Artikler af Lea Gerhard Porsmose Hansen

Bliv buddy og få venskaber over hele verden

Mandag, 14 marts, 2016 - 15:15

Kunne du tænke dig en lokal guide, når du skal på udveksling eller bare ud at rejse? Så har International Office et godt tilbud til dig. De har nemlig skabt det internationalt anerkendte Buddy-program, som parrer CBS-studerende med udvekslingsstuderende. Hvis du hjælper dem i Danmark, hjælper de dig senere.

Hurray for a world of diversity

Tirsdag, 1 marts, 2016 - 12:55

The Equal Opportunities Office at CBS wants to challenge our way of thinking about each other by putting the spotlight on diversity. Hence, it is time for another edition of the CBS Diversity Day; so, come join fellow students at the event, immerge yourself in the many nuances of diversity and learn more about diversity’s role in the corporate sector. 

Hip hip for en verden af mangfoldighed

Onsdag, 24 februar, 2016 - 16:36

Equal Opportunities Office på CBS vil gerne udfordre os alle på den måde, vi tænker på, og bruger en hel dag på mangfoldighed. Kom og hør om mangfoldighedens rolle i virksomheder til Diversity Day.

Nu kan du få rusten banket af fremmedsprogene

Onsdag, 24 februar, 2016 - 13:25

Willkommen, bienvenue, welcome​. Tirsdag 1. marts bliver Café Nexus forvandlet til et sandt mekka, når Language Partner Program inviterer internationale og danske studerende til et par timer med sprog- og kulturudveksling.

Når du vil på udveksling – en guide med links

Torsdag, 17 september, 2015 - 11:27

Første ansøgningsfrist til udveksling er i år den 1. december, og selv om det måske virker som langt ude i fremtiden – semesteret er jo kun lige startet – er det en god idé at komme i gang med undersøgelserne og planlægningen allerede nu. 

Nyt forsøg: lad de studerende booke egen eksamenstid

Mandag, 22 juni, 2015 - 09:32

For at lette det store logistiske arbejde, eksamensperioden byder på, komme de studerendes ønsker om tidligere udmelding om eksamenstidspunkt i møde, har studieadministrationen forsøgt sig med Google Sheets. Løsningen møder modstand fra en del studerende.

Systemknas gav rod i valgfagstilmeldingerne

Tirsdag, 9 juni, 2015 - 16:17

OPDATERET 10.40 den 10. juni: Svagheder i STADS Selvbetjening ved valgfagstilmeldingen forårsagede forvirring og frustration hos mange studerende. Problemer med uklare formuleringer gjorde det svært for dem at tyde, om de havde fået deres valgfag eller ej. 

Tyrkiske studerende i landsdækkende forening

Torsdag, 28 maj, 2015 - 09:47

En ny studenterorganisation har set dagens lys på CBS, men har også afdelinger på 6 andre danske universiteter. Fokus er i lige så høj grad på kommende studerende som på nuværende.

Regler og konsekvenser for eksamen – en guide

Mandag, 18 maj, 2015 - 12:28

Opdateret 10:28 og 13:05 den 19. maj – rettelser med fed: Første skridt til at klare eksamenstiden er intensiv læsning. Men hvordan er det nu, reglerne er, når man huskede eksamensdatoen forkert, er gået ned med influenza, eller når man går i sort, idet man sætter sig ved det grønne bord?

Brugbar europæisk guide til legater og stipendier

Onsdag, 22 april, 2015 - 13:47

Selv i det dejlige forårsvejr må en del studerende sidde foran computeren for at finde penge til at finansiere udveksling og andre studieudgifter. Heldigvis er der hjælp at hente også internationalt.

Diversitet med til at give kunderne bedre bank

Tirsdag, 21 april, 2015 - 13:29

Det er en alment kendt stereotyp, at bankverdenen er domineret af alfahanner iført jakkesæt, der kæmper om den næste store aftale. Her er der ikke plads til bløde værdier og babybleer. Det er dog ikke helt sådan virkeligheden ser ud.

Nemmere køb og salg af brugte studiebøger med ny app

Torsdag, 9 april, 2015 - 12:45

To CBS’ere har i samarbejde med en indonesisk designer skabt en ny mobil-app, der skal gøre det nemmere, hurtigere og simplere at komme af med sine brugte universitetsbøger - eller skåne studenter-økonomien når der skal anskaffes nye. 

Karrieremesse sætter fokus på Kina og dialog

Onsdag, 8 april, 2015 - 12:16

Drømmer du om at prøve kræfter med det kinesiske marked, eller er du bare interesseret i hvad der rører sig i en af verdens største økonomier, så læs roligt videre. Den 20. april fra 14.30 til 18.00 er der nemlig stor kinesisk konference og karrieremesse i Ovnhallen.

CBS’ere imponerer i amerikansk case-konkurrence

Onsdag, 18 marts, 2015 - 14:51

De kom, de så, de sejrede, er vist en meget passende beskrivelse af en gruppe på 5 stolte CBS’eres oplevelse med USC Marshall’s Global Consulting Challenge i Los Angeles. De 5 deltagere tog dommerne med storm med deres gennemførte løsningsforslag.

CBS Mercury: functional workout programs for everyone

Mandag, 16 marts, 2015 - 15:00

The general public perception of CBS is that it is an institution where students wear suits and high heels, but in the basement at Solbjerg Plads that stereotype is certainly put to the test; in a secluded room under the canteen suits and high heels are banned as students get in shape courtesy of student organization CBS Mercury’s training facilities. 

Pris fra CBS hjælper unge lovende forskere indenfor International Business

Fredag, 13 marts, 2015 - 08:41

Copenhagen Business School Prize er en pris der er med til at styrke samarbejdet imellem de afdelinger på CBS der forsker i International Business, samtidig med at den støtter unge forskere som Marlena Dzikowska i deres arbejde.

#HeForShe turns focus to gender equality at CBS

Mandag, 9 marts, 2015 - 08:11

Debating equality might echo the discourse promoted by the feminist movements of the 70s along with their bra-burning rituals and feminist camps… However, the modern discourse concerning equality increasingly focuses on breaking away from obsolete gender stereotypes while promoting focus on exploiting society’s resources. 

Studenterorganisationer kæmper mod massiv informationsstøj

Tirsdag, 24 februar, 2015 - 15:30

Der er over 70 studenterorganisationer på CBS, som alle kæmper om de studerendes opmærksomhed – en kamp der i høj grad foregår over Facebook, og som kræver aktiv deltagelse både fra afsender og modtager.

CBS Mercury byder på træning i øjenhøjde

Torsdag, 19 februar, 2015 - 12:00

CBS er i de flestes øjne en institution domineret af jakkesæt og høje hæle, men nede i kælderen på Solbjerg Plads tegner der sig et helt andet billede. Under kantinen i et lukket lokale, ryger den polerede overflade, når sved og vægte får frit spil i CBS Mercury.

International Debate CBS inviterer til Start Up

Onsdag, 18 februar, 2015 - 10:52

Torsdag aften den 19. februar bliver kreativiteten prøvet af, når International Debate CBS afholder Start Up Meeting 2015 og inviterer de studerende til at få medbestemmelse på semesterets program.

HeForShe vil skabe fokus på ligestilling på CBS

Mandag, 16 februar, 2015 - 15:04

Opdateret: Ligestilling ringer lidt af 70’ernes rødstrømper, bh-afbrændinger og Femølejr, men den moderne ligestilling handler langt mere om at gøre op med forældede kønsstereotyper og i stedet udnytte de ressourcer vores samfund har. 

Danish party app on international adventure

Fredag, 13 februar, 2015 - 02:40

During the summer 6 students developed and tested their idea on CBS students. These days, the creators of ‘Heaps’ are working 24/7 to keep up with demand, and the app has developed from being just an idea to a nationwide success. Next step: international success. 

De sikrer udvekslingsstuderende netværk fra dag ét

Torsdag, 5 februar, 2015 - 16:24

CBS’ Exchange Social Programme og Buddy-programmet er hvert semester med til at give flere hundrede udvekslingsstuderende en god start på deres semester på CBS. Det er 14 dage med fart på og fokus på det sociale. Og de søger frivillige lige nu.

CBS Case Competition inspired exchange student's career path

Tirsdag, 3 februar, 2015 - 16:22

Once again, the CBS Case Competition is here! This year’s edition conquers CBS in week 9 and it will be a week packed with insightful and inspirational events. In 2011, an Indian exchange student participating in the CBS Case Competition was inspired to design his own university program. 

Kommunikationsstuderende kæmper mod sukkersyge

Mandag, 26 januar, 2015 - 16:17

Men den stigende urbanisering, følger en sundhedsmæssig udfordring, som Novo Nordisk har taget op. Og hvilken bedre måde at finde på løsninger end at invitere kreative unge studerende til at byde ind med løsningsforslag i en case competition.

Netværksapp på internationalt eventyr

Mandag, 26 januar, 2015 - 15:24

I sommer var de 6 studerende med en god idé, som de prøvede af på CBS. Nu arbejder de 24/7 på  succes-app’en Heaps, der er gået fra at være en drøm, til en realitet, til en landsdækkende succes. Den store verden er næste udfordring.

CBS Case Competition blev inspirationen til mulig levevej

Mandag, 19 januar, 2015 - 17:36

CBS Case Competition indtager traditionen tro CBS i uge 9, en uge som byder på en masse lærerige events, og en uge som tidligere blandt andet har inspireret en indisk udvekslingsstudent til at designe sit eget studieprogram.

CBS Library under construction during examination period

Fredag, 12 december, 2014 - 13:05

Most students have already noticed that there is some moving about going on in the library at Solbjerg Plads; activities that have received quite a bit of attention. It is a disturbance and inconvenient to rearrange the library in the middle of the examination period, is the message from the students. 

Biblioteket ombygges midt i eksamenstiden

Torsdag, 4 december, 2014 - 09:36

Mange studerende har allerede opdaget, at der bliver arbejdet på Biblioteket på Solbjerg Plads. Et arbejde som har fået en del opmærksomhed, og som ifølge de studerende, falder ubelejligt midt i eksamensperioden.

CBS’ talekonkurrence er god eksamenstræning

Mandag, 24 november, 2014 - 11:33

Tirsdag den 2. december fra 14.45 til 18.00 stiller 6 IMK studerende op til kamp om førstepladsen i CBS' årlige talekonkurrence. Konkurrencen markerer afslutningen på faget Oral Communication og skal give de studerende konkret erfaring med, hvad der virker i det mundtlige rum.

CBS-professor modtager fornem sprogforskningspris

Tirsdag, 18 november, 2014 - 15:14

Professor Per Durst-Andersen fra IBC på CBS modtog torsdag den 13. november Hedorfs Fonds forskningspris i international virksomhedskommunikation og erhvervssprog for sin supertype teori – et stort skulderklap for en teori, som han har arbejdet med siden 1992.

CBS postdoc hædres med Nykredit Fonds talentpris

Onsdag, 5 november, 2014 - 13:51

Postdoc og ph.d. Susanne Ekman fra CBS’ Institut for Organisation modtager den 6. november årets Nykredit Fonds talentpris inden for HR/CSR-området. Det 100.000 kr. store skulderklap er for hendes forskning inden for ledelse af videnstunge medarbejdere.

Gode idéer kan nu (også) få hjælp på KU

Tirsdag, 28 oktober, 2014 - 13:00

OPDATERET: Hvor CBS tidligere var blandt de få, der havde fokus på iværksætteri og entreprenørskab, har andre universiteter efterhånden fået øjnene op for den store interesse for emnet. KU åbnede i september for deres 2. hub, som skal hjælpe studerende med at realisere deres gode idéer.

Identify your strengths and weaknesses with the BAT test

Søndag, 19 oktober, 2014 - 18:34

In today’s job market it is certainly a challenge to stand out from the crowd, a problem most students are familiar with. Now the Bloomberg Institute tries to offer a solution to this problem for students with competencies in finance. 

Identificer dine styrker og svagheder med en BAT-test

Mandag, 13 oktober, 2014 - 10:43

På nutidens arbejdsmarked kan det være svært at skille sig ud fra mængden, hvilket er et problem, de fleste studerende kender til. Det har Bloomberg Institute forsøgt at gøre noget ved, og de tilbyder en hjælpende hånd til studerende med interesse for forretning og finansiering.

Live music at CBS - no suit required

Torsdag, 2 oktober, 2014 - 15:44

On Friday October 3rd CBS Jam and Nexus open the doors to 5 hours of live music. A bunch of enthusiastic musicians – and CBS students – will take the stage and show just why live music is so appealing. So come join the crowd as live music is ‘taken to business school’. 

CBS-iværksætter udlejer kontorplads med faglighed

Onsdag, 1 oktober, 2014 - 14:27

Passionen for responsorienteret marketing er dét der har drevet Tony Mortensen til, sideløbende med sin kandidat, at springe ud i livet som selvstændig iværksætter. Selv om det giver nogle udfordringer, føler han, at de to aspekter af hans liv komplimenterer hinanden godt.

Live musik på CBS – med og uden jakkesæt

Mandag, 29 september, 2014 - 15:36

Fredag den 3. oktober spiller CBS Jam op i Nexus og byder på 5 timer i live-musikkens tegn. En flok musikglade CBS-studerende vil indtage scenen og vise, hvorfor live musik er så fedt. Så kom og hør, når musikken bliver taget i business skole.

CBS now has its own whisky club

Torsdag, 18 september, 2014 - 15:21

CBS Whisky’s ambition is to familiarize more people with the golden drops and to offer members an opportunity to expand their network. The new student organization focuses on exclusivity and luxury, but the doors are open to all students. 

Personlige beretninger fra kinesisk-danske handelsrelationer

Torsdag, 18 september, 2014 - 07:43

Kina er kendt som et af de helt hotte emner indenfor international handel. Torsdag den 25. september giver Copenhagen Business Confucius Institute (CBCI) alle studerende en unik mulighed for at komme helt tæt på, hvad det vil sige at lave handel med Kina. En kultur som i forvejen spiller en vigtig rolle i mange studier på CBS.

CBS får egen whiskyklub

Mandag, 15 september, 2014 - 14:42

CBS Whisky vil udbrede kendskabet til de gyldne dråber og give medlemmerne mulighed for at udvide netværket. Den nye studenterorganisation har fokus på eksklusivitet og luksus, men der er plads til alle. 

App dig til et større netværk

Tirsdag, 9 september, 2014 - 14:37

6 studerende på tværs af københavnske universiteter er gået sammen om at skabe den nye app ’Heaps’ – Australsk slang for mange. Den skal gøre det nemmere at møde nye mennesker sammen med sine venner.