CBS i global case-konkurrence rettet mod fattigdom

Skrevet af Felix Kasperek - Foto: Esben Zøllner Olesen - 23. januar 2012 - 14:280 kommentarer
Vinderholdet fra Beat The Elite 2011, (fra venstre) stud.merc.IMM Elin Larsson, stud.merc.IB Max Jäger,stud.merc.AEF Hanna Ögren og stud.merc.IMM Svenja Troll, Repræsenterer CBS.

Et hold studerende fra CBS slutter sig til ungdomsbevægelsen for at finde løsninger på global fattigdom. Det gør de ved at deltage i Hult Global Case Challenge, hvor eliteuniversiteter fra hele verden skal konkurrere om en million USD i startkapital for deres innovative løsninger.

CBS deltager i The Hult Global Case Challenge
The Hult Global Case Challenge annoncerede i dag, at CBS er blevet accepteret og vil deltage i den tredje årlige Hult Global Case Challenge (Hult GCC) – et initiativ der bringer de dygtigste studerende fra hele verden sammen for at finde på løsninger til verdens mest centrale sociale udfordringer. Hult GCC fokuserer i samarbejde med Clinton Global Initiative og dennes nyligt udvalgte partnere, Habitat for Humanity, SolarAid og One Laptop per Child, på at udvikle katalyserende løsninger på den globale fattigdomskrise.

Hult GCC 2012 vil fokusere på at bryde global fattigdoms onde cirkel ved at udvikle bæredygtige løsninger, der vil kunne sikre boliger, energi og uddannelse til overkommelige priser for de dårligst stillede. Hvert år vil der blive stillet en million USD til rådighed som startkapital for de allerbedste ideer.

- The Hult Global Case Challenge er begejstret over, at CBS har sluttet sig til initiativet. Dette års konkurrence er tre gange så stor, som den plejer at være, og bringer nogle af de mest talentfulde elever sammen for at bidrage til at løse den globale fattigdomskrise, hvilket potentielt kan komme milliarder af mennesker til gode, udtaler Stephen Hodges, direktør for Hult International Business School.

Beat The Elite case competition vindere repræsenterer CBS
Fra CBS’ side er begejstringen også stor. Holdet herfra inkluderer Hanna Ögren, Max Jäger, Svenja Troll og Elin Larsson, der sidste år vandt Beat The Elite Case Competition – en sidekonkurrence til CBS Case Competition 2011.

- Vi er utroligt glade for at deltage i Hult GCC og beærede over at være blevet valgt ud af det meget store antal ansøgere. Denne case challenge vil give os muligheden for at teste vores iværksætter- og problemløsningsevner – og vigtigst af alt, give os muligheden for at have en reel indvirkning på andres liv. Det er det der gør denne konkurrence så uimodståeligt anderledes og inspirerende for vores hold, udtaler holdkaptajn Hanna Ögren, der studerer cand.merc.AEF.

Regionale konkurrencer verden over, finale i New York
- Vi bliver løbende rørt af det store antal studerende fra over hele kloden, der griber muligheden for at udvikle forretningsmodeller, der er rettet mod verdens dårligst stillede. Vi ønsker alle holdene held og lykke og takker deltagerne fra CBS for at slutte sig til os i denne ungdomsbevægelse, siger Ahmad Ashkar, grundlægger og COO for Hult GCC, der tilskriver konkurrencens succes den globale ungdomsrevolution.

De deltagende hold i konkurrencen var udvalgt fra over 4000 modtagne ansøgninger. De fleste universiteter havde adskillige ansøgende hold, ud af hvilke et eller to hold blev endeligt udvalgt.
Hult GCCs regionale konkurrencer vil finde sted den 24. og 25. februar 2012 på Hult International Business Schools campusser i Boston, San Francisco, London, Dubai og Shanghai. CBS stiller op i London.

Alle regionale vindere vil blive fløjet til New York City, hvor den endelige konkurrence afholdes den 26. april 2012 og afsluttes med præmieoverrækkelse på et af New York Citys mest prestigiøse vartegn, the New York Public Library. Alle finalister vil få mulighed for at møde og få billeder taget med præsident Bill Clinton, som vil fungere som aftenens hovedtaler og desuden overrække præmien til det vindende hold.

Info 

Hult Global Case Challenge
Hult GCC er verdens største og mest internationalt anerkendte case competition med tusindvis af konkurrerende studerende fra over 100 lande. Der stilles årligt en million USD til rådighed i startkapital som finansiering til de allerbedste ideer. Hult GCCs mission er at udvikle innovative løsninger til nogle af verdens mest centrale sociale udfordringer og fremelske banebrydende ideer fra universitetsstuderende verden over.

Vil du vide mere om Hult Global Case Challenge, så besøg konkurrencens website, Facebook-side eller Twitter-side.

Om Hult International Business School
Hult er verdens mest internationale business school, med campusser I Boston, San Francisco, London, Dubai og Shanghai. Hult IBS tilbyder en række business-orienterede uddannelser, heriblandt MBA, Executive MBA, kandidat- og bacheloruddannelser. Hult’s et-årige MBA er iblandt de 30 bedste i verden ifølge The Economist, og iblandt de 100 bedste ifølge Financial Times. www.hult.edu

Om CBS
CBS (også kendt som Copenhagen Business School) er en selvstændig uddannelsesinstitution. CBS har 18.000 studerende og tager årligt imod 1500 udvekslingsstuderende. Dette antal studerende og 600 fuldtidsansatte forskere og 600 administrerende medarbejdere gør CBS til en af de største business schools i Europa.