Artikler af Mia Mathilde Hansen

Profil: Mia Mathilde Hansen

Nu skal forskerne undervise mere på CBS

Onsdag, 16 marts, 2016 - 11:33

Det er den sædvanlige gamle sang om, hvad der vægter mest på CBS: undervisning eller forskning? Nu vil CBS’ bestyrelse med en ny hensigtserklæring imødekomme ønsket om flere forskere længere i undervisningslokalerne. 

Fill out CBS Library's survey and get a chance to win an iPad

Fredag, 11 marts, 2016 - 11:33

A new survey has been launched to map out Danish university libraries’ user friendliness and the level of inter-university learning. 

Vind iPad i CBS Biblioteks brugerundersøgelse

Tirsdag, 8 marts, 2016 - 07:48

En ny undersøgelse er sat i gang i det ganske, danske universitetsland for at få kortlagt bibliotekernes brugervenlighed og dele gensidig læring på tværs af universiteterne.

Blandede spidskompetencer gav guldregn

Fredag, 4 marts, 2016 - 15:57

Man skal både være skrap til at løse cases og have ordet i sin magt efter blot 8 timers søvn på tre døgn, hvis man vil vinde finalen i årets Case Competition Open. Og så gør det bestemt ikke noget, at deltagerne har forskellige kompetencer.

Professor from CBS receives DKK 10m in research grants

Onsdag, 20 januar, 2016 - 14:09

Alongside research colleagues from CBS and Dar es Salaam, a professor from CBS has just received DKK 10m from the Ministry of Foreign Affairs of Denmark earmarked to support a research project in Tanzania. The project has been named NEPSUS and will continue throughout 2020. 

Skal en CBS’er være Danmarksmester i Excel?

Mandag, 18 januar, 2016 - 14:01

Var du altid den sidste til at blive valgt til høvdingebold? Har du altid elsket grafer højere end grammatik? Nu har du chancen for at vinde titlen som Danmarks hidtil ukronede regnehaj, når Microsoft afholder Danmarksmesterskab i Excel.

10 bæredygtige millioner til CBS-forskere

Fredag, 15 januar, 2016 - 14:41

CBS professor har i samarbejde med forskningskolleger fra Dar es Salaam, modtaget 10 millioner kroner fra Udenrigsministeriet til forskningsprojekt i Tanzania. Projektet har fået navnet NEPSUS og kommer til at løbe frem til 2020.

Danish students have high completion rates

Tirsdag, 12 januar, 2016 - 10:39

According to policy-makers in the Danish Parliament, Danish university students take too long to finish their degrees. But although they might take a little longer, compared to students in other European nations, the share of Danish students who actually complete their degrees is at the top of the charts. 

CBS receives surprising Christmas present: DKK 20m

Mandag, 11 januar, 2016 - 15:05

CBS leaps into a new year just as the Ministry of Higher Education and Science has decided to funnel an extraordinary grant of DKK 20m to CBS. The extraordinary financial aid is a lump sum and is to be used to cover the budgeted deficit for the year 2016. The good news was recently posted on CBS’ intranet, CBSshare. 

Danske studerende er gode til at blive færdige

Tirsdag, 5 januar, 2016 - 10:08

De danske studerende er for lang tid om at blive færdige, mener politikerne i Folketinget. Til gengæld viser en ny rapport, at de rent faktisk bliver færdige, og det i langt højere grad end deres europæiske studiefæller.

CBS får 20 mio. kr. i julegave

Tirsdag, 5 januar, 2016 - 10:02

CBS skyder det nye år ind med en ekstra økonomisk bevilling fra Uddannelsesministeriet på 20 millioner kroner. Pengene går til at dække det budgetteret underskud for 2016, og er et engangsbeløb. Det oplyser direktionen på CBS’ intranet Share.

Fremdrift er ikke gearet til praktik

Torsdag, 3 september, 2015 - 08:29

CBS OBSERVER-rundspørge: Virksomhederne kan ikke finde rundt i fremdriftsreformen, og de konsekvenser den har for praktikophold og praktikanter.

Fremdriftsreformen æder af din specialetid

Tirsdag, 1 september, 2015 - 11:49

Mange kandidatstuderende bliver grønne af misundelse, når de hører at studerende for bare få år siden kunne bruge 8 måneder på specialet, når man nu kun får fem måneder.

Du kan få 30 ECTS for dit praktikophold

Tirsdag, 1 september, 2015 - 11:39

Det kan lade sig gøre, hvis du søger dispensation, men den er svær at få. På nogen CBS-uddannelser har studienævnene valgt at meritere praktik med 30 ECTS.

Specialer i centrum på Folkemødet

Torsdag, 18 juni, 2015 - 11:36

Unge og uddannelse var i højsædet til årets Folkemøde. Adskillige CBS-studerende delte deres specialer med interesserede tilhørere.

Ja, forskere må gerne have en holdning, men…

Mandag, 15 juni, 2015 - 14:57

På årets Folkemøde satte CBS sammen med KU og DTU fokus på forskeres roller som eksperter med holdninger i medierne – med baggrund i de seneste 10-15 års paradigmeskifte fra ’eksperttyranni’ opgør til kravet om at ’blande sig noget mere’. 

Karakterræset overhalede det rigtige uddannelsesvalg

Mandag, 15 juni, 2015 - 14:17

Hvad er udfordringerne med overgangen fra ungdomsuddannelse til videregående uddannelse i dag? Det er åbenbart et spørgsmål om, hvordan vi fra samfundets og universiteternes side opfatter og ser på karakterer.

CBS-forsker med sundheds-laboratorium til Folkemøde

Mandag, 15 juni, 2015 - 13:08

I samarbejde med blandt andre Novo Nordisk afholdt CBS-lektor Karl-Heinz Pogner på Folkemødets tredje dag et LivingCityLab, hvor temaet ’sund by’ var på dagsordenen. Målet var klart: at starte et netværk til udviklingen af visionerne for en ’livable’ by.

Når forskning møder stand-up for folket

Mandag, 15 juni, 2015 - 12:59

Folkets dom var hård, men retfærdig da Copenhagen Science Slam på Folkemødets anden dag satte 3 forskere fra CBS, KU og DTU stævne for at battle i, hvem der var bedst til at gøre sin viden spiselig, men... en skimmelsmoothie?

Folkemødet mellem folkefest og 'Djøfstortion'

Fredag, 12 juni, 2015 - 08:30

Er Folkemødet et møde for folket, eller har det udviklet sig til den politiske pendant til det københavnske Distortion, på den ’Djøfstortion’ agtige måde? Her er, hvad vi rent faktisk ved om deltagerne til den danske folkefest på solskinsøen.

IBP Union blæser til valg-debat på CBS

Mandag, 13 april, 2015 - 14:04

Er du i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds til næste Folketingsvalg? Og har du lyst til at møde politikere og tænketanke med relevante spørgsmål i øjenhøjde? Så har du nu muligheden for at deltage gratis i en offentlig debat på CBS om Danmarks økonomiske fremtid.

Indisk toptalent besøgte CBS

Onsdag, 25 marts, 2015 - 14:09

Hvad forbinder du med innovation og København? Sådan lød spørgsmålet til Top Talents essay- konkurrence til indiske studerende. Vinderen, Neha Batra vandt en uge i København, med CBS som vært.

Wine lod propperne springe og fik 20 kilo i kassen

Mandag, 23 marts, 2015 - 14:16

Torsdag aften slog CBS Wine dørene op til en ungdommelig vinsmagnings oplevelse i indre København. Denne gang var formålet, at indsamle penge, til gavn for foreningen og dets medlemmer. 

Studerende kan både få tilskud og SU under praktik, men...

Mandag, 16 marts, 2015 - 11:17

Efter en del uro om de nye vilkår for at modtage SU og være i lønnet praktik samtidig har Uddannelsesministeriet været ude og specificere reglerne fremover. Studerende, der allerede har fået godkendt deres praktik-aftaler, berøres ikke.

Ingen SU til studerende i lønnet praktik

Tirsdag, 10 marts, 2015 - 09:31

Opdateret: Ny SU-afgørelse  betyder, at du ikke kan modtage SU, hvis du får løn, når du er i meritgivende praktik. Men du må godt få tilskud til dit ophold, hvis udgifterne til det kan dokumenteres.

CBS’ årsrapport er kommet på gaden

Onsdag, 4 marts, 2015 - 16:51

CBS’ årsrapport giver blandt andet et billede af udfordringer med pladsmangel, underskud og reduceringer af medarbejderstaben.

CBS’er hjælper udvekslingsstuderende op i (cykel)sadlen

Mandag, 23 februar, 2015 - 11:06

Det er dyrt at købe ny cykel, men det er også et uundværligt transportmiddel i Danmark. CBS’eren Emil Ødegaard er en af de 4 stifter af virksomheden Second Hand Bikes, der tilbyder billigere, brugte cykler til studerende.

CBS slår dørene op for kommende kandidatstuderende

Onsdag, 18 februar, 2015 - 11:58

Hvad vil du være, når du bli’r stor? Sådan har spørgsmålet sikkert lydt henover bordene til diverse familiesammenkomster den seneste tid. Kommende kandidatstuderende kan komme svaret lidt nærmere på CBS den 19. februar.

Kom med til entrepreneurship-uddannelse konference

Onsdag, 11 februar, 2015 - 11:08

Sidst i februar bliver CBS invaderet af internationale ildsjæle, der alle ønsker at sætte fokus på vigtigheden af undervisning i entrepreneurship. Hvis du er hurtig på aftrækkeren, kan du som CBS ansat komme gratis med til konferencen.

Business, bajere og bæredygtighed

Mandag, 9 februar, 2015 - 14:18

Er du til alternativ markedsføring, og har du lyst til at høre mere om Carlsberg’s CSR-overvejelser, så slår CBS Beer og MarketingLab dørene op til en eftermiddag med hovedfokus på bryggeriets nye kampagne.

CBS-forsker modtager Jorcks Fonds forskningspris

Mandag, 15 december, 2014 - 13:18

Professor (mso) Dana Minbaeva fra Department of Strategic Management and Globalization har modtaget en forskningspris på 200.000 kr. sin ekstraordinære indsat for at bygge bro mellem forskning og praksis.

Kreativ skrivekonkurrence med europæisk perspektiv

Tirsdag, 18 november, 2014 - 15:02

Kan du lide at skrive? Ønsker du at være med til at forbedre forholdene inden for EU? Så skriv en artikel på 1000 ord med afleveringsfrist ultimo februar 2015 – gør du det, kan du få dit skriv udgivet og vinde en tur til Bruxelles.

Kandidatstuderende bytter hold på livet løs

Fredag, 7 november, 2014 - 13:33

Bytte, bytte købmand. Det nye optag af kandidatstuderende på CBS shopper rundt fra hold til hold. Mens de kan have mange gode grunde til dette, er der i sidste ende kun ét resultat for administrationen: unødvendigt dobbeltarbejde.

13 spørgsmål vi gerne ville have haft svar på

Torsdag, 23 oktober, 2014 - 08:56

CBS ønsker ikke at kommentere på personsager heller ikke Kristian Schäfers. Det er begrundelsen for, at vi ikke kan få svar på de 13 spørgsmål, du kan læse nedenfor.

Magtesløs studerende efterlyser rettigheder

Torsdag, 23 oktober, 2014 - 08:50

Eksamensklage blev afvist, fordi der ikke forelå noget indrapporteret om de tekniske problemer, som klageren havde oplevet. CBS OBSERVER har talt med vidne, der bekræfter klagers udgave af sagen.

Netværk dig til en studiebolig

Mandag, 22 september, 2014 - 12:59

Hvis du er boligsøgende CBS- studerende kan du forsøge at netværke dig til en ny studiebolig, finde en roommate eller blot få gode fif til effektiv boligsøgning ved bolignetværkscafeen den 25. september kl. 18.

CBS Wine bød på vin fra hele verden

Fredag, 19 september, 2014 - 13:02

Som afslutning på CBS Society Day kunne CBS Wine torsdag aften slå dørene op i Ovnhallen til deres hidtil største arrangement. Hobevis af forventningsfulde vinentusiaster havde betalt sig adgang til de mere end 30 forskellige vine – og de blev langt fra skuffede over det storslåede udvalg.

Kvote II leverer varen

Tirsdag, 16 september, 2014 - 14:28

CBS optog i år den største relative andel af kvote II studerende, og det er der faktisk en god grund til. En undersøgelse fra CBS Evaluering & Akkreditering viser nemlig, at studerende fra kvote II generelt klarer sig bedre end deres medstuderende, især når der tages højde for, at de har dårligere odds.

Misvisende mail hæmmer studerendes valgfagsmuligheder

Onsdag, 10 september, 2014 - 15:05

En teknisk uforudsigelighed i STADS har medvirket til at knuse kandidatdrømme hos en række studerende. En misvisende mail indikerede fejlagtigt, at de studerende havde fået godkendt deres valgfag. Valgfagssekretariatet hjælper nu de ramte studerende, så godt de kan.

The new lounge - open to everyone at CBS

Torsdag, 21 august, 2014 - 16:10

At the moment CBS is flooded with new students, who are being dragged through everything from academic orientations and social games to the intro tour. This semester, CBS Students is pioneering a new lounge bar, where current and new students can interact and enjoy a couple of beers in the sun – all of it to secure a positive study environment. 

Nyt Loungeinitiativ for alle CBS’ere

Torsdag, 21 august, 2014 - 13:00

CBS indtages i øjeblikket af nye studerende, som bliver hevet igennem alt lige fra faglige introduktioner, lege og rusture. Dette semester er CBS Students foregangsmænd for en ny loungebar, hvor både nuværende og nye studerende kan mødes over en øl i solen – alt sammen i det gode studiemiljøs ånd.

Bonus for hurtig studiestart forpurrer karaktersystemet

Onsdag, 13 august, 2014 - 08:30

81 procent af CBS’ kvote 1-ansøgere kunne i år gange deres snit op med 1,08. Bonusordningen forplumrer karaktersystemet og sender adgangskvotienterne kunstigt i vejret, lyder det fra Uddannelsesdekanatet. Et gennemsnit er et gennemsnit – punktum!

Årets bacheloroptag sender kvotienterne i vejret

Tirsdag, 5 august, 2014 - 16:49

CBS’ bacheloruddannelser kræver i år rekordhøje adgangskvotienter. På IB skal du have et snit på 12,1 for at komme ind via kvote 1. De skyhøje karaktersnit skyldes, at CBS er fyldt til bristepunktet og i år optager den største relative andel kvote 2-ansøgere blandt universiteterne.

Science in the City: Mest for ’børn’ i alle aldre

Mandag, 23 juni, 2014 - 13:47

I disse dage er Carlsberg byen forvandlet til en markedsplads med leg og læring i fokus. Frem til torsdag kan man nemlig tage til videnskabsfestival, hvor alt fra bæredygtig mode, teater og københavnernes toiletvaner bliver forklaret , så det er til at forstå.

Rektor og Students: Studenterombudsmand unødvendig på CBS

Mandag, 2 juni, 2014 - 11:57

Ledelsestoppen på CBS og CBS students ønsker ikke nogen uvildig ombudsmand. Både rektor og CBS Students vurderer, at funktionen allerede varetages på CBS – af dem. Kasketforvirring, mener KUs Tina Kaare, der ikke mener, at de studerendes ønsker vil blive hørt.

200 udvekslingsstuderende vil leje sig ind hos dig

Onsdag, 28 maj, 2014 - 15:14

Mange internationale studerende, som begynder på CBS til efteråret, har ikke noget sted at bo - endnu. Hvis du har et ledigt værelse, er det muligvis dig, som de og Det international Kontor leder efter.

Eksterne lektorer har for få timer til at kunne vejlede

Mandag, 26 maj, 2014 - 12:05

CBS-studerende efterlyser vejledere. De eksterne lektorer er ideelle men kan ikke, fordi de rammer et timeloft. Studieadministrationen er på bar bund og studiechef Rie Snekkerup efterlyser gode ideer til, hvordan CBS kan komme vejlederproblematikken til livs.

CBS’ brug af studentermedhjælpere i stærk vækst

Fredag, 23 maj, 2014 - 14:16

Antallet af studentermedhjælpere i staten er vokset med 50 procent over de sidste 10 år. I HK betegnes dette som noget, der minder om social dumping. På CBS har der siden en administrativ afskedigelsesrunde i 2011 været en lignende stigning.

Ombedømmelse gav nye karakterer til 2 ud af 3

Onsdag, 7 maj, 2014 - 14:57

Retfærdigheden sker fyldest, siger man. Om det er tilfældet for de godt 150 cand.merc. IBS studerende, hvis eksamen skulle gennem en ombedømmelse, er der delte meninger om. CBS betegner de nye karakterer som mere retvisende.

Har vi brug for en studenterombudsmand på CBS?

Mandag, 5 maj, 2014 - 16:08

Göteborg har det. Oslo har det. Og KU har det. Skal CBS også have det? Altså en studenterombudsmand? Det er spørgsmålet, man bør stille nu, hvor Tina Kaare fejrer etårs jubilæum i funktionen på KU.

The international full-degree students need you

Fredag, 25 april, 2014 - 15:21

CBS is a popular place to study, also for international full-degree students. That is why CBS is seeking new student ambassadors to help with the integration of international students, so they feel at home, faster.

Kan du heller ikke finde en vejleder til dit speciale?

Mandag, 7 april, 2014 - 11:09

Over en tredjedel af CBS’ kandidatstuderende fuldfører ikke på normeret tid. De beskyldes for at famle rundt i blinde, når de søger vejledere til specialet, men spørgsmålet er, om der på CBS overhovedet er uddannede vejledere til alle?

De internationale fuldtidsstuderende har brug for dig

Mandag, 31 marts, 2014 - 14:53

CBS er et populært sted at læse – også for udenlandske studerende. Derfor søger CBS flere nye studenterambassadører, der skal være med til at integrere de nye internationale studerende, så de hurtigere kommer til at føle sig hjemme.

Video fra Diversity Day: med sang og dans skal fordomme fordrives

Fredag, 21 marts, 2014 - 16:22

Nåede du ikke lige forbi Solbjerg Plads fredag den 21. marts, da Diversity Day viste CBS i al dens mangfoldighed, kan du her se, hvordan den brogede skare fejede benene væk under de fremmødte.

CBS’ mentorordning går online… nu!

Fredag, 28 februar, 2014 - 14:12

Ny online mentorordning skal fungere som et interaktivt supplement til den nuværende ordning på CBS. Med initiativet træder mentorerne bogstaveligt talt ind i de studerendes dagligstue fra 2014.

Studerende måtte ikke gå op til ISUP-eksamen

Tirsdag, 25 februar, 2014 - 14:13

Er du også blandt de mange, som overvejer at tage et fag på CBS’ International Summer University Programme (ISUP). Så læs med her! Du skal nemlig holde tungen lige i munden, så du bliver tilmeldt korrekt, lyder det fra officielt hold, efter systemet sidste år smed flere af eksamenslisten.

CBS-kommunikationsstuderende yder gratis studiehjælp

Mandag, 24 februar, 2014 - 11:56

Magasinet ’Foreningen for Kommunikation og Sprog (KOM)’ har fået en studenter-selvhjælpsside, hvor igangværende studerende giver råd og vejledning. Konceptet går under navnet STUD og byder på en række rådgivende studenterkoordinatorer.

Your grade IS decided by whoever does the assessment

Mandag, 17 februar, 2014 - 17:52

 In early December, approx. 150 students of the MSc BA IB program were divided at random between two assessors after a written sit-in exam. The consequence was a significant difference in grades awarded. Now, all the hand-ins are to be re-assessed.

Din karakter ER afhængig af, hvem der bedømmer

Fredag, 14 februar, 2014 - 14:10

Godt 150 studerende på Cand.merc. i International Business blev i december delt tilfældigt op mellem to bedømmere efter en skriftlig stedprøve. Konsekvensen blev en markant forskel i karakterniveau. Nu skal alle opgavebesvarelserne ombedømmes.

How to avoid your exam getting lost in cyberspace

Torsdag, 6 februar, 2014 - 14:04

A few weeks ago, CBS OBSERVER brought you the story of a CBS student who’d gotten stuck in the system because of a technical error at an electronic hand-in exam. To help you avoid a similar situation, we’ve compiled a guide and some good advice from the IT support on campus. Belts-and-braces!

Forsinkelser presser tilmelding og forberedelse til reeksamen

Tirsdag, 4 februar, 2014 - 11:55

Forsinkelser i karaktergivningen skal ifølge uddannelsesdekanatet ikke ligge de studerende til last. Offentliggørelsen af karakterer på CBS kan dog være så forsinkede, at det for en række CBS-studerendes vedkommende har gjort rettidig tilmelding til reeksamen umulig.

Sådan undgår du, at din eksamen forsvinder i cyberspace

Fredag, 31 januar, 2014 - 11:32

CBS OBSERVER bragte for et par uger siden en historie om en CBS-studerende, som kom i klemme i systemet grundet en teknisk fejl ved en digital eksamen. Vil du være helt sikker på ikke selv at stå i samme situation, er her en guide og gode råd fra IT-kyndige hoveder på campus. Livrem og seler!

Tør du tage stafetten og koordinere Campus Relay i år?

Mandag, 27 januar, 2014 - 12:47

Planlægningen af det årlige tilløbsstykke, stafetløbet CBS Campus Relay for studerende og ansatte, er allerede i gang. CBS Sport leder derfor med lys og lygte efter et par sprudlende eventkoordinatorer, der skal stable endnu et succesfuldt arrangement på løbeskoene i år. 

Technical error resulted in failing grade and reexamination

Mandag, 20 januar, 2014 - 16:27

A student’s exam was eaten by CBS’ electronic submission platform – in spite of not one, but two receipts for submission, on time. Even though Legal Services recognize that the fault is with CBS, the student failed the exam and is facing a reexamination.

Teknisk fejl gav dumpekarakter og omprøve

Fredag, 17 januar, 2014 - 15:36

En studerendes eksamensopgave blev spist af CBS' elektroniske afleveringsplatform – dette på trods af hele to kvitteringer for den rettidige aflevering. Selv om Legal Services anerkender, at fejlen ligger hos CBS, dumpede den studerende og står til nu at skulle gå til omprøve.

Curlingbørn fejes da også ind på CBS, men…

Fredag, 10 januar, 2014 - 12:30

Kort før jul kom det frem i medierne, at curlingbørnene er ved at rykke ind på universiteterne. De findes da også på CBS – de forældre, der kræver særbehandling for deres curlingbørn, men ifølge CBS’ studiechef er der ikke tale om nogen stigende tendens. 

Gode råd: Sådan får du psykisk førstehjælp

Torsdag, 19 december, 2013 - 12:23

Der er hjælp at hente, hvis en CBS-ansat bliver udsat for trusler eller vold. Det fremgår af en ny guide, der netop er udgivet på opfordring fra Arbejdstilsynet.

CBS’ ledelse: Lad være med at betale for manuduktion

Mandag, 11 november, 2013 - 11:00

Nu er det efterår, og semesterets eksaminer står igen faretruende tæt for døren. Dette betyder, at stadig flere CBS-studerende søger nye veje til hurtig læring, til trods for CBS’ indædte kamp mod brugen af manuduktion. Men hvis manuduktion som forretning er ildeset, hvad tilbyder CBS så?

CBS' studerende køber stadig manuduktion i stor stil

Fredag, 8 november, 2013 - 11:40

Ifølge en ny undersøgelse fra Djøf Studerende ønsker 62 procent sig flere undervisningstimer, mens 59 procent mener, de har for lidt kontakt med underviseren. Hvor går man hen, når 12,5 undervisningstimer bare ikke er nok? Stedse flere CBS studerende går til manuduktion af forskellig art.

CBS’ rugby-girls wiped the floor with OBSERVER’s editor

Tirsdag, 22 oktober, 2013 - 10:42

Men often fantasize about lightly dressed girls wrestling in the mud. However, CBS Sport’s rugby-girls put the comparison to shame, when OBSERVER’s editor met them at their weekly practice

CBS' seje rugby-piger tvang redaktøren i knæ

Onsdag, 2 oktober, 2013 - 11:41

Piger, der kæmper i mudder i ikke ret meget tøj, er en del af mange mænds fantasi, men CBS Sports rugbypiger gjorde sammenligningen til skamme, da de satte CBS OBSERVERs chefredaktør stævne til den ugentlige træning.

Poor curriculum planning is to blame for your stress

Onsdag, 2 oktober, 2013 - 11:02

Busy periods are undeniably a part of studying at a university. However, the fact that the university administration actually contributes to unhealthy stress amongst 4 out of 5 students is ridiculous. According to a study conducted by the Danish Association of Masters and PhDs (Dansk Magisterforening), this is the students’ reality.

Sådan gør universiteterne de studerende mere stressede

Tirsdag, 1 oktober, 2013 - 16:12

Pressede perioder er unægtelig en del af studielivet. Men at universiteternes administration ligefrem bidrager til at fire ud af fem studerende føler sig stressede, burde være en dårlig joke. Ifølge en undersøgelse foretaget af Dansk Magisterforenings Studerende er det desværre virkeligheden.

Tie your shoelaces: Run against your Professor

Mandag, 16 september, 2013 - 11:48

Are you fast? Do you love to run? And would you like a fun day with study mates or colleagues – then join the CBS SPORT Campus Relay 2013. You have nothing to .

Semester Kick-off Party Outdid Expectations

Fredag, 13 september, 2013 - 13:39

Bottle-collectors struck gold last thursday around Solbjerg Plads, when Café Nexus opened their doors to what turned out to be a hell of a kick-off party. The party - judging by the small fortune in bottle deposits left on the lawn – was greatly appreciated by students at CBS.

Løb for studielivet - Campus Relay 2013

Mandag, 9 september, 2013 - 15:16

Er du hurtig? Elsker du at løbe? Og vil du gerne have en sjov dag sammen med tre af dine kolleger eller medstuderende - så hold dig til når CBS SPORT inviterer til Campus Relay stafetten- Du har intet at tabe, men masser at vinde.

Semesterstartfesten overgik alle forventninger

Mandag, 9 september, 2013 - 12:36

Det var kronede dage for flaskesamlerne ved Solbjerg Plads, da Café Nexus i torsdags slog dørene op til et brag af en semesterstart fest. En fest der – efter pantværdien på græsset at dømme – blev vel modtaget af de studerende på CBS.

Hvor er du… og hvor finder du hvad… på CBS?

Torsdag, 5 september, 2013 - 12:39

Vejviser 101: Et spredt campus som CBS’ kan være uoverskuelig at finde rundt på. Derfor er CBS OBSERVER ’faret vild for dig’ og bringer her insider info om faldgruber og hyppige spørgsmål til de lokale Campus Desks fra nye studerende.

Solbjerg Plads – CBS’ studielivlige hjerte

Torsdag, 5 september, 2013 - 12:34

CBS’ stolthed vil altid være Solbjerg Plads, centrum for de studerendes vigtigste faciliteter. Det er også her, der løber en nedlagt bæk gennem bygningen, hvor toiletterne er overfyldte, og hvor øllet flyder, mens stærke venskaber knyttes i Nexus.

Kilen og Howitzvej – CBS’ hjerne og 2 ’maskinrum’

Torsdag, 5 september, 2013 - 12:26

Kan man have rektor og direktionen, forskning, grupperum, undervisning og eksamensangst under samme tag? Svaret er ja, Kilen kan. Det hele rummes endda i et arkitektonisk overskud med rigtig højt til loftet.

Dalgas Have – CBS’ kreative hotspot

Torsdag, 5 september, 2013 - 12:22

Dalgas Have er en undervurderet juvel, især for den studerende som ønsker at gøre sig inden for dans, og andre kreative udfoldelser. Bygningen har nemlig højt til loftet og har ofte ledige grupperum og studiepladser.

Porcelænshaven – CBS’ oversete darling

Torsdag, 5 september, 2013 - 12:15

Dette er den eneste bygning, som CBS – indtil videre – kan prale af holder døgnåbent for de studerende. Så er du en natteravn, og skriver du bedst på dine opgaver mens alle andre sover, så er Porcelænshaven din redning.

Undervisning på Flintholm, eksamen på Amager og…

Torsdag, 5 september, 2013 - 12:10

CBS er fra efteråret 2013 spredt over ikke 3, men hele 5 Metrostationer – fra Øresund Metrostation på Amager til Flintholmen Metrostation tæt på Vanløse. Ungdomskortet lyder som en stedse bedre ide.

Hjælp til CPR-nummerregistrering gav trafikkaos

Mandag, 2 september, 2013 - 16:08

Det internationale Kontors (halv)årlige bistand til udvekslingsstuderende med at få midlertidigt CPR-nummer er et tilløbsstykke. Så der var kæmpe trængsel på 2. sal i Dalgas Have gennem hele mandagen (den 2. september), og der er varsel om lange køer igen tirsdag.

Vind en rejse: Nyt CBS-kursus blander entrepreneurship med velgørenhed

Fredag, 30 august, 2013 - 15:03

CBS tager hul på et nyt kursussamarbejde og udbyder Social Entreprenuership med et twist af ”feel good”. Det kontante udbytte fra de studerendes projekter skal finansiere scholarships til unge sydafrikanere, og de danske studerende kan vinde en rejse til Sydafrika.

(Rund)tosset med studier eller praktik i udlandet

Mandag, 19 august, 2013 - 12:38

KILROY bliver tagget her: Rundetårn, lørdag den 31. august - sammen med dig? Hvis du vil have et semester i udlandet, er der anerkendte udenlandske universiteter på tilbud ved KILROYs ’studyabroad messe 2013’.

Guide: Wine and dine rundt om CBS

Fredag, 16 august, 2013 - 07:00

Tidspunktet kommer, hvor du er mæt af campusræset og bare må væk fra CBS-stereotyperne. Denne artikel er din guide til, hvor du kan bruge din mellemtime, når kantinen er for crowded eller få din fyraftensøl, når køen i Nexus er for lang.

Pas på: privat studiehjælp kan være fup

Fredag, 9 august, 2013 - 12:32

Et er, når en medstuderende på CBS tilbyder studiehjælp. Noget helt andet er, når et ”firma” tilbyder ’eksamenshjælp’ og hjælp til specialeskrivning – og når det tilsyneladende drives anonymt og med kontant afregning. Lyder alarmklokkerne?

CBS Students’ protest afleveret til ledelsen: Bolden er jeres

Onsdag, 19 juni, 2013 - 16:29

CBS Students inviterede onsdag formiddag sig selv op på ledelsesgangen. Her overdrog de resultatet af flere ugers hårdt arbejde for at forbedre campus og studiemiljøet til CBS’ ledelse.

Group examinations not a hit at CBS

Mandag, 10 juni, 2013 - 16:54

Group examinations have been reintroduced at CBS, but a survey shows that only every fourth program at CBS has implemented them. It looks like convincing the study boards about the advantages of being examinated in groups is going to be a challenge.

Gruppeeksamen er ikke et hit på CBS

Mandag, 3 juni, 2013 - 14:03

Gruppeeksamen er genindført, men en rundspørge viser, at kun hvert fjerde studie på CBS har implementeret eksamensformen. Det ser ud til at blive en udfordring at få overbevist studienævnene om fordelene ved at blive eksamineret i grupper.

CBS Vodcasting satser på onlinekurser og undervisningsvideoer

Tirsdag, 21 maj, 2013 - 14:40

CBS Videocasting har mere travlt end nogensinde - til stor gavn for de studerende, men nogle undervisere er stadig skeptiske overfor de nye tendenser.

Udkantscampus bliver hørt: Ledelsen støtter ECO.

Tirsdag, 7 maj, 2013 - 10:09

Campusdirektør René Steffensen mener, at der skal mere end blot rindende fadølshaner og lange åbningstider til at skabe et godt studiemiljø. Alligevel bakker han op om, at ECO. får muligheden for at vise sit værd.

På kanten af selvmord: ’Jeg vidste ikke, jeg kunne få hjælp.’

Mandag, 6 maj, 2013 - 13:32

CBS' studiemiljø kan være både isolerende og stressende. Det illustrerer denne historie om en udenlandsk bachelorstuderende, der efter længere tids stress og isolation ikke længere kunne håndtere presset og derfor kun så én mulighed.

Stress percentage alarmingly high among students

Torsdag, 4 april, 2013 - 13:30

According to DJØF’s student life study of 2012, 47 percent of the students questioned considered themselves stressed. 50 percent of the students deal with memory and concentration trouble and a troubling 24 percent suffer from decreased libido. Recognize anything?

Studerende i Dalgas Have: Hjælp os med at få studiemiljøet tilbage

Tirsdag, 2 april, 2013 - 14:14

”Der er intet studieliv i Dalgas Have”. Så kontant er meldingen fra adskillige CBS-studerende og –ansatte, som har deres daglige gang på matriklen. Det vil de daglige ledere af ECO. have lavet om på, og CBS OBSERVER følger kampen for at skabe et bedre studieliv.

Stressprocent alarmerende høj blandt studerende

Tirsdag, 2 april, 2013 - 12:15

Ifølge DJØF’s studielivsundersøgelse 2012 betegner 47 procent af de adspurgte studerende sig selv som værende stressede. 50 procent døjer med hukommelses- og koncentrationsbesvær, og hele 24 procent lider af nedsat sexlyst. Genkender du dig selv?

CBS slår dørene op for ny fredagsbar

Mandag, 11 februar, 2013 - 18:31

Som følge af stor efterspørgsel fra de studerende, har to ansatte på Café Nexus været initiativtagere til ny fredagsbar på Solbjerg Plads.

CBS leverer den ønskede vare med 11 akutjob

Torsdag, 7 februar, 2013 - 13:16

Det er reelle job med indhold, CBS forsøger at levere til dem, der bliver ansat på biblioteket og i forskellige afdelinger under Campus Service.

Lær at sige NEJ, inden (præstations)fælden klapper!

Mandag, 19 november, 2012 - 14:35

Udbrændte og pressede unge er et nyere fænomen blandt danske mænd og kvinder på diverse studier. Men, er præstationsfælden selvskabt, eller er vi et produkt af pacende forældre og omgivelser med umenneskelige forventninger?

Det er bare en opgave – jeg er IKKE stresset!

Mandag, 5 november, 2012 - 11:39

Ifølge foredragsholder, forfatter og stressekspert Thomas Milsted er antallet af stress-ramte unge mennesker steget de seneste år. Derfor inviterede DepressionsForeningen i samarbejde med Københavns Universitet til et foredrag om stress blandt universitetsstuderende. Vi pressede en af vores skribenter til at tage med.

TOEFL-test panik op til exchange-runden (løst!)

Torsdag, 18 oktober, 2012 - 14:35

Opdateret: Mange af de studerende, der stod for at skulle søge på udveksling til december, opdagede til deres rædsel, at de ikke kunne nå at tage TOEFL-testen før første ansøgningsrunde. Meget af panikken var unødvendig og til dels selvforskyldt, og hvad, der var af faktiske problemer, er nu løst.