Artikler af Karoline Toft-Petersen

Nyt Nordisk: Finland er nu med i Beat the Elite

Onsdag, 19 februar, 2014 - 13:14

Tirsdag var det Beat the Elite, der fyldte Solbjerg Plads. Studerende samlede sig om standen for at få lyserød candyfloss og (nok vigtigst) muligheden for at deltage i case konkurrencen, hvor man kan bevise, at CBS CC ’14-eliten slet ikke behøver at være de bedste.

CBS Case Competition 2014: Hvad, hvor og hvornår

Mandag, 17 februar, 2014 - 14:34

CBS Case Competition's Organizing Committee har offentliggjort programmet for ugerne 8 & 9 – og CBS OBSERVER tager dig i en glidende tackling gennem årets CBS Case Competition events. Der er meget at se frem til – og masser at tilmelde sig på Facebook via links lige her. Sørg nu for at få det hele med.

Hvor på CBS er du… på den virtuelle måde?

Onsdag, 4 september, 2013 - 14:31

Det er ikke kun CBS’ campus og bygninger, der kan få en ny studerende til at føle sig lidt forvirret og fortabt. Det kan være mindst lige så svært at finde rundt i de mange nyttige og sjove CBS-relaterede sider på nettet.

Bliv en helt for dine medstuderende via ny platform

Fredag, 21 juni, 2013 - 09:06

Holdet bag MyCBS står klar med et nyt projekt, der i lighed med det tidligere har til formål at gøre livet nemmere for CBS-studerende. Nu er det kun motivationen fra de studerende, der mangler.

Visualisering bar det tværfaglige i Braintrust Base workshop

Mandag, 6 maj, 2013 - 12:16

I februar i år åbnede den akademiske studieportal, ‘Braintrust Base’, der har til formal at kombinere karriere og studeliv. Konceptet kan nu også opleves ’live – med hjælp til visualisering.

Students about Student Hubs: Still room for improvement

Torsdag, 2 maj, 2013 - 15:34

In September, the CBS students welcomed a new concept: Student Hubs. The hubs are a new approach to student administration and now, after 8 months of the students using the orange centers, the evaluation has come back with both good and bad news.

Borneo-sultanat ude efter CSE’s entreprenante opskrifter

Mandag, 29 april, 2013 - 14:15

Med en historisk overflod af olie overvejer nationalstaten Brunei i disse tider næste træk for nationens videre udvikling. Entreprenørskab kan være svaret, og så besøgte den delegation Howitzvej.

Studerende om Student Hubs: Stadig plads til forbedringer

Mandag, 29 april, 2013 - 13:18

I september bød CBS de studerende velkommen til et nyt koncept: Student Hubs. Hubberne er en helt ny måde at lave studieadministration på, og nu - efter otte måneder hvor de studerende har brugt de orange centre - byder evalueringen på både ris og ros.

Derfor må du vente med at aflevere dine eksamensopgaver digitalt

Onsdag, 3 april, 2013 - 16:21

At kunne aflevere sine opgaver digitalt er en drøm for de studerende på CBS, men indtil videre er muligheden kun på forsøgsstadiet. CBS anerkender behovet og knokler på højtryk for at finde løsninger, men vejen er stadig lang og fyldt med udfordringer.

CBS-studerende repræsenterer Congo ved FN-model i New York

Mandag, 25 marts, 2013 - 13:06

23 CBS-studerende har i weekenden deltaget i National Model United Nations i New York, hvor de sammen med 5.000 studerende fra hele verden diskuterede globale problemstillinger ud fra FN-modellen.

Ny studieportal sætter det ’akademiske CV’ til skue

Mandag, 4 marts, 2013 - 12:42

Nu kan du som studerende vise erhvervslivet, hvad du akademisk har at byde på gennem nyt site. Studieportalen BraintrustBase blev lanceret i februar og har i løbet af meget kort tid fået 600 brugere.

They represent CBS in the CBS Case Competition

Torsdag, 28 februar, 2013 - 13:37

The members of Team CBS at the CBS CC ’13 have different backgrounds and motives for participating, but they see their diversity as a strength when they now have to prove that the intense training leading up to the prestigious competition has paid off.

De repræsenterer CBS ved CBS Case Competition

Mandag, 25 februar, 2013 - 11:04

Medlemmerne af Team CBS ved CBS CC ’13 har forskellige baggrunde og motiver for at deltage, men regner diversiteten som en styrke, når de i denne uge skal bevise, at den intense træning op til den prestigefyldte konkurrence har båret frugt.

Ny studieportal med vidensdeling på tværs og gode tilbud

Mandag, 18 februar, 2013 - 11:28

Ærgrelsen over de tusindvis af noter og opgaver, der hvert år ryger ud efter endt eksamen, motiverede en gruppe studerende til at starte en platform, der skal skabe bedre vidensdeling og en billigere studietid igennem note-deling og salg af brugte bøger.

Studenterkonsulenter hjalp NGO´ere I Afrika og Sydamerika

Torsdag, 14 februar, 2013 - 13:28

I løbet af januar krydsede 10 CBS studerende kontinenter for at hjælpe lokale NGO´er i Sierra Leone og Chile. Det gjorde de ved at udføre frivilligt konsulentarbejde for 180Degrees Consulting, der arbejder med social innovation og bærdygtighed.

CBS is Denmark’s most penniless university

Mandag, 11 februar, 2013 - 14:02

Looking at the campus and the impressive buildings, one can easily get the impression that CBS has it made. The truth is slightly different, however. The university is overlooked in the public budget while more and more students are admitted every year.

Studerende: studiejob betaler sig – også studiemæssigt

Tirsdag, 29 januar, 2013 - 13:13

Der er blevet sat spørgsmålstegn ved studiejobs. Det er blevet hævdet, at studiet skal betragtes som et fuldtidsarbejde, og at studiejobbet kan forhindre en i at passe det seriøst. CBS’ studerende oplever tingene meget anderledes.

Krav om 37 timers fuldtidsstudieuge mest et politisk signal

Mandag, 21 januar, 2013 - 13:17

”Fuldtidsuddannelser er fuldtidsarbejde!” Det er den overordnede erklæring i et nyt kodeks, der skal forsøge at undgå såkaldte deltidsstuderende – studerende, der prioriterer studiejob for højt og læsning for lavt – på fuldtidsstudier.

CBS er Danmarks fattigste universitet

Fredag, 4 januar, 2013 - 15:34

Ud fra campus og de storslåede bygninger kan man nemt få det indtryk, at det bare kører for CBS. Sandheden er en anden. Universitetet bliver overset på de offentlige finanser, samtidig med at der skal optages stedse flere studerende hvert år.

CBS Debating Society

Torsdag, 29 november, 2012 - 15:39

Ud fra temaerne under valgdebatten her på CBS i sidste uge at dømme kan emnet ’de borgerlige’ kontra ’socialisterne’ få sindene i kog. Den nystartede debatforening, CBS Debating Society, kaster sig i løvens mund - om to timer!.

Appetit på entreprenørskab og arbejdsløse akademikere

Mandag, 26 november, 2012 - 11:08

Anna Nyboe begyndte at abonnere på Børsen i en alder af kun 13 år og har ikke set sig tilbage siden. I dag er hun nomineret til ’Ivækstprisen’ på baggrund af hendes egen virksomhed, ’Annaway’.

Fra CBS-bachelorprojekt til akademisk udgivelse

Fredag, 16 november, 2012 - 12:22

Helt exceptionelt for et bachelorprojekt lykkedes det i sommers tre piger fra CBS at få præsenteret deres hovedopgave på en akademisk konference i Barcelona, Barcelona Standing Conference on Organizational Symbolism. Men det tog tre år.

Ny undervisningsform i alternative omgivelser på CBS

Onsdag, 31 oktober, 2012 - 11:22

I en villa på Grundtvigsvej udfordrer Studio @ CBS de traditionelle læringsmetoder ved at bruge ’Studio teaching’. Her får de studerende får lov til at bevæge sig rundt i lokalerne, sidde på bordene og tegne på væggene, mens de har undervisning.

Nexus relanceret i marketing case-konkurrence

Fredag, 26 oktober, 2012 - 11:40

Tirsdag aften inviterede MarketingLab studerende med interesse inden for marketing til case konkurrence. CBS’ egen Cafe Nexus var case, og markedsføringsfirmaet Uncle Grey deltog som inspirationskilde og rådgiver for deltagerne.

CBS’er vandt med idé til kick-start af yderkantsområde

Fredag, 12 oktober, 2012 - 12:23

Ud af 45 deltagende studerende kom Rolf Ryberg Rasmussen fra henholdsvis CBS og Lolland med den bedste tværfaglige og ambitiøse opskrift på, hvordan man kan skabe nye muligheder for hans egen hjemegn.

Deloitte byder på karrieredag ud over det sædvanlige

Torsdag, 4 oktober, 2012 - 16:54

Lørdag den 3. november afholder Deloitte for 12. gang Deloitte Ekspeditionen. Den som oftest fysiske og tempofyldte karrieredag giver på utraditionel vis kandidatstuderende indblik i virksomheden og et af dens ’Graduate Programmes’.