Årets bacheloroptag sender kvotienterne i vejret

Skrevet af Jannick Friis ChristensenMia Mathilde Hansen - Foto: Nikolai Sorokin | Dreamstime.com - 5. august 2014 - 16:490 kommentarer
Ikke færre end 2000 ansøgere er blevet afvist af CBS i år.

CBS’ bacheloruddannelser kræver i år rekordhøje adgangskvotienter. På IB skal du have et snit på 12,1 for at komme ind via kvote 1. De skyhøje karaktersnit skyldes, at CBS er fyldt til bristepunktet og i år optager den største relative andel kvote 2-ansøgere blandt universiteterne.

Økonomi og kvote 2 presser kvotienter i vejret

CBS byder i år velkommen til lidt over 3.000 nye bachelorstuderende, hvilket er godt det samme antal som sidste år.

Ifølge Den Kordinerede Tilmelding har over 15.000 havde valgt at søge ind på CBS, og heraf havde 5.062 – 25 flere end i 2013 - valgt CBS som førsteprioritet.

Med lidt hurtig hovedregning står det klart, at CBS derfor har måtte skuffe knap 2.000 håbefulde unge.

Fra Admissions Office lyder det, at CBS har afvist rigtig mange kvalificerede ansøgere, og kampen om pladserne for optaget 2014 har været lidt af en gyser.

En blanding af manglende ressourcer og landets største relative andel af kvote 2-studerende blandt universiteterne har nemlig skubbet adgangskvotienterne op på et rekordhøjt niveau.

81 procent kunne gange deres snit

Således er adgangskvotienten gået op på alle 20 bachelorlinjer på nær to, og én – International Business, har sprængt karakterskalaen ved at kræve et gennemsnit på hele 12,1.

For de af jer, der ikke læser HA(mat.), er det 0,1 højere end topkarakteren 12, der kan gives ved det grønne eksamensbord.

For at komme ind på IB er det altså nu nødvendigt at booste dit snit ved at tage flere A-fag eller droppe sabbatåret, så du kan gange snittet op med henholdsvis 1,03 og 1,08.

Det er i år over 81 procent af CBS’ kvote 1-ansøgere, som kunne gange deres gennemsnit med 1,08, fordi de begynder på en videregående uddannelse senest to år efter at have færdiggjort en adgangsgivende eksamen.

Ud over IB er der 4 andre uddannelser på CBS, som kræver et snit på mere end 10. For bare 4 år siden var det kun 2 uddannelser, hvor et så højt snit var nødvendigt.