CBS-entreprenører på englejagt på CSE

Skrevet af Johan Julin - Foto: Jørn Albertus - 27. november 2013 - 11:440 kommentarer
Der var pænt fyldt op med Business Angels og andre investorer på 2. sal af CSE's nye lokaler ved indvielsen den 19. december.

60 business angels med bugnende checkhæfter var indbudt, da Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) afholdt reception og investeringsdag. 9 af CSE’s egne virksomheder pitchede i håbet om en tidlig investor-julegave.

Pindemadder, investor pitches og engle
Pindemadder, champagne og andre gode sager lyder som et typisk ’vi-fejrer-os-selv’ event på CBS. Anledningen var indvielsen af CSE’s nye lokaler i Porcelænshaven den 19. november.

CSE modtog da også både ros og roser fra blandt andre Fonden for Entreprenørskab og Industriens Fond, der var kommet for at lykønske Københavns største (og mest succesfulde) inkubator.

Men det var tilstedeværelsen af Business Angels Copenhagen – et netværk der investerer små 100 millioner kroner i opstartsvirksomheder årligt – som gjorde aftenen speciel.

På den til lejligheden opstillede scene afprøvede 9 spændte CSE-virksomheder deres forretningsideer af i håbet om at lande investorkontakter senere på aftenen.

Virksomhederne havde gennem ugen op til pitchen fået hjælp fra de anerkendte eksperter i kapitalrejsning, KEYSTONES, og var således fuldt klædt på til at erobre jakkesættenes hjerter – og finde vej til deres baglommer.

Millionerne hænger måske på træerne
Blandt entreprenørerne på scenen kunne de fremmødte høre fra Zerved, en smartphone-app der tillader bar-bestilling på stadioner og teatre med videre uden at skulle stå i kø, og Edukarma, der gør det nemmere at vælge studie.

Lidt mere til at tage og føle på var REC Watches, som laver moderigtige ure lavet af brugte bildele tilsat en unik historie. Med sine medbragte udstillingsmodeller i hånden var Jonathan Kamstrup, Co-founder i REC Watches, i hvert fald stærkt opmuntret af mødet med det tunge investeringskavaleri:

- Vi er utroligt overraskede over den positive feedback, vi har fået på vores produkter, fortalte Jonathan Kamstrup og tilføjede, inden han forsvandt ud i networking mylderet:

- Det lader til, at alle, både investorer og private, har været henne at se og føle vores ure. Det bliver man stolt af. Vi har ingen anelse, om vi finder den rigtige investor. Det vil tiden vise. Men vi er overbeviste om, at vi har fundet en masse nye kunder.

Men først skal de plantes, gødes og beskæres
Vinger eller ej, så kaster de potentielle investorer i Business Angels-netværket ikke penge i grams. Forretningsenglene gransker nøje forretningsideer og er ikke blege for til tider at levere hård kritik.

Samtidig er der en lang række krav til for eksempel afkast, vækst og organisering, som skal kunne opfyldes, før der kommer en eneste øre i netbanken.

For REC Watches viste det sig som en god ide at medbringe deres håndgribelige produkt til at showcase. Pitcherne havde forskellige forudsætninger, så rent investormæssigt var udbyttet for de 9 virksomheder varierende, men de fik alle sammen feedback, som de kan tage med videre.

Gå ikke glip af næste investorbesøg
Det er ikke sidste gang, interesserede kan besøge CSE i dette semester. Fredag den 6. december kan man julenetværke til årets sidste Friday Networking. Det starter som altid klokken 16 i Porcelænshaven 26, 2. Sal.

Investeringsdagen vender naturligvis også tilbage i det nye år. Hvis man ikke vil gå glip af de iværksættertilbud og -arrangementer, som CSE’s entreprenante verden byder på, kan man holde sig opdateret på CSE’s hjemmeside eller på Facebook.

Alene i denne måned er der deadline på 3 funding konkurrencer.