Bain, McKinsey, PA og BCG – Team CBS trænes af de bedste

Skrevet af Kristine Husted Munk - Foto: Henriette Frausing - 19. februar 2014 - 8:300 kommentarer
Her i PA Consulting Groups kontor på Tuborg Boulevard 5 i Hellerup - og i de andre store konsulenthuse - preppes case competition teams fra CBS i skarp indbyrdes konkurrence.

Uge 9 og CBS Case Competition er lige om hjørnet. Team CBS, der deltager i konkurrencen i år, er gået i intensiv træning sammen med fire andre CBS-teams. Alle skal de deltage i internationale case competitions gennem 2014.

Case Competitions er vitterligt CBS’ nationalsport
De forbereder sig i månedsvis, de er super ambitiøse, og de rejser til konkurrencer i hele verden for at repræsentere CBS. Fænomenet ’case competition’ er kommet for at blive, og i uge 9 rammer case-feberen for alvor CBS, når CBS Case Competition ’14 præger alt liv på skolen.

CBS har deltaget i case competitions siden 1998, og i 2002 lykkedes det at gennemføre den første CBS Case Competition. I dag er CBS Case Competition en af de mest anerkendte case competitions internationalt.

Enestående sneak-peak til konsulentbranchen
Fem CBS case competition-teams deltager i en serie workshops arrangeret af CBS Case Coach Stephanie Hadler, Bain, McKinsey, PA Consulting Group og Boston Consulting Group.

Hvert konsulenthus har i dialog med Stephanie Hadler sammensat en unik præsentation og workshop, hvor de løfter sløret for den struktur og arbejdsgang, som gør sig gældende netop i deres firma – og de studerende skal spidse ører, for det er helt unikke værktøjer, de får gennem disse workshops.

Her i uge 8 skal de studerende til case competition-træning hos Boston Consulting Group. Her kommer de gennem et træningsprogram, som inkluderer en workshop onsdag aften med fokus på story-lining. Som ved alle de andre workshops rundes der af med, at de studerende får udleveret en case, som de skal præsentere løsningen på om fredagen.

En god simulering af arbejdet som konsulent
- Case competitions er en god simulering af, hvordan vi arbejder, slår Christian Kubstrup, Principal Consultant hos PA, fast.

Hos PA Consulting Group havde man i uge 7 forberedt en workshop til de studerende med fokus på change management og business design. Formålet med træningen var at give de studerende et framework, de kan benytte i forbindelse med kommende case-konkurrencer.

- Det er ofte lettere at se, hvad man har, end hvad man får. Forandring kan skabe modstand, og det er en udfordring, vi som konsulenter står over for, forklarer Christian Kubstrup og fortsætter:

- Change management handler om at forstå og kommunikere disse forandringer. Det handler om at arbejde med mennesker. Det gør det altid.

Thomas Vind, Managing Consultant hos PA Consulting Group, bekræfter at en workshop, som den PA tilbyder de studerende, kan være utrolig lærerig.

- Som konsulent skal man hurtigt kunne danne teams og forberede et salgsmøde. Dette afspejler case-competitions godt. Tidsmæssigt varierer vores opgaver i PA en del, men case competitions er en meget god simulering af de såkaldte ’sprinteropgaver’ – opgaver som kun strækker sig over et par dage, fortæller Thomas Vind.

Case competition-træning med øje for rekruttering
Konsulenthusene inviterer til workshops og middag og stiller topkonsulenter til rådighed. Dette lyder umiddelbart som en dyr affære, men skal man tro PA Consulting, er case-træningen også en investering.

Case-træningen giver nemlig konsulenthusene mulighed for at komme i kontakt med dygtige studerende og præsentere dem for, hvad netop deres virksomhed kan tilbyde.

- Vi søger dygtige studerende, som kan lave analyser og komme med hurtige anbefalinger. De skal kunne engagere publikum og vise, at de er på. Det er energien, der er i fokus og, hvordan man griber rummet, forklarer Thomas Vind.

Ifølge PA-konsulenten skaber case-træningen en mere direkte forbindelse mellem de studerende og virksomheden og giver således også mulighed for at rekruttere dygtige kandidater til virksomheden.

PA-konsulenter anbefaler case competitions
Christian Niclas Øhrgaard, Andreas Christian Nielsen og Kadri Kinkar er alle ansat hos PA Consulting Group og henholdsvis Consultant, Analyst og Consultant. De er alle tidligere case competition- deltagere og har deltaget i konkurrencer verden over.

- Jeg har deltaget i case competitions i Singapore og Las Vegas. Case competitions er en fantastisk chance for at kunne rejse, møde eksperter og opnå praktisk erfaring, fortæller Andreas Christian Nielsen, og fortsætter:

- Derudover gør case competition-træningen det muligt for de studerende at differentiere mellem konsulenthusene og blive bevidste om, hvor deres kompetencer og personlighed bedst passer ind.

De har alle tre fået kendskab til konsulentbranchen gennem deltagelse i case competitions og ser case-competitions som en unik smagsprøve på livet som konsulent.

- Det er min erfaring, at case competitions hjælper én til hurtigere at forstå problemstillinger og skabe struktur. Samtidig er jeg heller ikke i tvivl om, at deltagelse i case competitions stiller én stærkere ved en kommende arbejdsgiver, forklarer Kadri Kinkar.

Info 

Case competition-deltagelse på CBS
Mere information om CBS’ deltagelse i case competitions finder du her på cbs.dk og ligedeles på deres Facebook-side.

Du kan læse mere om CBS Case Competition her på deres website samt på deres tilhørende Facebook-side.

Vil du vide mere konsulenthusene, som afholder dette års workshops, kan du læse mere på deres respektive hjemmesider:

Bain&Company

McKinsey&Company

PA Consulting Group

Boston Consulting Group