CBS-forsker i fornem finale

Skrevet af Jonas Rytter - Foto: Carsten Lund Pedersen - 5. april 2016 - 21:080 kommentarer
Carsten Lund Pedersen tog en selfie på MIT's campus, imens han opholdt sig der på et EliteForsk rejsestipendium.

ErhvervsPhD-studerende fra CBS, Carsten Lund Pedersen, er blandt de 3 finalister til Massachusetts Institute of Technology’s konkurrence ’Harnessing the power of MIT alumni’, og han har brug for din stemme.

Astronauter, en FN generalsekretær, en israelsk premierminister og en Ph.d.-fellow fra CBS. Der er rigeligt med profiler blandt de 130.000 dimittender, som Massachusetts Institute of Technology (MIT) har fostret igennem tiden.

Hvert år udsteder universitetet en række konkurrencer for studerende og dimittender. Én af dem er ’Harnessing the power of MIT alumni’, som går ud på, at aktiverer den profil-rige dimittendpulje i forbindelse med de globale klimaudfordringer. Konkurrencen er nået til finalen, som i år har et dansk islæt:

- Jeg var på et EliteForsk rejsestipendium på MIT, og blev opmærksom på konkurrencen.  Jeg så mit snit til at indsende et forslag, som tager udgangspunkt i min egen forskning. Det var åbenbart en god idé. Ud af de mere end 100 deltager er jeg nu i blandt de 3 finalister, forklarer Carsten Lund Pedersen, det danske håb, og ErhvervsPhD-studerende ved Center for Global Strategic Responsiveness (CGSR) under Department of International Economics and Management.

Den forudseende og vise folkemængde

Carsten Lund Pedersens forslag er helt konkret en forecasting-turnering, hvor dimittenderne kan give deres bud på forskellige faktorers indflydelse på klimaet. Dette sker med afsæt i Carstens forskning om ’wisdom of crowds’ kombineret med gamification.

- Forecast-turneringer vinder frem, eksempelvis har the Economist et lignende projekt kørende. Forskning har vist, at hvis man spørger et bredt publikum, opnår man ofte et ret præcist gennemsnit, siger Carsten Lund Pedersen og uddyber:

- Den nyeste forskning peger også på, at der eksisterer deciderede super-forecastere. Glade amatører, som har et solidt indblik i et givent felt, som kan komme med meget præcise forudsigelser, uddyber.

Ph.d.-afhandlingen, som Carsten Lund Pedersen er i færd med, omhandler strategisk brug af kollektiv intelligens og bliver skrevet sammen med TDC.

Du kan give Carsten en hånd

Meget i tråd med Carsten Lund Pedersens indgangsvinkel til ’Harnessing the power of MIT alumni, er det folkemængden, som afgør hvem der vinder. På Climate CoLab – intiativet bag konkurrencen – er der netop nu en afstemning, hvor alle kan afgive deres stemme.

CBS-forskeren mener, at han har fornuftige chancer for at løbe med sejren:

- Jeg er oppe i mod to andre gode forslag. Jeg vurderer, at jeg har en fifty-fifty chance. Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan få nogle CBS-stemmer med på vejen. Afstemningen slutter d. 22. april, på World Earth Day, forklarer Carsten Lund Pedersen.

For at læse mere om Carsten Lund Pedersens forslag om forecast-turneringen, og måske endda stemme på ham, skal man besøge konkurrencens hjemmeside. Forslaget ligger i skrivende stund nummer 2.

Relaterede artikler