CBS hold vinder Beat the Elite-konkurrencen

Skrevet af Kristoffer Nyegaard - Foto: Henriette Frausing - 27. februar 2015 - 16:372 kommentarer
Vinderholdet fra CBS består 3 cand.merc. IMM studerende, Christian Wanding Dahl, Jonas Müller og Jacob Kowalczyk samt Frederik Ingemann Rasmussen der læser cand.merc.(fin.) (Finance & Investments).

De 5 hold, der deltog i dette års Beat the Elite-finale, har netop præsenteret deres køreplaner for, hvordan DSB skaber vækst i de kommende tre år. Et hold fra CBS løb med sejren, 30.000 kr. og muligheden for at præsentere deres løsning for DSB’s ledergruppe.

DSB vil over de næste 3 år døje med sporarbejde og signalproblemer en masse, hvorfor selskabet nok kunne bruge nogle friske idéer fra dygtige studerende, hvis ikke hele organisationen skal ende som de skandaleramte IC4-tog.

Beat the Elite gav studerende fra alle Skandinaviens handelshøjskoler og universiteter deres bud på DSB’s strategi for de kommende 3 år. Deltagerne havde 24 timer til at skrive en tre-årig business plan, der skal generere vækst for DSB igennem gode kundeoplevelser.

Studerende fra Norge, Sverige, Finland og Danmark indsendte 118 case-løsninger. 12 løsninger kom igennem nåleøjet og blev sendt videre til BCG, der udvalgte 5 hold til finalen.

Vinderholdet kommer fra CBS og består 3 cand.merc. IMM studerende, Christian Wanding Dahl, Jonas Müller og Jacob Kowalczyk samt Frederik Ingemann Rasmussen der læser cand.merc.(fin.) (Finance & Investments).

Vinderhold vil barbere 6 smartphone-apps væk

Løsningsforslagene skulle kunne implementeres hurtigt og give resultater inden for 3 år, hvorfor case-besvarelserne ikke indeholdte storslåede planer om at udvikle et nyt magnettog eller at bygge en transatlantisk togtunnel til New York.

Tværtimod gik mange af holdene mere jordnært til værks. Vinderholdet vil strømline DSBs digitale strategi, så passagerne ikke skal jonglere med flere forskellige apps, når de skal planlægge og bestille en togrejse.

- Vores idé gik blandt andet ud på at erstatte DSBs syv apps med én velfungerende app, fortæller Christian Dahl fra vinderholdet og uddyber:

- I dag har du eksempelvis en app til at lave din rejseplan og en anden app til at købe din billet. Vi vil samle det hele et sted, så det bliver nemmere for kunden at rejse med DSB.

Vinderforslaget indeholdt også idéer om, hvordan appen kan integreres med et loyalitetsprogram, der skal give passagerne økonomiske incitamenter til at rejse med DSB, og andre transporttjenester som GoMore og Uber.

Finaledeltagere kom hele vejen fra Finland

Maximillian Kirch, Phillippe Pépin, Karl Johan Sigurdson og Aleksi Heikkinen studerer ved Hanken School of Economics i Finland. Klokken 18:30 i går fik de at vide, at de skulle deltage i Beat the Elite-finalen i København, så de skulle pakke deres ting i en fart.

- Det var sjovt, spændende og meget udfordrende at være med i Beat the Elite, fortæller Maximillian Kirch og fortsætter:

- Det var udfordrende, fordi vi ikke har et ligeså indgående kendskab til DSB, som de danske hold har. Til gengæld kan vi se på DSB’s udfordringer med frisk øjne, og det har måske været en fordel,

Dommerpanelet roste løsningernes høje niveau

Niveauet var højt blandt alle 5 løsningsforslag, men vinderholdet udmærkede sig ved at præsentere hele 3 realiserbare forslag, lyder det fra rektor Peter Holten-Andersen, der var med i dommerkomitéen:

- Vinderne var gode til at formidle deres idé, til at svare på vores spørgsmål, og de var gode til at sandsynliggøre, at deres idé er realiserbar, begrundede CBS’ rektor valget af konkurrencens vindere.

Vinderholdet skal præsentere deres løsningsforslag til 50 af DSB’s ledende medarbejdere, når de er kommet på benene igen efter aftenens store fest på Moltkes Palæ.

Info 

Beat the Elite dommerpanelet

Det intensive case-arbejde mundede ud i en kort rapport og en præsentation på 10 minutter, som blev bedømt af et dommerpanel bestående af rektor Per Holten Andersen (CBS), dekan Svend Hylleberg (AU), konsulent Jesper Damsgaard (BCG), projektleder Mikkel Krogsgaard (BCG) professor Blake Hanna (University of British Columbia),  politisk chef Rikke Hvilshøj (Cepos), chief strategy officer Jesper Andersen (DSB) og director of communication and branding Lars Kaspersen (DSB).

Kommentarer

Rektor Peter Holdt Andersen? Mener du I ikke Per Holten-Andersen...

Hvad synes du?

Ja, det var pinligt. Vi beklager. Artiklen blev lagt på, mens Bjørn og jeg sad i auditoriet under finalen i Case Competition, og det gik åbenbart lidt for stærkt.

Jørn, webredaktør

Hvad synes du?