CBS har også set snyd med eksamenspapirer

Skrevet af - Foto: © Pinkcandy | Dreamstime.com - 30. maj 2016 - 13:420 kommentarer
Stor sag om dokumentfalsk med eksamensbeviser. CBS har haft 5 opdagede tilfælde.

I den forgangne uge har man kunnet læse om, hvordan ansøgere til danske universiteter har forfalsket studentereksamensbeviser. Nogle af dem har søgt ind på CBS, som tager sagen alvorligt.

I de nationale medier kunne man i sidste uge læse, hvordan ansøgere til eftertragtede uddannelser har forfalsket gymnasiale karakterbeviser i forbindelse med optag på forskellige universiteter.

I alt 27 personer er sigtet for at være del af en større, koordineret indsats med at forfalske karakterbeviserne. Kun 5 af disse har haft forbindelse til CBS.

Sagerne er faktisk kommet frem over en årrække. Allerede i 2013 fattede CBS mistanke og bortviste dengang 2 studerende, som var blevet optaget på falske forudsætninger. Siden da er der dukket yderligere 3 sager op på CBS. Heraf er 2 ikke længere tilknyttet CBS, medens den sidste forsat undersøges.

Sekretariatschef for Dekansekretariatet for Uddannelse på CBS, Wilbert van der Meer, udtaler desuden til P1 Eftermiddag, at snyd i forbindelse ansøgning til universitetet hører til sjældenhederne.

Han anslår i radioprogrammet, at der blandt de 25.000 årlige CBS-ansøgninger i gennemsnit er blot 1, der måske har fiflet med en underskrift. Han forsikrer i samme åndedrag, at ovenstående sager er noget ud over det sædvanlige, og at CBS tager det dybt alvorligt.