieværelser, og fra den 31. maj var det muligt for de studerende at vælge et kollegieværelse efter først-til mølle princippet. I løbet af tre dage var værelserne udlejet gennem CBS´ bookingsystem.

- Vi besluttede derefter at de udvekslingsstuderende, som endnu ikke havde fået en bolig og havde henvendt sig i perioden fra den 4. juni til den 30. juli, havde højeste prioritet. Vi ville gøre alt, der var i vores magt for at skaffe dem en bolig – om vi så skulle hoppe på tungen, var vi klar til det, fortæller Tom Dahl-Østergaard og påpeger, at han finder medarbejderne i boligafdelingens indsats beundringsværdig.

Annoncering skaffede hele 147 private boliger
De manglende boliger er skaffet ved at gøre en ekstra indsats for at finde private udlejere. I foråret satte CBS en række annoncer i lokalaviserne i Frederiksberg og København, og det er den indsats, der nu har givet pote. Hele 147 værelser blev fundet ved hjælp af annoncering, og det har løst boligproblemerne for de internationale studerende.

- Jeg vil sige, at det er en stor præstation at finde så mange værelser i København på relativt kort tid, mener Tom Dahl-Østergaard.
Gitte Topholm har været koordinator på det private boligområde og har dermed skullet sætte udlejerne sammen med de ansøgende boligløse studerende.

- Det er et stort puslespil, der skal gå op. Der er måske nogle udlejere, der har specielle præferencer med hensyn til alder og sprog, og det samme gælder for de studerende. De ønsker skal vi så forsøge at opfylde. Samtidig er der selvfølgelig en masse studerende, der vil bo så tæt på CBS som muligt, og det kan vi ikke altid opfylde. De studerende, der er kommet længst væk fra CBS, har fået værelser i Vedbæk og Snekkersten, fortæller Gitte Topholm.

Samarbejde med boligportal sikrede resten af boligerne
CBS har også haft succes med at formidle værelser gennem internetportalen HousingAnywhere.com. Portalen formidler boliger mellem studerende i hele verden ud fra princippet om, at dem, der rejser ud har en bolig, de kan stille til rådighed for en anden indrejsende studerende. Gennem portalen er det lykkedes CBS at formidle 69 boliger.

- CBS er et af de universiteter, der har fået den største og hurtigste succes med HousingAnywhere-portalen. Jeg har en forhåbning om, at tallet kan hæves endnu mere, så vi kan formidle omkring 200 boliger, og så behøver vi i princippet ikke at benytte os af private boligtilbud længere, siger Tom Dahl-Østergaard.