CBS Culture sikrer kultur til studievenlige priser

Skrevet af - 30. maj 2016 - 13:300 kommentarer
Kom med CBS Culture i Det Kongelige - de har sikret studenterrabatten for dig, selv om den egentlig er sløjfet.

Før i tiden kunne man som studerende trække i det fine sæt tøj og tage i Det Kongelige Teater for lige omkring den halve pris af, hvad alle andre måtte betale. I fremtiden kan man det ikke længere… men det har studenterorganisationen CBS Culture gjort noget ved.

Enhver, der bare en enkelt gang har forsøgt sig med en kulturel begivenhed, som for eksempel en tur i Det Kongelige Teater, ved, at det er en dyr fornøjelse. En enkeltbillet kan koste helt op til 1.000 kr..

Havde det ikke været for teaterets hidtidige studierabat på næsten 50 procent, måtte mange studerende nok vinke farvel til den slags underholdning. Og nu har Det Kongelige Teater grundet nedskæringer fjernet studenterrabatten for den nye sæson 2016/2017.

Hermed skulle det i fremtiden blive noget sværere at samle pengene sammen til en tur i teateret. Men det nægtede CBS’ mest kultur-elskende studerende i CBS Culture stille sig tilfreds med. De satte alle sejl ind for at finde en løsning.

Og ligesom de bedste forestillinger endte det hele lykkeligt. CBS-studenterorganisationen har fået forhandlet et nyt tilbud hjem – et tilbud der kun gælder for CBS-studerende.

Finkulturelle forestillinger bedst i godt selskab

- CBS Culture er en organisation for alle studerende. Vi arrangerer ture til forestillinger af den lidt mere finkulturelle art: klassiske koncerter, balletter, skuespil, opera og så videre fortæller organisationens tidligere næstformand og nuværende bestyrelsesmedlem, Niclas Francois Dal Randgaard.

Han understreger dog, at det handler om mere end bare kultur:

- Vi samles inden forestillingerne, fordi det også er vigtigt for os at bibeholde det sociale aspekt. Der er nemlig mange studerende, der ikke på egen hånd ville opsøge den slags forestillinger.

En stor del af de forestillinger, CBS Culture’s medlemmer tager til, udspiller sig netop på Det Kongelige Teater, som organisationen derfor også har et godt samarbejde med. De har derfor mulighed for blandt andet at give medlemmerne programmer til forestillingerne, møde medvirkende kunstnere og få forskellige rundvisninger.

CBS Culture vil søge at udvide udbuddet

Det, som CBS Culture fremover eksklusivt kan tilbyde sine medlemmer som erstatning for den sløjfede studierabat, er en 40 procent besparelse på forestillinger, ’special events’ og receptioner.

- Rabatten gælder alle arrangementer på Det Kongelige Teater, men vi forsøger naturligvis også at få rabat på andre forestillinger, der ikke er hos Det Kongelige Teater, forklarer Niclas Francois Dal Randgaard.

Hvis man besøger CBS Cultures hjemmeside eller Facebook-gruppe, kan man selv orientere sig om kommende arrangementer, hvor det blandt andet vil være muligt at tage med ind og se Svanesøen til efteråret.

Kan man ikke vente så længe, vil der også være repræsentanter til stede ved Det Kongelige Teaters loppemarked den 10.-11. juni, hvor den nye rabat dog ikke gælder – hovedsageligt fordi arrangementet kun koster en flad 20’er.