Artikler af Lajka Hollesen

Få styr på dine digitale fodaftryk

Mandag, 26 september, 2011 - 09:40

Det er blevet almindeligt at arbejdsgivere laver internetsøgninger på deres jobkandidater som et led i deres ansættelsesprocedure. Så det er en god idé at tjekke op på sine ’digitale fodaftryk’, inden man søger drømmejobbet.

Endnu et studentertidsskrift ser dagens lys

Onsdag, 21 september, 2011 - 15:14

“Embedded in Business, Politics & Society” er et nyt studentertidsskrift der forener økonomisk sociologi med politisk økonomi. Det er et engelsksprogetog har internationalt fokus, og henvender sig til forskere og studerende inden for de to fagområder.

CBS øger sikkerheden

Onsdag, 21 september, 2011 - 13:49

De seneste års skyderier i USA, Finland og nu Breiviks terrorangreb i Norge, har bevirket at danske uddannelsesinstitutioner tager nye sikkerhedsmæssige foranstaltninger. I den forbindelse er CBS blevet en del af PET’s kontaktgruppe, som samarbejder med de danske universiteter om at optimere deres sikkerhedsprocedurer. CBS’ sikkerhedsinspektør Lars Bergø informerer om den etablerede sikkerhedsprocedure i forbindelse med skoleskyderier.

I dag er sidste frist for at søge internships gennem AEISEC

Torsdag, 15 september, 2011 - 08:56

Men når du det ikke i dag, så kommer der mulighed igen allerede i februar og AIESEC giver også mulighed for at deltage i velgørenhed internationalt, få sine lederegenskaber prøvet af i praksis og at komme med til workshops og konferencer.

Uholdbart når kompetence defineres af markedet

Fredag, 2 september, 2011 - 14:46

Det såkaldte humboldtske universitetsideal står i frit fald. Så det burde ikke komme som nogen overraskelse, at det demokratiske fundament slår revner. Det kommer i hvert fald ikke bag på Laura Louise Sarauw fra Københavns Universitet, der i sin ph.d.-afhandling har sat stort spørgsmålstegn ved de senere års reformer på uddannelsesområdet på Danmarks universiteter.

Sociale medier uundværlige i jagten på kollegieværelser

Fredag, 26 august, 2011 - 12:24

I henhold til den nye Campuslov fra juni 2010 må CBS ikke længere leje kollegieværelser ud til studerende. Der må derfor tages nye metoder i brug for at garantere studieboliger til CBS’ udenlandske studerende. Svenske HA (psyk.) studerende Nina Neumann foreslår, at CBS gør mere brug af de sociale medier for at styrke deres ungdomsboligformidling og kontaktflade til offentlige og private kollegier. CBS OBSERVER mødte hende til en snak om boligjagten og kollegie-livet som udenlandsk CBS-studerende i København.

CBS-studerende bag indsamling for Scleroseforeningen

Fredag, 26 august, 2011 - 11:58

CBS-studerende tog initiativ til – og håndterede kommunikationsopgaven for – et MS Walk & Talk (en handicapvenlig velgørenheds- ’walkathon’) i København og på Frederiksberg til fordel for Scleroseforeningen i Danmark.

Det nye studieår på CBS bliver grønt

Mandag, 27 juni, 2011 - 14:46

Bæredygtighed: Studieåret 2011-12 vil byde på masser af bæredygtige tiltag og initiativer. Det stod klart, da CBS OBSERVER og andre grønne ambassadører torsdag den 23. juni fik en forsmag på CBS’ Green Team’s månedlige events, der for alvor starter op til efteråret. Det skal ikke bare blive et mere bæredygtigt semester for CBS’ grønne ambassadører, men også et sjovt og lærerigt et.

Green Team inviterer til jazzkoncert

Tirsdag, 21 juni, 2011 - 12:47

Torsdag den 23. juni afslutter CBS’ Green Team deres første bæredygtige semester. Der skal nu lægges op til efteråret, og semesterets program og kommende grønne valgfag vil blive præsenteret for CBS’ grønne ambassadører. Arrangementet rundes siden af til tonerne fra tre professionelle jazz-musikere, der giver koncert foran Nexus – og det kan regnes som en forsmag på de månedlige events, som Green Team regner med at byde på flere af i det kommende studieår.

Tag på sommerskole i serviceinnovation

Mandag, 20 juni, 2011 - 11:47

Tværfaglig sommerskole: Katalyst – Københavns Universitets afdeling for humanistisk innovation – udbyder et treugers sommerskoleforløb. Det tværfaglige kursus er et samarbejde mellem KU, DTU og CBS et tre ugers tværfagligt sommerskoleforløb i serviceinnovation, og der er stadig få ledige pladser.

Studierelevant springbræt for sprog-studerende

Mandag, 20 juni, 2011 - 11:35

Studiejobs (opdateret):  Det er ikke kun it-studerende og erhvervsøkonomiske konsulentaspiranter, der kan etablere virksomheder, der bygger på studerendes kompetencer, mens de selv er studerende. De sprog-studerende kan også.To entrepenør-spirer fra Frederiksberg har startet et studenterbaseret oversættelsesbureau, der producerer oversættelser op til 40 procent billigere end markedsprisen. Bureauet hedder Diction og består af sprogstuderende fra CBS og KU. Bag konceptet står Frederik Bruun Andersen og CBS-studerende i International Virksomhedskommunikation, Martin Boberg.

Mange studerende har rod i skatten

Mandag, 20 juni, 2011 - 11:19

Studiejobs: Næste år skal op mod 100.000 SU-modtagere betale gennemsnitligt 3.400 kr. tilbage i skat. Ifølge SKATs oplysninger skyldes det, at både SU og løn er blevet trukket på hovedkortet. Fra juli måned kører SKAT derfor en særkørsel, hvor hovedkortet udelukkende er forbeholdt SU’en.

Søges: Danmarks mest bæredygtige studerende

Fredag, 17 juni, 2011 - 12:32

CSR og bæredygtighed: Der er netop blevet etableret en studenterpris inden for Corporate Social Responsibility (CSR) der hedder ’CSR Student Award’. Der søges derfor nomineringer af studerende, der har gjort en ekstraordinær indsats inden for CSR og bæredygtighed. Nomineringer til prisen skal ske inden den 25. juli, og studerende fra alle landets Universiteter kan indstilles til prisen.

Undgå SU-tilbagebetaling og skattesmæk

Fredag, 17 juni, 2011 - 10:47

Studieøkonomi: Mange studerende frygter hvert år at overskride deres fribeløb – det beløb man må tjene oveni sin SU – fordi deres indtægter ofte ligger over eller lige på grænsen til det tilladte. Mange føler sig derfor nødsaget til enten at framelde SU eller skære ned i deres arbejdstimer. Men en tredje udvej er at sætte det overskredne fribeløb ind på en pensionsopsparing.

Nu kan alle lave egen webshop – gratis

Torsdag, 12 maj, 2011 - 12:09

Det skal være lige så nemt at oprette en webshop, som det er at oprette en Facebook profil. Det er konceptet bag e-handelsløsningen Shooples, hvor alle kan oprette deres egen webshop – kvit og frit. HA(it) studerende Maria Flyvbjerg Bo fra CBS fik – sammen med medstifteren Rasmus Steen Kristensen fra KU – ideen til den gratis e-handelsplatform, der blev lanceret den 24. december 2010 og nu har over 200 oprettede webshops ’i stald’.

De frie markedskræfters fallit – Joseph E. Stiglitz gæsteforelæser på CBS

Tirsdag, 10 maj, 2011 - 14:31

OBS, arrangement fandt sted i 2011, så du kan ikke tilmelde dig. Han forudså finanskrisens udbrud i 2008 og advarer nu om, at finanskrisen vil gentage sig igen og igen indtil vi har lært lektien om at tøjle de frie markedskræfter. Han afviser den liberalistiske tanke om at markedet reguleres af ’en usynlig hånd’ og fremhæver Kina som best-practice eksempel til håndtering af den økonomiske krise. Mange nutidige økonomer føler sig provokeret af hans synspunkter, og det er ikke uden grund at den nobelprisvindende økonomiprofessor Joseph E. Stiglitz er sin tids mest citerede økonom. Fredag den 13. maj kan man opleve den polemiske professor i egen høje person, når han forelæser på CBS om regulering og risikostyring i en global verden.

Bo godt på Manhattan med Bikuben-fonden

Mandag, 9 maj, 2011 - 11:30

Studerende der skal læse et semester i New York kan søge om at blive beboere i Bikuben-fondens Academic Guest House beliggende på Manhattan s "Upper West Side".

Sprogdebat fik CBS-studerende op af stolene

Tirsdag, 3 maj, 2011 - 12:48

Det blev til endnu en sproglig udfordring. Torsdag aften den 28. april var Carlsberg-auditoriet på CBS fyldt med forventningsfulde studerende, der ud over CBS havde fundet vej fra blandt andet Aarhus Handelshøjskole og Journalisthøjskolen. De var kommet for at blive hørt og få afklaring omkring deres sproguddannelser til debatten ”¿Qué? – har vi råd til at lade være?”.

Clement Kjersgaard styrer ordet ved debat på CBS om sprogs fremtid

Mandag, 18 april, 2011 - 11:43

Den 28. april er CBS vært for paneldebatten ¿Qué? – Har vi råd til at lade være?, hvor fremtidens sproguddannelser vil blive diskuteret med henblik på at fastsætte en national strategi for fremmedsprog. Alle er velkomne til at deltage i det stort anlagte debatarrangement, som studerende og  Landsforeningen for Kommunikation (LAK) har fået stablet på benene. Du kan blandt andet møde paneldeltagere som videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen og uddannelsesdekan Jan Molin.

Bedst til Bezzerwizzer

Onsdag, 23 marts, 2011 - 10:17

Der blev dystet på paratviden på tværs af CBS’ studieretninger, da AIESEC’s anden Bezzerwizzer-konkurrence blev holdt på café Nexus fredag den 18. marts. Med mere end dobbelt så mange deltagere som sidste år, var der rift om pladserne omkring spillebordene, hvor der var flotte præmier at vinde.

Tag på sommerskole i Korea og lær om livsforbedrende design

Mandag, 21 marts, 2011 - 15:47

Hvis man overvejer at foretage sig noget lærerigt i sin sommerferie, så kunne Yonsei INDEX Design Summer School (YIDSS) i Seoul måske være mulighed. Med udgangspunkt i FN’s otte Millenium-mål, får de sommerstuderende indblik i et holistisk designkoncept, der forener faggrupper i velgørende innovative opfindelser.

Hooked på tyrejagt og aktiehandel

Mandag, 14 marts, 2011 - 14:02

Der var jubelråb og tænders gnidsel, da FinanceLab og 15-20 unge day-tradere satte scenen for et fiktivt trading-floor for den globale aktiehandel. Nordic Trading Competetion var skudt i gang, og CBS OBSERVER sad med på et wildcard. Vinderne ville have tjent små 90.000 kr. på kun fire timer.

Nordisk trading-konkurrence på Solbjerg Plads i dag

Torsdag, 10 marts, 2011 - 09:12

Der bydes på whisky og Wall Street-stemning i Café Nexus, når FinanceLab i dag, torsdag den 10. marts, gentager sidste års Nordic Trading Competition-succes. Konkurrencen tæller denne gang mindst 15 day-traders fra København, Århus og Sverige, og de studerende vil gennem fire timer spekulere om kap i et virtuelt, men særdeles realistisk, globalt aktiemarked.

CBS-hold varmer op til CBS Case Competition

Mandag, 28 februar, 2011 - 00:04

Opdateret: CBS´ hold til CBS Case Competition blev udvalgt i starten af januar måned. Med udvælgelsen følger uger med intensiv træning i case-løsning. Men holdet trækker også på erfaringer fra deres deltagelse i dette års Case Competition i Auckland.

Beat The Elite udfordrer nordiske studerende

Fredag, 25 februar, 2011 - 15:23

For at markere ti års jubilæet for CBS Case Competition, åbner den sideløbende konkurrence Beat The Elite nu op for norsk og svensk deltagelse. Formålet med udvidelsen er at udbrede kendskabet til case-løsning.

Kom med Saxo Bank til Tour de France

Torsdag, 17 februar, 2011 - 16:14

Nu er CBS Case Competition’s partnervirksomheder også begyndt at arrangere deres egne casekonkurrencer. Saxo Bank er én af dem, og deres konkurrence forgår endda som et led i deres event på CBS under CBS CC 2011 i uge 9.

CBS Case Competition står stærkt med ti år på bagen

Torsdag, 17 februar, 2011 - 15:02

Forårssemesteret på CBS har efterhånden tradition for at stå i karrierens og konkurrencernes tegn. Det vrimler med Career Days, åbent hus arrangementer og Case Competitions. Den altoverskyggende hype blandt disse events domineres dog stadig af CBS’ årlige Case Competition, og CBS CC 2011 løber i år fra mandag den 28. februar til finalen fredag den 4. marts.

CBS’ BioBusiness-studerende i Venture Cup finaler

Torsdag, 3 februar, 2011 - 12:22

I alt fem CBS-studerende deltog i finalen for Venture Cup’s idé-konkurrence i kategorien ’Life Science & Medtech’ i Forskerparken ’Welfare Tech’ i Odense tirsdag den 2. februar. Her løb to medicinstuderende med Venture Cup pokalen på 25.000 kroner, mens årets Publikumspris gik til studerende fra DTU og KU. Nok var der ikke nogen CBS’ere på vinderholdet, men det var der i tre af finalistholdene.

Talentdyrkelse og elitestuderende til debat

Mandag, 24 januar, 2011 - 14:08

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsens seneste udspil om pleje af elitestuderende efter amerikansk forbillede får bred opbakning fra universitetsverdenen og det politiske bagland. De studerendes repræsentanter er knap så begejstrede. De frygter, at der vil udvikle sig en for høj differentiering af de studerende, og at der vil blive lagt et for stort pres på de studerende, der stræber efter elite-niveauet.

Gratis sproglig sparring

Mandag, 8 februar, 2010 - 10:50

Sættes sammen to og to I programmet bliver man bliver sat sammen to og to med henblik på at udføre e...