CBS – hvor er du, og hvad kan du der?

Skrevet af Nikita Bang - 6. august 2015 - 12:540 kommentarer
CBS' campus på Frederiksberg anno 2015

Vejviser 101: Et spredt campus som CBS’ kan være uoverskuelig at finde rundt på. Derfor er CBS OBSERVER ’faret vild for dig’ og bringer her insider info om faldgruber og svar på nye studerendes hyppige spørgsmål til de lokale Campus Desks.

Et godt sted at starte – hovedbygningen

Første skridt i at lære campus at kende er Solbjerg Plads-bygningen. Det er nemlig CBS’ hovedbygning – den største og den første på Frederiksberg – og universitetets ansigt udadtil.

Selve Solbjerg Plads udgør, sammen med Gammel Kongevej, Frederiksbergcenteret og Rådhuset, kernen af Frederiksberg.

Bygningen er kendetegnet ved sine store glasfacader og ganske smukke beliggenhed, omgivet af kuperet græsterræn, spredte træer og et stisystem, der blandt andet forbinder Solbjerg Plads med Kilen.

Solbjerg Plads har åbent i tidsrummene:
Mandag-fredag – 07.30-23.00
Lørdag-søndag og helligdage – 08.00-22.00

Kil dig ind i CBS’ førerbunker

Kilen er CBS’ administrative vortex. Bygningen falder naturligt ind i dens smukke omgivelser, og den er så exceptionelt flot, at den i 2006 fik den prestigefyldte engelske arkitekturpris: Riba Awards fra Royal Institute of British Architects.

På de varme dage benyttes den omgivende jordvold (sammen med parkområdet mellem Kilen og Solbjerg Plads) ofte af CBS’ studerende som mødested i deres fritimer. Kilen er nem at genkende med sin karakteristiske (ikke overraskende) kileform og stringente træskodder.

I bygningens indre, der er mindst lige så flot, finder du blandt andet CBS’ direktion, bestående af rektor, 2 dekaner og en universitetsdirektør, samt dens nærmeste administration.

Kilen har åbent i tidsrummet:
Mandag-fredag – 07.30-21.00
Lørdag-søndag og helligdage – lukket

Hvor finder du de døgnåbne tilbud?

Fortsætter du af stisystemet fra Solbjerg Plads forbi Kilen, kommer du til Søndre Fasanvej og Fasanvej Metrostation. Hvis du drejer til venstre her, spadserer du ikke mere end 5-10 minutter, før du når frem til Porcelænshaven.

Du skal gå efter en lav glassal på din venstre hånd. Fortsætter du så yderligere 50 meter, kan du gå ned langs bygningerne – flankeret af noget, der kunne ligne en cykelkirkegård. Så er du på rette sted.

Porcelænshavens udtryk og charme er skabt igennem blandt andet renovationen af den tidligere Kgl. Porcelænsfabrik og dens gamle ovnhal. Bygningerne omfatter også et par villaer i området og er hjemsted for en del studenterorganisationer med fokus på iværksætteri.

Her har CBS døgnåbent, men du skal være opmærksom på, at den ene ende af ovnhallen fra tid til anden bruges til forelæsninger og arrangementer.

Kandidatstuderende herrer i eget hus

Som kandidatstuderende har du desuden en anden mulighed for at studere ud på de sene timer; CBS’ nyeste skud på stammen, Graduate House.

Når du bevæger dig væk fra Fasanvej Metrostation, drejer du til højre i det store kryds, lige inden du når til Porcelænshaven. Efter yderligere 5-10 minutters gang tager du så endnu et højresving ned ad H. V. Nyholmsvej.

For enden af den spotter du en sandfarvet bygning. Det er Graduate House, der – som navnet antyder – rummer studiefaciliteter og spisemuligheder udelukkende for kandidatstuderende og i særdeleshed cand.merc.-studerende.

Denne campus-nytilkommer har desuden også åben kantine 24/7, så det løbende er muligt at tanke op på kaffe og andre fornødenheder under specialeskrivning.

Hvor finder du ro til studierne?

Hvis du fra stationen på Fasanvej ved Kilen i stedet tager Metroen ét enkelt stop, havner du efter 1 minut på Lindevang Station. Når du står af her, har du udsigt over en smuk lys bygning, der udgør rammerne for Dalgas Have.

På gåben vælger du fra Fasanvej Metrostation blot den lille vej, der løber parallelt med Metroen og passerer H. C. Ørsted Gymnasiet. Herefter spotter du så de selvsamme lyse bygninger.

Du genkender Dalgas Have på de kurvede former og den lyse creme farve. Dette område fungerer stadig lidt som et udkantscampus, så her er det meget nemmere at finde grupperum og studiepladser, end det er på Solbjerg Plads.

Dalgas Have har åbent i tidsrummet:
Mandag-fredag – 07.30-21.00
Lørdag-søndag og helligdage – lukket

Med Metro til nye auditorier og eksamenshallen

Som de to yderpunkter i CBS’ omfattende campus finder du Flintholm og Amagerstrandvej, der begge er nyere initiativer for at skabe henholdsvis bedre studiemiljø og bedre eksamensvilkår for de studerende.

Tag Metroen til enten til Flintholm Metrostation den ene vej og bliv undervist eller til Øresund Metrostation den anden og bliv eksamineret. CBS er nemlig unik ved at have metropolens Metro til at servicere universitetet med hele 5 stop.

Flintholm har åbent i tidsrummet:
Mandag-fredag – 08.00-18.00
Lørdag-søndag og helligdage – lukket

Info 

En hurtig ordbog (nu vi er i gang)

På CBS er man vilde med forkortelser. Det er derfor godt at skrive sig nogle af dem bag øret fra starten. Når du skal til at navigere mellem campus for at komme til forelæsninger og klasseundervisninger, bruges disse forkortelser om de forskellige bygninger:

SP – Solbjerg Plads
K – Kilen
PH – Porcelænshaven 
GH/HN – Graduate House 
D – Dalgas Have
FH – Flintholm