CBS’ mentorordning går online… nu!

Skrevet af Jannick Friis ChristensenMia Mathilde Hansen - Foto: CBS - 28. februar 2014 - 14:120 kommentarer
CBS' mentorordning har fået et nyt digitalt supplement. Nu kan du se videopræsentationer af dette års mentorer, få gode råd og kontakte dem online.

Ny online mentorordning skal fungere som et interaktivt supplement til den nuværende ordning på CBS. Med initiativet træder mentorerne bogstaveligt talt ind i de studerendes dagligstue fra 2014.

”Hvordan er det at flytte til København?”
Den mangeårige mentorordning, hvor nye CBS’ere får inspiration og praktisk hjælp fra studerende, som er længere fremme i uddannelsesforløbet, får nu en digital følgesvend.

studieliv.cbs.dk har mange af dette års mentorer nemlig fået lavet en kontaktprofil, hvor de foruden at fortælle lidt om studielivet på CBS og give gode råd også gerne svarer på spørgsmål, som studievejledningen ikke kan besvare.

Det kunne være spørgsmål som ”hvordan er det at flytte til København?”, eller ”hvad er det bedste og det værste ved at læse på CBS?”

Supplement til det eksisterende mentorprogram
Spørger man studievejleder Lars Pedersen, som er medudvikler af den digitale platform for mentorordningen, er der tale om et supplement til det eksisterende student-to-student mentorprogram.

- Som institution kan CBS jo ikke rigtigt sige noget om, hvordan det er at være studerende. Det ville hurtigt blive hult, tomt og ligegyldigt. For at gøre det troværdigt skal det være de studerende selv, som beretter om deres studieliv, forklarer han.

Den digitale del af mentorordningen, som blandt andet indeholder korte videoklip med mentorerne, hvor man kan springe frem og tilbage i indholdet ud fra tags, handler nemlig i højere grad om dét at være studerende end om de specifikke uddannelser.

CBS vil ramme potentielle studerende
Et af formålene med digitaliseringen af mentorordningen er at nå ud til potentielle studerende, lyder det fra Lars Pedersen.

CBS modtager hvert år ansøgninger fra flere studerende, end der er plads til, så for studievejledningen handler initiativet også om at sikre, at det er de rette studerende, der bliver optaget.

- Vi håber på bedre at kunne forventningsafstemme med kommende studerende. Vi har gode erfaringer fra Åbent Hus med, at man som ansøger kan snakke direkte med og sætte ansigt på nuværende studerende, fastlår Lars Pedersen.

Fortsat personlig kontakt i øjenhøjde
Mentorordningen som helhed bygger altså fortsat på at tilbyde potentielle og nye studerende tryg og personlig kontakt i øjenhøjde ved siden af den mere faglige vejledning fra officielt hold.

Det formål tilslutter Sanni Brandt sig. Hun er specialkonsulent i kommunikationsafdelingen og har også været tilknyttet udviklingen af den online mentorordning.

- Det er selvfølgelig klart, at der anno 2014 naturligvis skal køre en digital platform sideløbende med den almindelige mentorordning, udtaler hun begejstret.

Hun har – sammen med et hold engagerede CBS-medarbejdere – arbejdet på højtryk for at have markedsføringsmaterialet til det nye mentor-site klar til torsdag den 6. marts, hvor CBS holder Åbent Hus for kommende bachelorstuderende.