CBS-aktivister på CSE vil hacke fremdriftsreformen

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Jørn Albertus - 29. april 2015 - 13:150 kommentarer
Nu kan du være med til aktivt at hacke fremdriftsreformen - det kan du hos CSE, Porcelænshaven 26 på CBS, tirsdag den 5. maj fra 13 til 1 om natten.

Iværksættere og studerende på CBS vil gøre oprør mod fremdriftsreformen med et 12-timers ’hackathon’ på tirsdag den 5. maj. Her vil de sammen finde smuthuller i reformen, så studerendes iværksætterambitioner og praktikmuligheder ikke bliver kvalt.

CSE gør oprør mod fremdriftsreformen

En gruppe iværksættere på Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) på CBS har budt op til heldags ’hackathon’ mod fremdriftsreformen på tirsdag den 5. maj fra klokken 13 til 01.

Man kan tilmelde sig eventen på Facebook, hvor arrangørerne skriver følgende i oplægget:

”Med den nye reform bliver alle studerende tvangstilmeldt 60 ECTS pr år uden hensyn til, at de bureaukratiske lænker har gjort det stort set umuligt for ambitiøse studerende at forene studielivet med iværksætterdrømmen.

Man bør tro, at regeringen har mistet tiltroen til, at vi studerende selv kan tage ansvar hvad der er bedst for os selv.”

Fælles skattejagt efter smuthuller

Da det ikke kun er iværksættere, der lider under reformen, har arrangørerne på CSE inviteret alle studerende med til heldags-eventen i CSE, Porcelænshaven 26. Her vil man benytte sig af iværksættermetoder til at løse det politiske problem.

Oprør er organiseret som et ’hackathon’. Et ’hackathon’ er kendt fra softwareverdenen, hvor programmører, designere og andre kreative arbejder intensivt sammen på et projekt – på CSE vil dette blive gjort med en række 2-timers workshops. De er:

• Survival guide for praktik
• Templates til dispensationsansøgninger
• Rapid prototyping af det perfekte uddannelsessystem
• Hvis reformen var et start-up - hvorfor ville den så fejle?
• Nye forretningsidéer der kan hjælpe studerende hurtigere og bedre gennem deres uddannelse
• Historier fra det virkelige liv - alt det der ikke længere er muligt under reformen
• Din workshop?

Flere gode hacks af reformen velkomne

Hvis man ikke kan deltage gennem hele eftermiddagen og aftenen, er man velkommen til at kigge forbi Porcelænshaven og deltage i en enkelt workshop eller 2.

Har man selv en genial idé til en workshop, så kan man skrive eller ringe til arrangørerne – kontaktoplysninger til Stig Christiansen findes på eventsiden på Facebook. Så da der stadig kan komme nyt, vil der først lægges et endeligt program op et par dage før.

Alle idéer, forslag og detours bliver delt på online platformen www.tagdel.dk, så det gode arbejde også kan fortsætte efter.

5. maj 2015 - 13:00 to 6. maj 2015 - 1:00
Kom og vær med til at hacke fremdriftsreformen i Porcelænshaven.