Artikler af Marie-Elisabeth Lei Holm

Delte meninger om kompendiers fremtid på CBS

Fredag, 2 maj, 2014 - 13:02

Kompendier er so last year og belastende for miljøet. Det mener flere på CBS herunder CBS Sustainability Office. Academic Books kan også godt se problemet, mens andre – undervisere såvel som studerende – påpeger, at kompendier fortsat bør være fast inventar på CBS.

CBS godt med, hvad undervisningstimer angår

Mandag, 28 april, 2014 - 14:33

HA Almen er den største uddannelse på CBS. Selv om hver studerende kun tildeles det lavest mulige taxameterbeløb per år, formår uddannelsen at tildele deres studerende flere timer, mere vejledning og flere eksaminer end andre studier med samme taxameter.

Undervisning for under hver tredje taxameterkrone

Mandag, 14 april, 2014 - 09:24

Taxametertilskud: De såkaldte taxameterpenge eller STÅ-beløb udløses årligt for alle de studerende, som består 60 ECTS i det pågældende studieår. Men kun en tredjedel af pengene går til den deciderede uddannelse af de studerende.

CBS og KU ser forskelligt på vigtigheden af erhvervsrelevans

Fredag, 14 marts, 2014 - 16:38

På KU holdt man et stormøde onsdag den 12. marts, hvor blandt andet DSF formand Jakob Ruggaard fremlagde sit bud på, hvad kvalitet på de videregående uddannelser er. Modsat Ruggaard betoner CBS students, at erhvervsrelevans også er en kvalitet.

Global PhD recruiting hindered by Danish traditions and rules

Torsdag, 6 marts, 2014 - 15:31

The Department of Organization (DOO) received no less than 135 applications when a single PhD stipend was posted in November. It led to a workload of approx. 300 hours – and still it’s questionable whether the process is geared for finding the best candidates.

Lovligt - men stadig forbudt at undervise i brug af jagtvåben på CBS

Mandag, 24 februar, 2014 - 14:37

Selv om våbenloven er blevet ændret, så der nu må undervises teoretisk i og med uladte jagtvåben på uddannelsesinstitutioner, ændrer CBS ikke på sit forbud imod at dette foregår på campus. 

Global ph.d.-rekruttering besværliggøres af danske traditioner og regler

Mandag, 24 februar, 2014 - 13:45

Institut for Organisation (IOA) modtog ikke mindre end 135 ansøgninger, da det i november opslog én enkelt ledig ph.d.-stilling. Det medførte en arbejdsbyrde på cirka 300 timer eller 8 arbejdsuger – alligevel kan det betvivles, om processen er gearet til at finde de bedste.

Den gamle porcelænsfabrik får studentervenlige pift

Mandag, 20 januar, 2014 - 13:28

Det har aldrig været de mest optimale bygninger at være studerende i. Det kan alle studerende, som har haft deres gang i Porcelænshaven vist blive enige om. Den tidligere porcelænsfabrik har imidlertid fået et løft, der – som ønsket af CBS Students – skaber rammerne for et bedre studiemiljø. Se billederne.

Bioentreprenører på dannelsesrejse i USA

Torsdag, 12 december, 2013 - 09:58

Kandidatuddannelsen ’Business Administration and Bioentrepeneurship’, som udbydes gennem BioBusiness and Innovation Platform på CBS (BBIP), tilbød i år 8 studerende mulighed for at indgå et samarbejde med det prestigefyldte ’Georgia Tech’. Det indebar en rejse over Atlanten.

Er du facitorienteret? Få undervisning hjemme helt gratis

Torsdag, 28 november, 2013 - 13:47

Øvelse gør mester. Med MyLabsPlus har matematik-interesserede studerende på CBS nu for andet år i træk mulighed for at benytte et interaktivt læringsformat.

Få god karma: gør det nemmere at vælge studie og job

Torsdag, 21 november, 2013 - 09:00

Når svære beslutninger om studie- og karrierevalg skal træffes, har mange studerende ikke andet end slægtninge, der ikke ved, hvad de taler om, at gå til. Tidligere CBS-studerende Peter Inselseth var én af dem. Nu vil han gøre noget ved problemet med den sociale onlineplatform ’EduKarma’.