Bliv din egen freelancespecialist med MatchSME.dk

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: Artistashmita | Dreamstime.com - 15. maj 2014 - 9:500 kommentarer
Du kan også stille dine kompetencer til rådighed for små og mellemstore virksomheder som freelancer.

Mindre virksomheder søger også akademikere men har ikke altid ressourcerne til at fastansætte. Det problem løser MatchSME, der efter amerikansk forbillede parrer dine kompetencer med dét, virksomhederne efterspørger. Kom til informationsmøde og start din karriere som freelancespecialist, mens du studerer.

Små og mellemstore virksomheder søger akademikere

Langt størstedelen af Region Hovedstadens godt 70.000 virksomheder er enten små eller mellemstore og har ikke altid ressourcerne til at fastansætte akademikere, selvom behovet egentlig er der.

Det hæmmer virksomhedernes vækstmuligheder og koster på konkurrenceevnen, lyder det fra Giovanni Marcello Orio fra Københavns Erhvervsservice. Han er projektleder på et nyt initiativ, der skal komme de mange små og mellemstore virksomheder til undsætning.

Initiativet hedder MatchSME og går i al sin enkelhed ud på at parre virksomheder med freelancespecialister. Med andre ord: har du kompetencerne, har MatchSME.dk arbejdsopgaverne. Platformen er både på dansk og engelsk for også at tiltrække de mange internationale studerende.

Arbejd freelance og projektorienteret

Det unikke ved MatchSME.dk er, at de via deres online platform samler en talentmasse af freelancere. Virksomhederne har så mulighed for at lægge arbejdsopgaver op ad hoc, som du som freelancer kan byde ind på on demand.

- Inspirationen til MatchSME kommer fra USA, hvor de har adskillige kæmpe portaler med millioner af freelancere, som gennemfører flere hundredetusinde projekter om året, fortæller Giovanni Marcello Orio, der selv arbejder som erhvervsrådgiver med speciale i vidensiværksætteri i Københavns Kommune.

Han mener sagtens, at konceptet kan få lige så stor succes i Danmark.

- Fremtidens arbejdsmarked peger jo i retning af, at virksomheder i stigende grad er forsigtige med at fastansætte – de er simpelthen bange for at brænde inde med medarbejdere, som de ikke har råd til, forklarer Giovanni Marcello Orio og tilføjer:

- Det smarte ved MatchSME er netop, at man arbejder projektorienteret fra opgave til opgave.

Kom til informationsmøde og før teori ud i praksis

Giovanni Marcello Orio påpeger desuden, at MatchSME udgør en lærings- og vidensplatform for studerende, som ønsker at føre teori ud i praksis og få lidt erfaring med erhvervslivet.

Det er gratis for både virksomheder og freelancere at oprette profiler på MatchSME, og det er der allerede omkring 80 freelancere og lidt over 10 virksomheder, der har gjort.

- Vi havde vores kick-off event sidst i marts måned og er derfor først lige startet. Vi forventer at nå ud til 30-40.000 virksomheder, når vi i løbet af maj og juni begynder vores kampagne for at skabe opmærksomhed om initiativet, siger projektlederen.

Som en del af dét fremstød, holder MatchSME også informationsmøder i Solbjerg Plads den 21. maj og den 4. juni fra klokken 16:00, hvor du kan høre mere om, hvordan du kan komme i gang som din egen løkkes smed ved at arbejde som freelancespecialist.

Du kan tilmelde dig allerede nu ved at sende en mail til projektleder Giovanni Marcello Orio.

Du kan læse mere om MatchSME og eventen på deres Facebookside.

Du kan også se videoen fra kick-off evnten i International House og høre om CBS’eren Maria Flyvbjerg Bos fortælle om, hvad hun laver som freelancer hos MatchSME.

Info 

MatchSME er udviklet som et offentligt privat partnerskab i samarbejde mellem Københavns Erhvervservice, CBS, KU, DTU, AAU, ITU, Venture Cup, Fonden for Entreprenørskab, Væksthus Hovedstadsregionen, Symbion A/S og the New Way – læs mere på www.matchsme.dk/aboutus.