CBS dominerer Venture Cup-finalefeltet

Skrevet af Torkil Bang - 19. maj 2009 - 14:031 kommentar
Holdet der vandt Venture Cup København med Immeasure stiller også op til den nationale finale den 4. juni. Juryformand ved Venture Cup København Stephan Christgau stillede op til foto med vinderne: Pranjul Shah, Paw Linnemann Larsen, Martin Sørensen

Fem ud af de ti finalehold i årets Venture Cup har deltagelse af CBS-studerende. CBS-studerende er generelt gode til at tænke forretning, og det er nødvendigt, hvis man skal klare sig godt i konkurrencen, forklarer External Relations Manager for Venture Cup, Angelica Vargas.

Holdet og den samlede viden er afgørende

- Nogle gange klarer CBS-studerende sig bedre i samarbejde med teknikere fra andre universiteter, som kan præsentere en teknologi. Men det er ikke teknologien alene, der kan vinde. Det er holdet og den samlede viden, de står for, der er afgørende, forklarer hun.

Det at de studerende fra CBS tidligere har vist sig stærke inden for forretning, har også haft en afsmittende effekt, så studerende fra andre universiteter ønsker at inddrage dem på deres hold, vurderer Angelica Vargas.

Med blandt favoritterne

Blandt favoritterne er Immeasure, som vandt Venture Cup København i december 2008, og som i marts vandt en iværksætterkonkurrence i Bangkok. Holdet består af tre DTU-studerende og Paw Linnemann Larsen, som læser entrepreneurship på CBS. Med sin jyske baggrund er han ikke meget for at påtage sig favoritskabet:

- Jeg vil nok skyde os blandt top tre favoritterne, men det er en hård konkurrence, og det er meget svært at vurdere de forskellige projekter, ikke mindst fordi der er så stor forskel på, hvor langt de er i processen fra ide til forretning. Vi går efter at vinde, men det gælder om at ramme dagen og håbe på, at vi rammer dommernes smag, siger han, men understreger samtidigt, at den væsentligste grund til at deltage er at få feedback og danne netværk omkring en forretningside.

Positivt at arbejde tværfagligt

Paw Linnemann Larsens erfaring med at danne gruppe med DTU-studerende har været meget positiv.

- Det er meget anderledes end at danne gruppe på CBS. Rollefordelingen har været meget klar, og det har lettet processen. Det har været lidt overraskende, at der stort set ikke har været nogen konflikter. På CBS går bølgerne ellers højt, når man arbejder sammen i en gruppe. Det kan måske lyde lidt som en fordom, men for de DTU-studerende, jeg har mødt, er projektledelse måske ikke så interessant, mens mange Business School-studerende gerne vil være med, hvor der træffes beslutninger.

Ville gerne have taget valgfag på DTU

Erfaringerne har faktisk fået ham til at fortryde, at han ikke fik taget et eller flere valgfag på DTU. Først og fremmest for at møde nogle flere DTU-studerende:

- Det handler om at vise hinanden, hvad vi kan. Det er en win-win-situation. Det er vigtigt at få sat tværfagligheden i fokus på uddannelserne, og jeg ser en stor opgave i at få det til at ske på de danske universiteter, siger han.

Holdene med CBS-deltagelse i Venture Cup-finalen, der løber af stablen den 4. juni, er:

  • 1Calendar (CBS) A calendar system for organizing school timetables, socio/cultural and private events
  • Centiverse (CBS/DTU) New search engine that combines features to provide better and more relevant search results
  • Freja (CBS) Plasticware for In Vitro Fertilisation
  • Immeasure (CBS/DTU) Technology that can measure multiple protein concentrations within minutes
  • Multiaerobics (CBS/ITU) A web-based interface for therapists and patients

Du kan læse mere om de ti finalehold på VentureCup.dk.

Du kan læse mere om Immeasures teknologi i en artikel på Videnskab.dk.

Kommentarer

Venter stadig på at de the news online - men tillykke til CBS :-)

Hvad synes du?