Artikler af Thomas Edvardsen

100 dage med mug, fugt og blokerede brandtrapper

Tirsdag, 29 november, 2011 - 00:42

Beboerne på Valbygårdsvej-kollegiet har i 100 dage måtte udholde bippende brandalarmer, blokerede brandtrapper, mug, fugtige vægge og en total mangel på vedligeholdelse. Det er uacceptabelt, siger Benjamin Joel Perlow fra Australien, der har klaget til sit hjemuniversitet. CBS lover forbedringer og kaster endnu flere kræfter i at få en svær kollegiekabale til at gå op.

CBS fejlinformerede i flere omgange

Mandag, 31 oktober, 2011 - 21:25

Alle kan lave fejl, men fejl i flere omgange betød, at hele årgang 2008 på HA(kom) uddannelsen fik forkert information og at mange derfor foretog forkerte studie- og karrierevalg. Ikke godt nok siger Lisbeth Fagernæs, der er tidligere HA(kom.), og i øvrigt blev offer for yderligere fejlinformationer fra studievejledningen efterfølgende.

Ny Nexus-chef lover endnu bedre studiebar

Mandag, 24 oktober, 2011 - 15:31

I løbet af sommeren har en ny barchef i al stilhed overtaget roret på Nexus. Hun hedder Kate Pilkington og har masser af gode ideer til, hvordan baren kan blive et samlingssted på andre dage end lige torsdag. Nexus skal være endnu hyggeligere, men det skal naturligvis fortsat kunne lade sig gøre at slappe af med lidt fest og netværke over en øl.

Entreprenøren der vil redde verden

Onsdag, 12 oktober, 2011 - 14:44

CBS Green Week startede officielt først mandag klokken 11. Men allerede fra klokken ni var der fint besøg fra ingen andre end Shai Agassi, der i gang med at ændre verden en el-bil ad gangen med sit firma Better Place. Det er på én gang en fængende historie med hjertet på rette sted og et eventyr, baseret på en så solid forretningsplan, at en CBS’ers hjerte også smelter.

Grøn dagsorden på CBS i uge 41

Onsdag, 5 oktober, 2011 - 13:48

GREEN WEEK: Den kommende uge står i bæredygtighedens tegn, hvor korsang, blomster og træer på campus skal sørge for, at ingen overser den grønne dagsorden. Gennem hele ugen vil der være events med repræsentanter fra erhvervslivet og screeninger af grønne dokumentarfilm, som vil sørge for, at du som deltager får et tættere forhold til, hvad bæredygtighed betyder for dig.

Lige ind med firetoget, og...

Søndag, 25 september, 2011 - 13:00

Survival guide til studielivet: Som helt ny på CBS kan mødet med universitetsverdenen – for nogle også mødet med Danmarks hovedstad – være intimiderende. Der er langt fra gymnasiernes beskyttede verden til pludselig at have ansvar for egen læring, alt imens man skal bygge nye venskaber op og folde sit liv ud. Her er en lille håndbog i at overleve studiestarten

Hjælp, hvordan skal jeg få fat i en bolig?

Søndag, 25 september, 2011 - 12:48

CBS OBSERVER har talt med Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, som fortæller om fordele og ulemper ved de forskellige muligheder for at få fingrene i en lækker studiehybel.

Flyvende hatte til CBS’ dimittender

Mandag, 8 august, 2011 - 12:53

Årets cand.merc. dimittender har noget at se frem til op til deres specialeforsvar. Cand.Merc. studienævnet arrangerer nemlig fra i år en formel og farverig ceremoni efter amerikansk og engelsk forbillede. Festligheden skal både tjene som et brag en afslutning og et ’på gensyn’ i forhold til, at de nu starter på globale karrierer, der vil kræve livslang læring og en fortsat tilknytning til universitetsverdenen og CBS.

Studenterbestyrelsesmedlemmer til møde på CBS

Torsdag, 5 maj, 2011 - 13:40

Der blev både tid til uformel networking og mere formel erfaringsudveksling da studenterrepræsentanterne fra universitets bestyrelser rundt omkring i hele landet mødtes på CBS i går.

Form dit CBS i Students' politiske plenum

Torsdag, 14 april, 2011 - 13:56

CBS har lige sagt farvel til en rektor og en bestyrelsesformand, så der var masser at snakke om på det første møde i CBS Students’ Student Political Council. Det handler om debat og om at få indflydelse – ikke bare på sit eget studie, men også på hvad studerende på CBS melder ud som samlet flok. På dette møde kiggede CBS’ uddannelsesdekan og universitetsdirektør forbi og gav en overordnet status på CBS.

CBS Students print – now also in Dalgas Have

Tirsdag, 12 april, 2011 - 16:25

With printers at both ground level and next to the library, students can now save money when it comes to printing out stuff in Dalgas Have too. You can print easily from your laptop whether you are home or at CBS.

CBS Students print rykker til Dalgas Have

Mandag, 11 april, 2011 - 22:01

Med printere i både i stuen og på biblioteket kan studerende nu også printe direkte fra deres bærbare i Dalgas Have og samtidig spare penge.

Debat: Studiemiljøet der blev væk

Fredag, 18 marts, 2011 - 16:41

Thomas Edvardsen udtrykker som bestyrelsesformand for CBS Students sin  skuffelse over, hvordan CBS-studerendes studiemiljø trods løfter fra direktionen ikke er blevet forbedret gennem de seneste år.

Der er gået mode i Case Competition

Onsdag, 2 marts, 2011 - 14:37

Årets case virksomhed er Hennes & Mauritz, og casen vil presse deltagerne til det yderste. Modebranchen er i rivende udvikling og på konstant udkig efter nye løsninger på, hvordan man holder sig foran konkurrenterne. Det er så, hvad deltagerne i CBS CC 2011 og årets Beat the Elite-konkurrence skal diske op med.

 

SOL nu med alumniforening

Torsdag, 24 februar, 2011 - 05:50

Champions League-kampen kunne ikke holde folk væk da nye og gamle cand.merc(SOL) folk mødtes og sparkede gang i en alumniforening tirsdag aften. Ideen bag er at netværke, diskutere de udfordringer der særlig gælder på SOL og forbedre relationen mellem dimittender og erhvervsliv.

Pole dancing og udklædning blev til kanon fest

Mandag, 21 februar, 2011 - 22:58

En humlebi vandt og man kunne møde både tre krokodiller og mindst par pirater fredag aften på ECO.

Nogen må gøre noget

Mandag, 14 februar, 2011 - 17:22

Bertel Haarder fortalte røverhistorier og deltagerne blev klogere på alt det, man skal kunne og vide som studenterrepræsentant: fra hvordan man sætter foden ned overfor en erfaren professor med pondus, over ens juridiske ansvar til hvordan man sætter den studenterpolitiske dagsorden.

La Cable bliver til ECO.

Mandag, 7 februar, 2011 - 21:35

Der er nogen som mener at dåbsfester er det kedeligste i verden. Sådan var det i hvert fald ikke i fredags, hvor der var navngivningsfest på CBS’s nyeste studiebar. Det lille bar(n) som en gang hed La Cable hedder nu ECO. Og den er stadigt det hyggeligste sted du kan koble af efter en hård uge på arbejde eller studiet.

CBS' rekruttering af internationale studerende splittes op

Fredag, 4 februar, 2011 - 10:35

Den kombinerede omorganisering og personalereduktion skærer nu sin vej gennem CBS’ administration, og personale, funktioner og teams bliver reevalueret på omkostninger og effektivitet. For mange CBS-medarbejdere medfører processen omplacering i andre stillinger og enheder eller i værste fald, at de skal kigge sig om efter et nyt job. CBS’ relativt nye indsats inden for international marketing og rekruttering af studerende hænger i balancen som et eksempel på, hvad der sker i CBS’ administration lige nu.

International ’datingsite’ for husvilde studerende og private udlejere

Tirsdag, 25 januar, 2011 - 12:36

Har du brug for et sted at bo i København? Er du på vej fra København til fremmede destinationer og har brug for et sted at bo der? Så er CasaSwap.com måske det bedste sted at begynde jagten. Den internationale boligportal tilbyder nemlig en let tilgængelig og gratis markedsplads, når du vil finde eller tilbyde et sted og bo – og den centrale målgruppe er boligsøgende studerende.

Apples lækre studietilbud på vej til CBS' Studerende

Tirsdag, 18 januar, 2011 - 12:26

Der er godt nyt for SU-budgettet, hvis du er Apple-bruger. På tegnebrættet mellem CBS og Apple ligger en aftale, der giver CBS’ studerende adgang til Apple’s maksimale 12 procents studierabat. Hidtil har CBS’erne kun kunnet få seks procent i studierabat – Apple’s generelle studierabat – fordi CBS i modsætning til for eksempel Syddansk Universitet og RUC ikke har været tilmeldt ’Apple on Campus’ ordningen. Ifølge CBS OBSERVER’s oplysninger er parterne nu meget tæt på at blive enige. (Opdateret)

Ny samlet job- og studieportal til Europa

Tirsdag, 4 januar, 2011 - 10:54

Graduateland er en portal for studerende og dimittender, der åbner for kontakten mellem dem og 35.000 jobs, praktikpladser og kandidatprogrammer i europæiske virskomheder. Det er jo godt nyt for all jobsøgende. Portalen byder tillige på et væld af informationer om alverdens europæiske universiteter til studerende, der tænker på udveksling her i vinterkulden – og det er jo interessant for studerende. Initiativtagerne er faktisk to CBS-studerende.

Total ordbogsforvirring

Tirsdag, 21 december, 2010 - 00:52

Tidligt på uddannelsen blev Mia Schomacker opfordret til at købe elektroniske ordbøger. Da det blev eksamenstid fandt hun ud af, at det alligevel ikke var tilladt at bruge dem. En klage og en del korrespondance senere er Mia Schomacker endnu mere utilfreds.

Elev på skolen eller CBS-studerende

Tirsdag, 14 december, 2010 - 12:54

Hvis du er indskrevet på CBS, er du ikke elev – du er studerende! På CBS udformer man finansieringsprojekter – man laver ikke blækregning! På CBS afleverer man projekter om strategi som refleksiv praktiker på et analytisk højt niveau – man skriver ikke stil! Du får i øvrigt ikke lektier for! Heller ikke hjemmearbejde! Erhvervslivet vil have initiativrige ansvarlige unge mennesker fra CBS, ikke uselvstændige, forkælede elever. Dem får man fra gymnasiet. Fes den ind?

CBS Students indkalder CBS' studerende til generalforsamling

Mandag, 6 december, 2010 - 10:37

Generalforsamlingen finder sted torsdag den 9. december, kom og mød afgående og tiltrædende formænd og næstformænd. Og så er der pladser i Students bestyrelse.

Helle holdt vælgermøde på CBS

Mandag, 22 november, 2010 - 17:36

Der var stor spørgelyst til Helle Thorning-Schmidt, da hun forleden gæstede CBS, men der gik valgkamp i svarene og der blev ikke lovet flere penge til CBS.

Virksomhedsbaseret bachelor i CBS’ støbeske

Tirsdag, 16 november, 2010 - 11:44

En del jobs i erhvervslivet kan sagtens håndteres af kompetente bachelorer. Alligevel fortsætter op mod 90 procent af CBS’ studerende på en kandidatuddannelse. Nu er der et stærkt alternativ på vej ind i CBS’ uddannelsesportefølje.

Total forandring i regler for eksamensklager

Onsdag, 20 oktober, 2010 - 10:54

Når studerende i fremtiden klager, er det bedste, de kan håbe på, en ny bedømmelse. Skulle det lykkes at få den, kan karakteren som noget nyt sættes ned. CBS mener, at det nye system rummer såvel fordele som ulemper, mens CBS Students er kritiske. Velkommen til en hel ny verden for eksamensklager. Læs hvordan du klager i artiklen og få en god oversigt over klagevejene ved at downloade grafikken nedenfor.

Giv dit besyv med på dialog.cbs.dk

Onsdag, 21 oktober, 2009 - 14:37

De fem principper som CBS skal bygge på i fremtiden ligger fast. Principperne er udarbejdet på baggrund af d...

Svært at ramme en statsminister i krydsild

Onsdag, 7 oktober, 2009 - 15:47

En travl optakt Jeg mødtes med mine medstuderende på CBS Students kontoret, og vi var allerede forsinket p...

Kandidater i krydsild uden tilskuere

Tirsdag, 6 oktober, 2009 - 12:08

På banen med valgløfter og hjertesager I mangel på ammunition fra tilhørerne, kom kandidatern...

CBS festede igennem

Tirsdag, 29 september, 2009 - 14:41

Da jeg har fundet det ”festede” tøj frem og er tilfreds med håret ankommer jeg kl. 20 til &Osla...

En halvtom succes for Responsibility Day

Onsdag, 2 september, 2009 - 12:53

Kun få deltagere Der var rigeligt med sandwich og kildevand med ferskensmag til deltagerne til frokosten ved Resp...

CBS og ITU tog Venture Cup pokalen

Tirsdag, 9 juni, 2009 - 16:37

Holdet bag Multiaerobics sejrede den 4. juni over for et kritisk dommerpanel, der især belønnede innovation...

Tag på udveksling for uddannelsens skyld

Tirsdag, 2 juni, 2009 - 15:22

Årsager til at blive hjemme I modsætning til det dårlige vejr, der tit afbryder udenlandsophold i cha...

Valgfagskaos på CBS

Tirsdag, 19 maj, 2009 - 22:42

3.500 studerende fik problemer med at vælge valgfag til næste semester, da E-campus gik ned. Men allerede før sammenbruddet var der rod i informationerne om undervisningstidspunkter, eksamensdatoer og listerne over hvilke fag, man kan vælge på det enkelte studium.

E-campus på vej mod raskmelding

Tirsdag, 19 maj, 2009 - 19:10

Programfejl og ekstra trafik gav sammenbrud To - tre timer op til valgfags deadline kl. 11:58 mandag, måtte e-cam...

Nyt e-campus får blandet modtagelse

Tirsdag, 12 maj, 2009 - 16:17

CBS har fået nyt e-campus, fordi det ikke var muligt at udvikle mere på det gamle, hvor platformen var outda...

Arbejdsmarkedskommission i modvind

Onsdag, 6 maj, 2009 - 14:08

Hurtig gennemførelse som hurtig besparelse Arbejdsmarkedskommissionen har foreslået, at man giver hø...

Ny kurs på stjernestøvet

Fredag, 1 maj, 2009 - 13:42

Mange udfordringer og muligheder Netop Stardusts fremtid var på dagsordenen, da netværket holdt strategidag...

CBS-kandidater vælger løn og karriere frem for forskning

Onsdag, 29 april, 2009 - 17:13

Under en halv procent vælger ph.d-uddannelse Der er for nyligt kommet nye beskæftigelsestal fra Videnskabsm...

Samlet udspil til fremtidig fordeling af nye basismidler

Onsdag, 22 april, 2009 - 12:55

Universiteter i fælles fodslag I går tirsdag den 22. april mødtes Rektorkollegiet med formand Jens O...

Værdikampen fortsætter i sommerferien

Tirsdag, 21 april, 2009 - 12:34

Sommerskole som opsamlingsheat Cevea har netop annonceret åbningen af sommerskolen, og melder allerede om stor ti...

CBS viser vejen for forskerrekruttering

Onsdag, 1 april, 2009 - 08:00

På CBS venter man ikke længere på, at ansøgninger fra kvalificerede forskerspirer triller ind. I et nyt initiativ har Økonomisk Institut og Institut for Finansiering været i USA for at hente forskere af stærk international kvalitet. Forskningsdekan Alan Irwin glæder sig over initiativet, og giver den fulde ære til institutterne bag.

CBS nyder godt af amerikanske universiteters lavkonjunktur

Tirsdag, 31 marts, 2009 - 11:44

Den enes død... Ifølge det game mundheld ”er der ikke noget der er så dårligt, at det i...

Humor mod Aids på Nexus

Tirsdag, 24 marts, 2009 - 14:26

Sjove næser imod aids For CBS studerende og andre interesserede vil der torsdag være sjove næser og s...

Kommende studerende vælger efter andet end pengene

Tirsdag, 17 marts, 2009 - 15:02

Notat om gevinsten ved at uddanne sig Cepos har netop offentliggjort et notat om gevinsten ved at uddanne sig i Danmark...

Lav støtte på de billige rækker

Onsdag, 4 marts, 2009 - 12:01

Det laveste taxameterbeløb Uddannelsernes taxametersystem finansierer 92 procent af universiteternes økon...

Krydderi på forretningen

Torsdag, 26 februar, 2009 - 22:22

Mens sveden drev af de hårdtarbejdende deltagere i CBS Case Competition i deres grupperum, har Studerende på CBS også haft en travl dag. Over hele CBS har de haft mulighed for at mødes og høre opskrifterne på succes fra de virksomheder der sponsorer CBS Case Competition.

Kickoff på Case Competition

Mandag, 23 februar, 2009 - 16:38

Plakaterne er oppe, det hele er tilrettelagt og nu er deltagerne godt i gang – CBS Case Competition blev officielt skudt i gang denne søndag. Det der sker i uge 9 har vokset sig til en stor begivenhed på CBS kalenderen og der er fuldt af aktivitet og spænding på campus.

Eksamen - nu med målebånd og tjeklister

Mandag, 17 november, 2008 - 13:04

Politikerne mosler rundt med Danmarks studerende. Ikke i fysisk forstand, men i de seneste år har der været en til ten...

Dobbeltklippere i kontant klemme

Onsdag, 8 oktober, 2008 - 09:00

De fleste, der har stiftet bekendtskab med Statens Uddannelses­støtte, ved, at reglerne og logikken ikke er lige til...

Nye vinde over de nyes modtagelse

Onsdag, 3 september, 2008 - 10:19

De nye studerendes introduktion til CBS er blevet et officielt indsatsområde. Oprustningen af introindsatsen skal bidrage til at fastholde nye studerende og lægge det bedst mulige grundlag for deres gennemførsel lige fra studiestart. CBS' initiativer er dog på ingen måde rettet mod at afløse eller påvirke studiernes selvstændige, frivilligt drevne introforløb.

Når faglig alvor leges ind

Onsdag, 3 september, 2008 - 10:11

Det første, de fleste tænker på, når emnet falder på at starte på et universitetsstudie, er rusturen. Billeder...

Mentorordning i fuldt flor

Onsdag, 3 september, 2008 - 10:05

De nye studerende skal have den bedst mulige hjælp til at omplantes, trives og blomstre, som CBS kan give. Mentorordningen er igennem forsøgsstadiet, og dermed kan alle nye bachelorstuderende forvente hjælp og bistand gennem hele deres første semester.

Stort potentiale for introsamarbejde

Onsdag, 3 september, 2008 - 09:59

Nyt samarbejde mellem CBS Students og CBS skal gøre livet lettere og billigere for de mange engagerede introvejledere på studier over hele CBS. Ordningen møder stor tilfredshed i studenterorganisationen og velvilje fra det officielle CBS.

Positive, men små SU-justeringer

Torsdag, 5 juni, 2008 - 13:06

Der er stor uenighed om Statens Uddannelsesstøtte. Nogle mener, at de studerende bør være himmelråbende lykkelig...

Nu skal man skrive speciale på tid

Søndag, 4 maj, 2008 - 12:54

Der er kommet nye regler på specialeområdet. De betyder, at de studerende skal underskrive en kontrakt. Mens blæk...

Leg, læring og Lego-robotter på HA(dat.)

Torsdag, 3 april, 2008 - 15:03

Der er nysgerrighed og god stemning i klasseværelset. Lego MINDSTORM NXT-robotterne bliver taget ud af kasserne og ...