Brug studietiden til også at passe på verden

Skrevet af Helle-Lise Ritzau Kaptain - 12. september 2013 - 12:200 kommentarer
Fra venstre ses Aikos-akademiets manager Felix Harrer, Sidsel Hvid, medlem af akademiets team og Nikolay Ivanov, præsident for Oikos København.

Interesserer du dig for bæredygtighed, og er du nysgerrig efter at vide mere? Så tag til Oikos-akademiets forelæsninger og bliv en aktiv del af arbejdet for en bæredygtig omstilling.

Bæredygtighed er et af tidens buzzwords, men hvad det faktisk dækker over, er der ikke entydige svar på.

Ifølge Nikolay Ivanov, præsident for Oikos i København, det forhenværende 360° Students for Sustainability, er bæredygtighed et større og mere komplekst forskningsfelt, end man umiddelbart skulle tro. Derfor er det et af Oikos fremmeste mål at udbrede viden på området igennem Oikos-akademiet.

Organisationen ændrede navn i foråret for at tilslutte sig et internationalt netværk for bæredygtig økonomi og ledelse. Sammen med deres nye samarbejdspartnere - der opererer i 42 byer verden over - efterstræber Oikos at sætte bæredygtighed på politikernes og erhvervslivets dagsordener.

Få diplom og deltag i case-konkurrence
Med en forelæsningsrække, der startede tirsdag 10. september, har Oikos-akademiet skabt et forum, hvor akademikerer, repræsentanter fra erhvervslivet og studerende kan udveksle viden om bæredygtighed og udvide deres netværk.

Forelæsningerne rundes af med en case-konkurrence, der giver studerende mulighed for at bruge deres viden til at udtænke løsninger på en aktuel problemstilling. Deltagelse i konkurrencen forudsætter Oikos-akademiets diplom, som du kan få ved at deltage tre ud af fire forelæsninger. Case-virksomheden afsløres i løbet af efteråret.

Nåede du ikke akademiets første forelæsning, ‘Cities as drivers for sustainable transition’, kan du se frem til de efterfølgende, der finder sted 24. september samt 8. og 22. oktober.

Vil du være med i Oikos?
Du har mange muligheder for at engagere dig i Oikos. Organisationen er delt op i tre aktivitetsgrupper; Oikos-adakemiet, Event Lab og Develop Prize.

Develop Prize er en konkurrence i socialt iværksætteri, der afvikles i samarbejde med CBS Copenhagen School of Entrepreneurship. Konkurrencen sætter fokus på udvikling af bæredygtige forretningsmodeller, der kan bidrage til løsningen af presserende problemer i udviklingslande. De bedste ideer bliver ofte en realitet og gavner mange mennesker i den 3. verden.

Event Lab står for at arrangere alt fra virksomhedsbesøg til konferencer med bæredygtighed som det gennemgående tema. Har du en god idé til et arrangement om bæredygtighed, kan du med fordel tage kontakt til Oikos, som gerne vil hjælpe dig med at realisere din idé.

Du kan læse mere om Oikos og tilmelde dig arrangementer på www.360students.dk.

Info 

 Læs mere her.