CBS får tre nye foreninger – og en gammel vil arves

Skrevet af Kristoffer Nyegaard - Foto: Jørn Albertus - 29. september 2014 - 16:120 kommentarer
CBS Muse til Society Day - første arrangement er allerede torsdag aften den 29. i Dansehallerne, og der er noget om, at det også er deres stiftende generalforsamling.

Opdateret: CBS Art, CBS Muse og CBS International Debat er tre spritnye foreninger på CBS. De søger frivillige til at arrangere alt fra galleriudflugter til studieture til udlandet. CBS Gourmet søger også nye frivillige – men det er til at tage over fra de gamle, som snart er færdige på CBS.

Opdateret: Det bugner med studenterforeninger, og tre nye foreninger øger størrelsen på CBS’ i forvejen kæmpe store foreningsmasse. CBS Muse, CBS Art, CBS International Debat og den gamle forening, CBS gourmet, har alle snøren ude efter studerende, der har lyst til at afvikle og deltage i foreningernes arrangementer.

Alle foreningerne giver dig mulighed for at trække i det organisatoriske arbejdstøj, udvide dit netværk og efterfølgende pryde din LinkedIn-profil med fornemme titler som event-koordinator eller financial manager.

Du kan også nøjes med at deltage i foreningernes arrangementer og lære studerende fra CBS’ andre studieretninger at kende.

Det kunne jo være, at IB-studerende ikke nødvendigvis går i laksko hver dag, eller at en samtale med en ha.(fil.)-studerende godt kan vare mere end 10 minutter, før vedkommende namedropper postmoderne franske filosoffer.

En CBS-forening for de kunstinteresserede

CBS byder i forvejen på en gedigen samling kunstværker. Men hvis du har set længe nok på Jens Birkemoses kæmpestore vægmalerier i Dalgas Haves kantine, kan du nu udvide horisonten ved at tage på Art Crawls med CBS Art. 

Til Art Crawls tager kunstinteresserede CBS-studerende på gallerier i København og efterfølgende på bar, hvor de taler om kunsten over et glas vin.

Den første Art Crawl løber af stablen allerede onsdag den 1 oktober, hvor turen går til udstillingen Elgreen og Dragset på Statens Museum for Kunst. Deltagelse er gratis.

CBS Art planlægger også at lave udflugter til gallerier uden for København, som for eksempel Louisiana, og foreningen er så småt i gang med at planlægge Arts Talks, hvor toneangivende kunstnere taler om forholdet mellem kunst og virksomhedsledelse.

Endnu en forening for de kunstinteresserede

CBS Muse er også en forening, der henvender sig til CBS’ kunstneriske sjæle, der ikke finder nok æstetisk stimulans i budgetlinjer eller SWOT-analyser, men også er interesserede i kulturbegivenheder fra teateraftener til galleriudflugter.

Til forskel fra CBS Art, der primært fokuserer på moderne billede- og installationskunst, har CBS Muse et lidt bredere sigte, da de også inkluderer performancekunst som teater i deres aktivitetspalet.

Kom til CBS Muse’s første arrangement allerede i aften, torsdag den 29. september kl 17:00 i Dansehallerne. Det er vist også foreningens stiftende generalforsamling, hvis du vil være med til at planlægge efterårets arrangementer. 

Foreningen for de internationalt orienterede

Rettet: Kan du ikke finde hoved og hale i Israel/Palæstina-konflikten? Har du endnu ikke en holdning til, om en europæisk bankunion er en god idé? 

International Debat CBS (ID CBS) giver politikinteresserede fra alle studieretninger mulighed for at sætte sig ind i aktuelle politiske debatter. Du har endda mulighed for selv at komme til orde, når foreningen afholder paneldebatter med prominente politikere embedsfolk og erhvervsledere og udflugter til internationale ambassader.

Hvis du gerne vil mingle med magthaverne, burde du følge International Debat CBS' Facebook-side.

Foreningen for de madglade vil i arv

CBS’ Gourmet står overfor et generationsskifte, og de har brug for nye frivillige til at tage over, så fremtidens CBS’er også kan samles om bordets glæder.

CBS Gourmet har siden stiftelsen i 2006 stået for at afholde alkohol- og madsmagning, og de tænker nu at udvide konceptet til også at inkludere madkurser. Et af de mest populære arrangementer var verdensturen, hvor deltagerne fik smagt på alkohol og mad fra 10 forskellige lande.

Hvis du kan lide mad og drikke og vil møde ligesindede, kan du overveje at blive CBS Gourmets næste formand eller aktiv i foreningen.