Bliv intern i e-iværksætterfirma i Fjernøsten

Skrevet af Naima Yasin Abdi - Foto: Nova Founders - 30. januar 2013 - 11:010 kommentarer
Mikkel Bjødstrup (stud.merc.EMF), Franciska Dethlefsen og Esben Svane Krarup (begge stud.merc.MIB) er i Kuala Lumpur som interns for Nova Founders.

E-venture builder virksomheden Nova Founders i Kuala Lumpur giver CBS-studerende mulighed for at sætte deres faglige viden i spil i praksis. Slipper man gennem nåleøjet, byder internship’et på stribevis af udfordringer og oplevelser.

CBS-studerende ude som interns i Kuala Lumpur
Har man som CBS-studerende drømt om at opleve Fjernøsten, men ikke rigtig vidst hvordan og hvorfor, så er der kommet en ny vinkel på drømmen. Man kan for eksempel gå i Mikkel Bjødstrup (stud.merc.EMF), Franciska Dethlefsen og Esben Svane Krarups (begge stud.merc.MIB) fodspor.

De tre CBS-studerende har alle pakket lejligheden i København sammen og er flyttet til Kuala Lumpur, kendt for verdens højeste tvillingetårne og for at være en multikulturel storby hvor indiske- og budistiske templer ligger side om side med kirker og moskeer i perfekt harmoni.

De er ifølge Mikkel Bjødstrup taget ned til et lønnet internship, der kan suppleres med SU’en. De studerende betaler selv for bolig, som er omkring et dansk kollegieværelse i pris, ligesom de selv dækker transportomkostningerne frem og tilbage.

- Leveomkostningerne er dog ret lave herovre, så overordnet set kommer jeg i hvert fald ikke hjem med underskud, udtaler Mikkel Bjødstrup.

Nova Founders – e-iværksætteri i Fjernøsten
De tre kandidatstuderende er draget fjernøstpå for at prøve iværksætterdrømmen af som interns hos Nova Founders. Virksomheden er en ung og ambitiøs international e-venture builder – hvilket på godt dansk betyder en virksomhed, der producerer internetvirksomheder.

Nova Founders har stærke rødder til CBS, og i virksomheden arbejder en støt voksende flok, primært bestående af tidligere investment bankers og management konsulenter, hårdt for at skabe den største og mest effektive platform for online handel i Sydøstasien.

De studerende kommer til at arbejde sammen med folk med baggrund i virksomheder som McKinsey&Co, Goldman Sachs og Morgan Stanley og med stor erfaring efter at have startet mere end 30 ledende internetvirksomheder, skaffet over 1 mia. i funding og ansat mere end 3.000 medarbejdere.

Meget hurtigt op på cyklen og af sted…
- Man kan komme til at føle sig lidt starstruck og spændt – på den gode måde. Jeg ville gerne hurtigt bevise, at jeg kunne følge med, og var måske også en lille smule i tvivl, om jeg var god nok. Det kunne, og det var jeg heldigvis, fortæller Mikkel Bjødstrup og fortsætter:

- Allerede fra uge 1 blev jeg sendt alene ud til marketingchefer i nogle af de største virksomheder i Malaysia, så jeg blev vist enormt meget tillid og fik stort ansvar, noget som altid har motiveret mig til at yde mere end mit bedste.

Mikkel Bjødstrup havde vel at mærke allerede prøvet kræfter med iværksætteri i en konsulentvirksomhed for studerende på CBS.

Alle kompetencer i spil fra første dag
Nova Founders’ interns får lov til at vise nytteværdien af, hvad de har lært på studiet, idet der er tillid til, at de hurtigt kan udvise den nødvendige autoritet til at udføre store projekter.

Franciska Dethlefsen skulle for eksempel allerede fra første dag facilitere en workshop for halvdelen af virksomheden, da hun ankom med stor erfaring inden for Facebook-markedsføring hjemmefra.

- Pludselig føler man sig ikke som studerende længere. Og så er det utroligt bekræftende at se, hvor meget man i virkeligheden har lært henover de sidste år på studiet, fortæller Franciska, der lige haft et møde med en stor dansk FMCG-virksomhed, der vil intensivere deres vækst og markedsføring i Malaysia.

Rig mulighed for at tilegne sig erhvervserfaring
I en tid, hvor medierne dagligt bringer nyheder om finanskrisens negative indflydelse på arbejdsmarkedet, oplever de tre CBS-studerende, at det er en gave at få lov til at arbejde hårdt og suge så meget viden og erfaring ind i sin forretningsværktøjskasse i så ung en alder som muligt.

- Hvad det angår, så er internshippet en fantastisk mulighed. For mig handler det i bund og grund om at lære at bruge min teori i praksis, at gennemgå en heftig personlig udvikling og at få international erfaring, fortæller Esben Svane Krarup.

Men det er ikke bare lige sådan at få adgang. Indtil videre er det kun cirka 1 ud af 30 ansøgere, der er blevet sluppet igennem nåleøjet, og processen består af 4-5 interviews for at sikre, at både de akademiske og personlige kompetencer passer ind i virksomheden.

Da muligheden bød sig for et internship i et land med en gennemsnitstemperatur på 32C, med en international, engelsktalende hovedstad og et usammenligneligt højt potentiale inden for e-handel over de næste par år, så kæmpede ovennævnte tre CBS studerende sig gennem nåleøjet og drog af sted.

Info 

Opslag: Interesseret i et internship i Sydøstasien?
Vil du bruge din teori fra skolen i praksis, få international erfaring, et stærkt, internationalt netværk, fastholde en stejl læringskurve og være sikret en massiv vækst og dimittend-ledighed på kun 2 procent, som giver gode jobmuligheder efter endt studie, så ansøg om et internship nu.

Nova Founders kræver drive, ambitioner og iværksætterblod i årerne. Dertil vægtes relevant erhvervserfaring, frivilligt arbejde og resultater fra studiet højt.

Nova Founders accepterer internship-ansøgninger frem til 7. februar 2013, der kan sendes til mads@novafounders.com. Spørgsmål til stillingerne kan rettes til Mikkel Bjødstrup på LinkedIn, mikkel@lionandlion.com eller på tlf. +60 12 610 4920.