Artikler af Jonas Rytter

CBS-forsker i fornem finale

Tirsdag, 5 april, 2016 - 21:08

ErhvervsPhD-studerende fra CBS, Carsten Lund Pedersen, er blandt de 3 finalister til Massachusetts Institute of Technology’s konkurrence ’Harnessing the power of MIT alumni’, og han har brug for din stemme.

Eksamensplanernes evindelige puslespil på CBS

Mandag, 4 april, 2016 - 13:00

Når CBS-studerende som afslutning på semesteret skal til eksamen, er det det helt store puslespil, der skal gå op – såvel for de studerende som for bedømmerne og for studieadministrationen. Og det er ikke altid lige let at gøre alle tilfredse.

Find hoved og hale i eksamensreglerne på CBS

Mandag, 4 april, 2016 - 12:42

Der florerer mange hele og halve sandheder om eksaminerne på CBS. Men hvad er op, og hvad er ned? Områdeleder i Studieadministrationen, Rene Kramhøft Jakobsen, har svarene.

Pitch og vind en solid indsprøjtning til dit start-up

Tirsdag, 29 marts, 2016 - 15:15

For andet år i træk holder venturefonden SEED Capital ’SEED Discovery Day’. Ved pitch-konkurrencen kan en spirende start-up vinde en investering på hele 500.000 kr..

CBS Running wants you to complete a marathon

Onsdag, 16 marts, 2016 - 15:17

Do you have ambitions of running a marathon? If so, you might as well shape up and realize them this spring. Once again, CBS Running's members are running the Telenor Copenhagen Marathon, and students get significant discounts on their start number purchase. 

Vær (bære)dygtig – kom til grøn uge på CBS

Onsdag, 9 marts, 2016 - 10:26

Oikos Copenhagen inviterer fra 15.-17. marts til Green Week på CBS. Såvel store og små virksomheder som politikere kommer og fortæller om ’sustainable living and working’.

CBS Running vil have dig med ud at løbe maraton

Onsdag, 9 marts, 2016 - 09:51

Har du maraton-ambitioner? Så kan 2016 være året, hvor de bliver indfriet. CBS Running Club stiller igen i år med hold til Telenor Copenhagen Marathon, og studerende kan endnu en gang få en klækkelig rabat på et startnummer.

Art Talk om kunstnerens virke og virksomheden bag

Mandag, 22 februar, 2016 - 12:39

Søren Solkær har fotograferet de musikere, der er værd at fotografere. CBS Art har inviteret den danske fotograf – og hans manager – til at komme og fortælle om hans arbejde... og businessplanen bag.

Get financing for your digital business idea

Tirsdag, 16 februar, 2016 - 12:54

French advertising agency Publicis Groupe celebrates its 90th anniversary this year and the agency is feeling very generous: inspired by the company’s own history Publicis Groupe has decided to fund 90 international startups. The basic criterion is a digital idea. 

Vind det kreative kapløb i dit sind med CBS CC ’16

Onsdag, 10 februar, 2016 - 14:01

Hvordan fungerer hjernen når vi tænker kreativt? Hvor starter processen – og hvor slutter den?  Det og meget mere inviterer CBS Case Competition 2016 til oplæg om på onsdag den 17. februar. Hjerneforskeren Peter Lund Madsen er en af dagens 2 talere.

Få finansieret din digitale forretningsidé

Tirsdag, 9 februar, 2016 - 13:49

Det franske reklamebureau Publicis Groupe har 90 års jubilæum og er i det gavmilde hjørne. Inspireret af virksomhedens egen historie skyder de penge i 90 internationale start-ups. Kriteriet er en god digital idé.

Show me the way to the next happy hour

Tirsdag, 9 februar, 2016 - 12:06

The app Mingly wants to see you and your friends out on the town and it will tell you when and where to find a happy hour. 

Show me the way to the next happy hour

Fredag, 5 februar, 2016 - 14:17

App’en Mingly vil have dig og dine venner med ud og få en drink og fortæller, hvor og hvornår du kan få rabat i happy hour.

Få overblik over din skat som studerende, skat

Onsdag, 3 februar, 2016 - 14:56

Skat betaler vi – forhåbentlig – alle, men det kan være svært at hitte rede i, især som studerende. Det vil SKAT nu lave om på. Med en ny hjemmeside tager SKAT de studerende i hånden og hjælper dem med at få overblik over SU, studiejob, alskens fradrag og meget mere.

International electives address urban challenges

Tirsdag, 2 februar, 2016 - 09:17

In cooperation with a number of international universities CBS has expanded the ’Urban Challenge’ program, which offers electives in urban development to graduate students across a variety of institutions and cultures. 

Internationale valgfag tager urbane udfordringer op

Onsdag, 27 januar, 2016 - 14:13

CBS har sammen med en række internationale universiteter udvidet ’Urban Challenge’ uddannelsesprogrammet, hvor kandidatstuderende på tværs af institutioner, discipliner og kulturer kan tage valgfag, der omhandler de bymæssige udfordringer, verden står overfor.

New platform adds interactive dimension to case-based learning

Mandag, 25 januar, 2016 - 14:27

The new platform ’Casemaker’ enables lecturers to give traditional case studies a digital and interactive twist. The platform is developed by external lecturers at CBS and students and lecturers at CBS have been granted access to use the platform – now they just need to jump on the opportunity. 

Det nationale net strammes yderligere om de små sprog

Onsdag, 20 januar, 2016 - 15:35

2016 var ikke mange dage gammel, før Københavns Universitet (KU) meddelte, at flere af deres små sprog lukker for optag allerede fra i år. Lukningerne følger i slipstrømmen på 2015, hvor mange tilsvarende uddannelser led samme skæbne.

Skriv et essay om vækst i dag, bliv leder i morgen

Torsdag, 14 januar, 2016 - 11:36

Deadline for den årlige essay-konkurrence ’Leaders of Tomorrow’ ved St. Gallen Symposium nærmer sig. Deltag og vind en tur til konferencen med alt betalt. Det eneste, du skal gøre for at deltage, er at skrive en essay under titlen ’Growth – the good, the bad, and the ugly’.

Fremtidens case-arbejde er langt mere interaktivt

Onsdag, 13 januar, 2016 - 10:21

Med den nye platform Casemaker kan undervisere give det traditionelle case-arbejde et digitalt og interaktivt twist. Platformen er udviklet af eksterne lektorer fra CBS, som har givet både studerende og undervisere adgang til den – nu skal den bare tages i brug.

Student Services report: room for improvements

Onsdag, 2 december, 2015 - 14:24

Students demand better service from the Program Administration Services, who in turn requests a more understanding attitude from students. But what exactly is good service, and who shoulders the responsibility? An internal steering committee has recently uncovered the state of affairs in the student/administration relationship; it is mutually agreed that there is room for improvement. 

Skat? Hvem skal pengene komme til gode?

Torsdag, 26 november, 2015 - 12:48

International Debate CBS inviterer onsdag den 2. december til paneldebat og debat om skatteplanlægning i EU. På dagsordenen er, hvordan både virksomheder og velfærdsstater bliver tilgodeset. Emnet bliver taget under lup af et ekspertpanel.

Årets debat løb ud i sandet

Mandag, 23 november, 2015 - 12:28

Torsdag aften var der som afslutning valgugen lagt op til "kontroversiel debat" om CBS’ eksistensgrundlag. Et panel bestående af CBS’ere og kloge  folk udefra deltog, men debatten kom aldrig ud over rampen.

Valgugen 2015 ruller: det sker på CBS

Tirsdag, 17 november, 2015 - 12:58

Traditionen tro har CBS Students planlagt nogle spændende aktiviteter i forbindelse med årets valguge på CBS. På programmet er der alt fra komik til videospil.

Selvstartet CBS’er nomineret til prestigefyldt pris

Mandag, 16 november, 2015 - 11:24

For blot 10.000 kroner har Stephanie Skov præsteret at starte en virksomhed op, som i dag har international succes. Et simpelt vægbeslag til spillekonsoller viste sig at være en meget rentabel idé. En idé, som har sikret hende en nominering ved årets IVÆKSTprisen.

Student Services-rapport: plads til forbedringer

Tirsdag, 10 november, 2015 - 12:09

De studerende ønsker bedre service fra studieadministrationen – der efterlyser mere forståelse fra de studerende. Men hvad er god service, og hvem bærer ansvaret for den? En intern styregruppe har afdækket forholdene: Der er plads til, men også et gensidigt ønske om, forbedring.

CBS Talks præsenterer Jørgen Tang-Jensen fra VELUX

Mandag, 19 oktober, 2015 - 12:52

Tirsdag den 20. oktober inviterer CBS Talks til foredrag med CEO’en fra VELUX Group, Jørgen Tang-Jensen. Foredraget kommer til at handle om Jørgens vej fra Aarhus Universitet til direktørsædet, i en af Danmarks største virksomheder.

Køb og sælg privatundervisning med ny platform

Tirsdag, 13 oktober, 2015 - 10:53

For nogle studerende er der af og til brug for et supplement til undervisningen. Men det kan være svært at finde hjælp – som er til at betale – til lige netop dét, man søger. Findunderviser.dk er startet netop for at formidle kontakten mellem private undervisere og elever.

Et ret så engagerende netværk på tværs af brancher

Tirsdag, 6 oktober, 2015 - 12:29

Medlemskab af en netværksgruppe bliver ofte en CV-/prestige-sag med ret begrænset egentligt engagement. Det har netværksgruppen Pivotal Business Society gjort op med og søger med selektiv optagelsesproces at skabe et bredt netværk af engagerede medlemmer.

Søsæt dine iværksætterdrømme på 54 timer

Mandag, 28 september, 2015 - 11:12

Startup Weekend Oresund inviterer for anden gang spirende iværksættere på en kombineret færgetur og Start-up Weekend. På strækningen Helsingør-Helsingborg bliver deltagerne teamet op og hvert hold har så 54 timer til at finpudse deres ide – med vejledning fra mentorer. 

Dine gamle noter kan være en skilling værd

Onsdag, 23 september, 2015 - 13:50

De fleste studerende kender følelsen. Man bruger et helt semester på at skrive noter, bruger dem i forbindelse med eksamen og kigger aldrig på dem igen. Notestown.dk har en løsning. Her kan studerende fra alle typer videregående uddannelser sælge deres noter til andre.

Ignite your entrepreneurial aspirations at CBS Entrepreneurial Day

Fredag, 18 september, 2015 - 15:57

CBS and Copenhagen School of Entrepreneurship open the doors to the first CBS Entrepreneurial Day on September 24th. The event includes talks and presentations by representatives from 11 different startup businesses and the event is also a great opportunity for aspiring entrepreneurs to expand their network. 

CBS: betaling for cand.merc.aud. en god løsning

Torsdag, 17 september, 2015 - 13:36

For første gang har CBS i år et betalingsalternativ på en kandidatuddannelse. Mod betaling får studerende på cand.merc.aud (CMA) ekstra tid til at blive færdige. Det er en fordel, da mange CMA-studerende arbejder på fuldtid.

Få din indre iværksætter op på dupperne

Torsdag, 17 september, 2015 - 13:12

CBS og Copenhagen School of Entrepreneurship slår torsdag den 24. september dørene op for den første CBS Entreprenurial Day. På dagen kan spirende iværksættere høre foredrag og oplæg fra 11 start-ups og netværke med andre studerende.

Foredrag og debat om fremtidens elforsyning

Mandag, 14 september, 2015 - 13:21

Den 1. oktober inviterer Dansk Energiøkonomisk Selskab, i samarbejde med CBS, til et arrangement om fremtidens elforsyningssektor. En kommende bog om ”the utilities of the future” danner udgangspunkt for diskussionen.

A bit of rain didn't spoil the Semester Start Party

Fredag, 11 september, 2015 - 18:16

The sun broke through the clouds in the afternoon - and it brought the most peaceful Semester Start Party with it. 

Vejret kunne ikke ødelægge en god semesterstartsfest

Mandag, 7 september, 2015 - 10:21

Solen kom hen på eftermiddagen – og den medbragte den fredeligste semesterstartsfest nogensinde.

Kick off the new semester at the Semester Start Party

Onsdag, 2 september, 2015 - 16:16

This year’s Semester Start Party kicks off at 1 pm on Thursday, September 3rd at Solbjerg Plads and all students and employees at CBS are invited to take part in the festivities. The event is organized by CBS Students and Café Nexus, who have promised improved security and crowd management as a consequence of the issues at last year’s party. 

Professor Tor Hernes receives prestigious book award

Tirsdag, 1 september, 2015 - 15:38

Professor Tor Hernes from the Department of Organization was awarded the prestigious George R. Terry Book Award for his book ‘A Process Theory of Organization’ at this year’s Academy of Management Annual Meeting in Vancouver. 

CBS Students og Café Nexus fester semestret i gang

Tirsdag, 1 september, 2015 - 10:16

Når Solbjerg Plads torsdag den 3. september slår dørene op for årets semesterstartsfest, er alle CBS-studerende, nye såvel som gamle, inviteret. CBS Students og Café Nexus arrangerer fest både på og uden for Solbjerg Plads og lover bedre kø-kontrol end sidste år.

CBS Running Club løber ny sæson i møde

Mandag, 31 august, 2015 - 11:49

CBS’ officielle løbeklub – CBS Running Club (CBSRC) – starter den 1. september deres blot 2. sæson med en socialt anlagt 5 km løbetur, hvor alle – i vanlig stil – er velkomne. Den nye sæson byder, ud over traditionelle træningspas, også på nye tiltag og samarbejdspartnere.

GPA required to get into BSc in International Business soars

Torsdag, 27 august, 2015 - 19:08

The BSc in International Business program had an admission grade point average of 12.1 in 2014, but this year it is even higher as it has risen to a staggering 12.3. 

Prestigefyldt pris til CBS-professor

Onsdag, 26 august, 2015 - 12:25

Professor Tor Hernes fra CBS’ Institut for Organisation er på den årlige Academy of Management- konference i Vancouver blevet tildelt George R. Terry Book Award for sin bog ’Process Theory of Organization.

Rekordmange frivillige CBS-buddies stillede op i år

Tirsdag, 25 august, 2015 - 16:01

CBS’ tiltag for indkommende udvekslingsstuderende – det såkaldte Buddy Program (BP) – har i år rekordstor tilslutning af frivillige. De frivillige er regulære CBS’ere (buddies), der bliver tildelt en eller flere udvekslingsstuderende, som de skal tage sig af i løbet af semestret.

Introvejlederne klar – også til de nye kandidater

Mandag, 17 august, 2015 - 12:54

Introperioder og rusture har ry for blot at være organiseret druk. På CBS arbejder studenterorganisationen CBS Students dog for, at alle skal kunne deltage. CBS Students har i år gjort introvejlederne endnu bedre rustet til at tage hånd om den enkelte studerendes behov. 

Fortsat kamp om pladserne på kandidatuddannelserne

Onsdag, 12 august, 2015 - 14:17

Antallet af ansøgere til CBS’ kandidatuddannelser er steget igen i år. 52 procent af de kvalificerede ansøgere har fået tilbudt en studieplads. Adgangsbegrænsning på alle uddannelserne betyder dog, at mange ansøgere med de krævede kvalifikationer må se sig afvist.

Kvotienten til International Business når nye højder

Fredag, 7 august, 2015 - 12:52

Bacheloruddannelsen i International Business, der sidste år sprængte karakterskalaen, har igen oplevet en stigning. I år ligger adgangskvotienten på hele 12,3 mod 12,1 i 2014.

Stadig bedre ansøgere – målt på adgangskvotienten

Fredag, 7 august, 2015 - 12:48

Adgangskvotienten til CBS’ uddannelser er igen i år røget i vejret. Det til trods for at antallet af ansøgere med CBS som første prioritet er nogenlunde uændret i forhold til 2014. Ansøgerne er simpelthen blevet bedre, lyder forklaringen fra Student Affairs.