Alt du bør vide om case competitions og CBS CC ’14

Skrevet af Kristine Husted Munk - Foto: Jørn Albertus - 20. februar 2014 - 11:260 kommentarer
Vinderholdet fra CBS Case Competition '13 var fra National University of Singapore Business School - kan du se dig selv i en tilsvarende situation på en business school på et andet kontinent en dag? Og vil du levere, hvad der skal til?

I år deltager CBS-studerende ved CBS’ egen CBS CC, Sauder Summit Global Case Competition, McGill Management International Case Competition, Belgrade Business International Case Competition og IGC HEC 2014. Så hvad er lige en case competition?

Business case competitions er konkurrencer for business-studerende på universiteter rundt omkring i verden. Hvert universitet udvælger et team, som sammen med deres coach sendes af sted til et værtsuniversitet for at deltage i en konkurrence.

Det varierer en del, hvor mange deltagende teams, der er – i nogle case competitions er der kun 8 deltagende teams, mens de studerende i andre case competitions må indstille sig på at konkurrere med ikke mindre end 29 andre teams.

Når de studerende ankommer til værtsuniversitetet, får de udleveret en business case, som de skal løse under tidspres. For det meste har de studerende mellem 24 og 60 timer til at løse den pågældende case.

Mens de studerende intensivt arbejder på at løse opgaven, er de isoleret fra andre studerende og kan ligeledes ikke kontakte deres vejleder.

Præsenterer for case-virksomhedens ledelse
Når tiden er brugt op, PowerPoint-præsenterer de studerende deres foreslåede løsninger til case-virksomhedens problemstilling. Til stede ved præsentationerne er ofte virksomhedens ledelse og en relevant dommerkomité.

De studerende skal være parate til at svare på spørgsmål inden for mange områder. Er virksomhedens CFO eksempelvis til stede, kan de studerende forvente at skulle svare på spørgsmål angående de mere finansielle overvejelser.

At kunne give kvalificerede svar på sådanne spørgsmål er krævende, og de studerende forbereder derfor back-up slides i håbet om at komme sådanne spørgsmål i forkøbet.

CBS-teams under kyndig Case-coaching
På CBS er det Case Coach og Special Consultant Stephanie Hadler, der sammensætter holdene til de internationale case competitions.

Hun har beskæftiget sig med international uddannelse i mere end 20 år og er ekspert inden for coaching, kommunikation, præsentations- og forhandlingsteknikker samt international business strategy analysis.

Efter Stephanie Hadler har sammensat de mest dynamiske teams, forbereder hun de studerende til de kommende konkurrencer gennem workshops og præsentationer.

De seneste år har de studerende deltaget i workshops hos de største konsulenthuse i Danmark, og i år er ingen undtagelse.

I år deltager de studerende i workshops hos henholdsvis Bain, McKinsey, PA Consulting Group og Boston Consulting Group – og der er fokus på detaljerne. Stephanie filmer nemlig de studerendes præsentationer, så de efterfølgende kan være med til at evaluere sig selv.

Fordele ved at deltage i en case-konkurrence
Business case competitions er ikke et nyt koncept, men har eksisteret i tre årtier. Konceptet startede oprindeligt i USA og blev hurtigt adopteret i Asien.

I dag afholdes der mange case competitions rundt omkring i verden, og CBS’ velrenommerede CBS Case Competition har formået at skrive sig ind i case competition-historien.

Deltagelse i case competitions er blandt universiteter og virksomheder i hele verden anerkendt som en fantastisk mulighed for at anvende teoretisk viden i praksis.

Som business-studerende opnår man en alsidig viden, og at kunne gøre brug af denne viden i praksis er guld værd. Du kommer med andre ord til at prøve kræfter med arbejdet som konsulent.

Simuleringen af konsulentbranchen er yderlige forstærket ved, at de cases, som de studerende bliver præsenteret for, handler om virkelige virksomheder og deres aktuelle problemstillinger.

At deltage i en case competition er ligeledes en mulighed for at differentiere sig fra andre studerende. Uanset om du har topkarakterer eller ej, vil du ved at deltage i en case competition bevise, at du har det rette drive og gå-på-mod.

- Jeg vælger ikke udelukkende elitestuderende til case competitions. Det er en myte, forklarer case coach Stephanie Hadler og fortsætter:

- Erfaring fra relevante studiejobs og business acumen er ofte vigtigere end topkarakterer eller studium. Derudover giver deltagelse i case competitions dig nogle kompetencer, som dine teoretiske studier ikke kan give dig – og netop dét vil gøre dig til en elitestuderende!

CBS’ 100 procent studenterdrevne Case Competition
Du har sikkert set det blå logo rundt omkring på campus i den seneste tid, og måske har du også smagt et stykke af den imponerende case-lagkage. CBS Case Competition er tilbage, og uge 9 står i høj grad i CBS CC ’14’s tegn.

I uge 9 ankommer studerende fra 12 deltagende universiteter til CBS. Her vil de blive modtaget af en gruppe af dedikerede studerende, som siden sidste års CBS Case Competition har lagt mange timers frivilligt arbejde i at forberede konkurrencen til i år.

- Flere måneders hårdt, sjovt og lærerigt arbejde er ved at være ved vejs ende, og vi er super spændte på at møde de 12 teams og præsentere dem for CBS Case Competition 2014, fortæller Signe-Emilie Samsøe PR & Marketing, CBS Case Competition Organizing Committee og tilføjer:

- Og så er vi selvfølgelig mindst lige så spændte på finalen og, hvem der vinder CBS Case Competition 2014.

Hvert team vil blive tildelt en team host, som vil fungere som teamets kontaktperson gennem uge 9 og sikre, at teamet får den bedst tænkelige oplevelse.

CBS Case Competition er dog ikke kun en oplevelse for de deltagende teams. Teamet bag CBS Case Competition vil skabe mindeværdige oplevelser for deltagere såvel som andre studerende, partnere og deres egen Steering Committee, og derfor har de i uge 9 arrangeret en række arrangementer på campus.

Programmet for uge 9, som vi har skrevet indgående om i CBS OBSERVER, finder du her på konkurrencens eget website. På hjemmesiden kan du også læse, hvem de 12 deltagende teams er, mere om konkurrencen, visionen bag samt meget meget mere.

Hvem kan deltage i case-konkurrencer for CBS?
Er du CBS-studerende på tredje år af din bachelor, kan du deltage i de såkaldte undergraduate case competitions.

Er du allerede begyndt på en kandidat, kan du deltage i graduate case competitions, hvis du læser en master of science. Kandidatstuderende kan deltage både på første og andet år af deres kandidat.

Studerende, der læser en MBA på CBS, har ligeledes mulighed for at deltage i graduate case competitions både på første og andet år af deres uddannelse.

Falder du i en af ovenstående kategorier, og er du desuden veltalende i engelsk, vild med udfordringer og villig til at dedikere en god portion af din tid op til konkurrencen, lever du op til kravene til at ansøge til case competitions.

Der er lukket for ansøgning til at repræsentere CBS i case competitions i 2014, men du kan stadig (lige) nå at tilmelde dig Beat the Elite.