Beat The Elite udfordrer nordiske studerende

Skrevet af Lajka Hollesen - Foto: Esben Zøllner Olesen - 25. februar 2011 - 15:230 kommentarer
Sidste års vindere af Beat The Elite, Team AROS fra Aarhus Universitet.

For at markere ti års jubilæet for CBS Case Competition, åbner den sideløbende konkurrence Beat The Elite nu op for norsk og svensk deltagelse. Formålet med udvidelsen er at udbrede kendskabet til case-løsning.

Sidste år Danmark, - i år Skandinavien
- Sidste år udvidede vi konkurrencen til at inkludere andre universiteter i Danmark, og der var mange spændende og forskelligartede løsningsforslag. Vi vil derfor også meget gerne se, hvad Norge og Sverige har at byde ind med i den sammenhæng. Samtidig har vi mulighed for at skabe ekstra værdi for vores partnere ved at kunne repræsentere dem i yderligere to lande, fortæller Group Responsible for Beat The Elite, Thais Lærkholm.

Stigende interesse
Selvom det kun er tredje år, at Beat The Elite afvikles, er der stigende interesse for konkurrencen.

- Første år var der 11 deltagende hold kun fra CBS. Andet år var der over 30 med besvarelser fra forskellige universiteter i Danmark. – Og i år forventer vi besvarelser fra både Danmark, Sverige og Norge, fortæller Thais Lærkholm og forklarer, hvad det ligger i at slå eliten.

Slå eliten inden for case-løsning
- De internationale hold, der deltager i CBS Case Competition, har trænet flere måneder. De repræsenterer eliten indenfor case-løsning. Ofte er det de samme lukkede kredse af studerende, der deltager i alle case-competitions, mens der samtidig er en stor skare, der slet ikke har hørt om konkurrencerne. Vi vil med Beat The Elite gerne åbne op, for at alle kan deltage, og derved får muligheden for at slå denne 'elite'.

Selvom det er den samme case der udleveres i CBS Case Competition og Beat The Elite, konkurrererer deltagerne i Beat the Elite dog ikke direkte mod holdene i den egentlig Case Competition. Men man får samme mulighed for at blive eksponeret over for case-virksomheden.

- Hvis man kommer i finalen, får man også muligheden for at præsentere sin løsning overfor de ledende medarbejdere i case-virksomheden samt konsulenter fra Boston Consulting Group.

Måske tysk udvidelse næste år
Og mulighederne gives nu også vores nordiske naboer. I februar måned blev konkurrencen præsenteret pa Norwegian School of Economics and Business Administration (NHH) i Bergen, og pa Stockholm School of Economics (SSE).

- Vi fik sponseret en BMW af Alphabet og tog på Beat The Elite Explorer Tour, for at komme ud til de studerende og fortælle om konkurrencen, fortæller Thais Lærkolm.

Når det bliver Norge og Sverige i år, bliver det så Tyskland næste år, spurgte vi Thais Lærkholm, og det vil han bestemt ikke udelukke.

Den frække lillebror
- Men det skal samtidig give mening både i forhold til vores partnere og samspillet med CBS Case Competition. Beat The Elite er stadig CBS Case Competiiton’s ”frække” lillebror, påpeger han.

Sidste år var det et hold fra Århus der vandt Beat The Elite. Deres løsningsforslag til case-virksomheden Tivoli, var et større fokus på tiltrækning af krydstogt-turister til parken.

Forslaget vakte så stor begejsting, at vinderholdet efterfølgende blev inviteret ind til Tivolis bestyrelse for at præsentere deres løsning.

Info 

 

Sådan deltager du
Beat the Elite er åben for alle uanset uddannelse, og konkurrencen finder sted samtidig med CBS Case Competition.

Casen bliver offentliggjort onsdag den 2. marts kl. 10, og kan downloades på og vil kunne downloades her. Løsningen skal indleveres den efterfølgende torsdag den 3. marts kl. 10. Den skal sendes til bte@casecompetition.com. Kl. 18 får de deltagende hold besked om, de er kommet videre til finalen, som finder sted fredag den 4, marts kl. 9-12, på CBS.

Hvis man vil have tilsendt casen fra Case Competition, kan man tilmelde sig ved at skrive til bte@casesompetetion.com. Få mere information om Beat The Elite på: http://www.casecompetition.com/bte/

Kontakt: Thais på mail eller tlf. 2243 6644.