Artikler af Sebastian Damm

Har ny uddannelsesminister betydning for studerende?

Mandag, 10 marts, 2014 - 13:59

Kommentar: Morten Østergaards tid som uddannelsesminister var præget af reformer og skærpede krav til universiteterne og de studerende. Vi kan næppe forvente en ændret kurs fra Sofie Carsten Nielsen.

Richard Quest: the EU is a wobbly house

Tirsdag, 6 august, 2013 - 12:54

The hyper-energetic CNN host Richard Quest visited CBS recently. In an event that thematically focused on Europe’s challenges, Danish Minister of Finance Bjarne Corydon (S) was grilled and a panel of experts was quizzed on Europe’s way out of the crisis.

The president of the National Bank inaugurates new CBS-award

Mandag, 10 juni, 2013 - 15:29

International finance-researchers were honored with the recently established Top Finance Graduate Award at an award ceremony hosted by CBS. Lars Rohde, the president of the National Bank, presented the award to the proud recipients.

Nationalbankdirektøren indviede ny CBS-prisuddeling

Mandag, 10 juni, 2013 - 14:05

Internationale forskere i finansiering blev hædret på CBS med den ny indstiftede Top Finance Graduate Award. De stolte modtagere fik prisen overrakt af Nationalbankdirektør Lars Rohde.

Richard Quest: EU er et vakkelvornt hus

Mandag, 10 juni, 2013 - 13:28

Den hyperenergiske CNN-vært Richard Quest gæstede for nyligt CBS. I et arrangement der tematisk kredsede om Europas udfordringer blev finansminister Bjarne Corydon (S) grillet og et ekspertpanel udfrittet om vejen ud af krisen.

Kom til CNN-arrangement om Europas fremtid

Mandag, 27 maj, 2013 - 13:25

CNN-studieværten Richard Quest styrer en paneldebat på CBS tirsdag den 28. maj. Temaet er ’Europas fremtid i et business-perspektiv’, og ved debatten vil blandt andre Finansminister Bjarne Corydon (S) blive grillet.

DJØF går til kamp mod dimittendledigheden… igen

Mandag, 13 maj, 2013 - 13:51

I en tid hvor der er rift om jobs kan enhver hjælp være gavnlig. DJØF har derfor lanceret ’Mit første Job – Jobsøgningsguide fra DJØF’, der skal hjælpe nyuddannede med at komme ind på arbejdsmarkedet.

Does studying at CBS make you a career-psycho?

Mandag, 29 april, 2013 - 17:38

Dreaming of the perfect CV leads to a pressure of expectations on students and business schools have, in the light of the financial crisis, been accused of producing graduates who are ruthless career and competition-oriented sociopaths. But can that really be true?

Bliver man karriere-psykopat af at læse på CBS?

Mandag, 22 april, 2013 - 13:47

Drømmen om det perfekte CV medfører et forventningspres på studerende, og business schools bliver i lyset af finanskrisen beskyldt for at producere dimittender, der er hensynsløse, karriere- og konkurrenceorienterede sociopater. Passer det virkelig?

Reglerne for eksamen vejer tungest – undgå at overtræde dem

Mandag, 11 marts, 2013 - 13:24

Need-to-know læsning for enhver, der er i tvivl om, hvilke regler der er gældende ved eksamen. CBS OBSERVER har kigget nærmere på, hvordan man kan undgå at få sine studier forkludret af at bryde dem.

Hvad vejer tungest – studerendes ord eller undervisernes?

Mandag, 4 marts, 2013 - 16:57

Selv om de var overbeviste om, at de havde fulgt underviserens vejledning om eksamen, blev to studerende på CBS kendt skyldige i plagiering. En historie om de mulige konsekvenser af ikke at sætte sig ind i reglerne 100 procent.

StartupSpirits – nyt computerspil om iværksætteri

Onsdag, 30 januar, 2013 - 13:11

På CIEL’s iværksætteruddannelse må man meget gerne spille computer. DTU-KU-CBS samarbejdet CIEL har netop lavet et computerspil, der skal få universitetsstuderende til at reflektere over iværksætteri. CBS OBSERVER var med til lanceringen.

Studerende på CBS lider under tårnhøje ambitioner

Onsdag, 30 januar, 2013 - 12:36

Studerende på CBS er under præstationspres. Det kræver ofte gode karakterer at komme ind på CBS, og ønsket om at være blandt de bedste på årgangen er udbredt. Ifølge uddannelsesdekan Jan Molin er tårnhøje ambitioner hæmmende for indlæringen.

Studerende på CBS – Danmarks fattigste universitet

Mandag, 28 januar, 2013 - 14:47

I forrige uge satte CBS OBSERVER fokus på CBS’ økonomi, der er præget af lave taxameter- og forskningstilskud. Det er ikke kun CBS’ direktion, forskere og administrative ansatte, der kan mærke dette, men også de studerende.

Video: Mød kandidaterne til bestyrelsen

Mandag, 19 november, 2012 - 21:23

De tre studenterkandidater til CBS’ bestyrelse fortæller om deres kvalifikationer og hvad de vil arbejde for.

IEW – an American phenomenon first time at CBS

Fredag, 9 november, 2012 - 13:04

From November 12th to 16th, CBS will be holding its first International Education Week. CBS will be the first Danish university to adopt the American concept, celebrating and strengthening its international engagement with a host of activities.

IEW – et amerikansk fænomen for første gang på CBS

Fredag, 9 november, 2012 - 11:42

Den 12.-16. november er der for første gang dømt International Education Week på CBS. Efter amerikansk forbillede vil CBS som det første universitet i Danmark hylde og styrke sit stærke internationale islæt med et væld af aktiviteter.

Kom til paneldebat om det amerikanske valg

Mandag, 15 oktober, 2012 - 21:28

Det kan næppe være gået nogen forbi at der snart er præsidentvalg i USA. Et valg der påvirker hele verden, også Danmark. Nu kommer valget også til CBS.

Video: RunOR – stil op til CBS valg 2012

Mandag, 15 oktober, 2012 - 14:43

Der er åbent for, at man kan stille op til valget på CBS frem til den 24. oktober. CBS Students søger med kampagne at få så mange dygtige kandidater til at stille op til CBS’ bestyrelse, Akademisk Råd og især de mange studienævn som muligt.

CBS Wine excelled in global wine tasting finals

Torsdag, 4 oktober, 2012 - 11:12

While most students relaxing through the summer break, the student organization CBS Wine very systematically and seriously drank wine… in order to represent and defend CBS’ good name internationally.

Undervisning i Zoo og Bio en midlertidig 'fornøjelse'

Mandag, 1 oktober, 2012 - 17:50

CBS OBSERVER’s dækning af efterårssemesterets undervisning i lokaler udenfor CBS medførte næste mere utilfredshed end selve forholdene. Vi følger her historien op med de uddybende forklaringer om, hvorfor forholdene er, som de er.

Video: CBS'erne til undervisning i Zoo og Falkoner Biografen

Mandag, 24 september, 2012 - 21:14

Det nye semester på CBS er for mange studerende blevet skudt igang i 'nye' lokaler såsom Falkoner Biografen og Metropol. Ja sågar i Zoologisk Have.CBS Observer er taget på tur for at besigtige de aparte lokaliteter, samt høre studerende og undervisere om hvordan det egentligt føles at være CBSer i en biografstol.

Studenterlivet folder sig ud på Student Society Day

Fredag, 14 september, 2012 - 12:28

Den 20. september bør du møde op på skolen ligegyldigt om du har undervisning eller ej. Dér er nemlig Student Society Day, hvor du kan smage og høre og blive klogere på, hvad de studerende går og sysler med på CBS, når de altså ikke lige studerer.

CBS Wine excels in global wine tasting finals

Torsdag, 6 september, 2012 - 13:58

While many CBS-students just had fun during the summer break, the student organization CBS Wine took things very seriously… drinking wine in order to defend CBS’ good name internationally.

CBS R.U.S.H. – this year’s handbook for new CBS students

Torsdag, 6 september, 2012 - 13:29

CBS Students repeats last year’s success with the re-launch of a freshly made version of the intro-handbook for this year’s new students.

CBS Wine brillerer i global vinsmagnings-finale

Mandag, 27 august, 2012 - 16:06

Mens mange studerende har danderet den og holdt sommerferie, har studenterorganisationen CBS Wine haft det dybt seriøse hverv at drikke vin for at forsvare CBS’ gode ry og omdømme internationalt.

Første undervisningsdag handler om ansvar

Mandag, 27 august, 2012 - 14:41

For fjerde år i træk arrangerer CBS en Responsibility Day for de mange nye business-studerende. Dermed står der ’etik & ansvarlighed’ i pensum fra den første egentlige undervisningsdag på første semester.

CBS Students – studenterorganisationen på CBS

Mandag, 20 august, 2012 - 13:54

Er du ny studerende på CBS, og har du lyst til at engagere dig i dit nye miljø? Studenterorganisationen CBS Students er det naturlige sted at starte.

Roskilde Open med grøn energi og korte shorts

Mandag, 13 august, 2012 - 15:08

I løbet af sommerferien er der selvfølgelig en masse CBS’ere at finde på landets festivaler. På Roskilde Festival omsætter drengene fra ’Camp Roskilde Open’ en masse af CBS-ånden til ren festivalenergi.

CBS R.U.S.H. – årets introbog til de nye studerende

Mandag, 6 august, 2012 - 15:12

CBS Students bygger videre på succesen fra sidste års introbog og har sendt en nytænkt version ud til alle årets nye studerende.

CBS har skiftet internetportal – for dig betyder det…

Tirsdag, 3 juli, 2012 - 12:34

Med skiftet fra CBS WLAN til internetportalen Eduroam er CBS kommet i følgeskab med en lang række danske og internationale universiteter.

Ny studenterforening med masser af toner i livet

Fredag, 29 juni, 2012 - 11:29

CBS Jam er det nyeste skud på stammen blandt de studenterdrevne aktiviteter og organisationer på CBS. Initiativet vil arbejde for at skabe et rum på CBS, hvor kærligheden til at spille musik kan udfolde sig. 

Nu kan CBS’ studerende få merit for frivilligt arbejde

Mandag, 11 juni, 2012 - 12:33

Når studerende på CBS’ bacheloruddannelser til efteråret skal vælge valgfag, kan de for første gang få det frivillige engagement anerkendt i deres akademiske profil. Dette er både en sejr for de studerende og for CBS, mener CBS Students.

Frivilligt arbejde-valgfag skal styrke de studerendes værdi

Mandag, 11 juni, 2012 - 12:27

At man kan få merit for det frivillige arbejde, man som studerende har lavet på CBS, er både en anerkendelse af den faglige værdi af arbejdet samt en styrkelse af CBS’ værdier, begrunder uddannelsesdekan Jan Molin beslutningen.

CBS-studerende blandt de første double degree-studerende i Kina

Torsdag, 31 maj, 2012 - 10:00

De første 13 studerende fra CBS er nu klar til at tage til Kina, hvor de skal leve og studere sig ’full-time’ til en double degree Master-uddannelse.

Guru-coaching i præsentation til et 12-tal

Tirsdag, 29 maj, 2012 - 16:43

CBS Students inviterer til oplæg om præsentations-teknik med Chris Rycroft, guru inden for området.

CBS’ skriftlige eksaminer træder ind i det 21. Århundrede

Mandag, 7 maj, 2012 - 22:09

Allerede i slutningen af maj skal CBS’ studerende drage til Amager for at gå til skriftlig eksamen. Nær ved Amager Strandpark venter nemlig en ny eksamenshal, der udover faciliteter i topklasse også byder på havudsigt. CBS OBSERVER var med ved indvielsen.

Debat: Kom så ind i dialogen med de studerende, CBS!

Torsdag, 24 marts, 2011 - 11:48

CBS Students medformand Sebastian Damm føler sig på vegne af CBS' studerende både 'udfordret' og ignoreret. Han efterlyser, at CBS' ledelse tager del i den åbne debat, tager kritikpunkter fremsat af studerende seriøst og svarer på dem. 

Debat: At ændre en samtale – men hvilken samtale

Onsdag, 23 marts, 2011 - 12:03

Svar på indlæg at Anna Emilie Hvas: I efteråret 2010 satte en gruppe af medarbejdere fra studieadministration, fra kommunikationsafdelingen og fra CBS students satte sig sammen for at finde ud af, hvordan vi kunne ændre en samtale…..

Debat: CBS Snydes for forskningskroner

Onsdag, 17 november, 2010 - 07:48

Da daværende Statsminister Anders Fogh Rasmussen i 2005 oprettede Globaliseringspuljen, var det for at fremtidssikre Danmark mod international konkurrence. Puljen er siden hen årligt blevet fordelt igennem forskerkroner til de danske universiteter for at fremme ’globaliseringsforskning’. Der har siden 2005 har været en enorm skævhed i de tildelte kroner. Det har ramt smalle universiteter i almindelighed, men CBS i særdeleshed.