CBS løser pladsproblemer med plastikkirurgisk indgreb

Skrevet af Helle-Lise Ritzau Kaptain - 28. juni 2013 - 14:220 kommentarer
To be or not to be... CBS overtager Hamlets lokaler på H.V. Nyholmsvej 21 og skaber dermed plads til cirka 2.000 studerende.

Det har længe føltes som om, man både skulle hugge en hæl og klippe en tå for at klemme det stadig stigende antal studerende ind på CBS. Fra næste sommer giver kirurgien anderledes behagelige løsninger, når CBS udvider campus med Privathospitalet Hamlets bygning.

Om et år, når de studerende myldrer ind på Solbjerg Plads, i Dalgas Have og resten af campus, slår CBS også dørene op på H.V. Nyholms Vej 21. Privathospitalet Hamlet, som blandt andet er kendt for plastikkirurgi, er flyttet ud, og den store bygning vil efter ombygningen blive rammen for op mod 2.000 studerendes hverdag.

- Bygningen er en vigtig brik i løsningen på de pladsproblemer, studerende og medarbejdere på CBS er begyndt at opleve, siger universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

- Vores uddannelser er populære, og politikerne har ønsket, at flere unge gennemfører en videregående uddannelse. Vi har derfor over de seneste fem år optaget 25 procent flere studerende. Med ejendommen kan vi i de kommende år tilbyde studerende et godt og moderne studiemiljø tæt på resten af campus og bedre plads til alle, tilføjer han.

Næsten nabo til Dalgas Have
Dalgas Have har lidt lidt under at ligge alene, men kan nu glæde til at få selskab i den vestlige del af campus. Den ny bygning (markeret med en rød cirkel på kortet) ligger lige syd for Dalgas Have og i kort gåafstand fra resten af campus tæt ved Lindevang Metrostation.

Den kommer til at tilbyde kantine- og kontorfaciliteter, store og mellemstore undervisningslokaler og gode muligheder for etablering af de stærkt savnede rum til gruppearbejde.

Bygningen er omgivet af store udearealer, hvor der både er plads til cykelparkering og udendørs opholdsarealer for studerende.