CBS Mercury byder på træning i øjenhøjde

Skrevet af Lea Gerhard Porsmose Hansen - Foto: CBS Mercury - 19. februar 2015 - 12:000 kommentarer
I CBS Mercury er der ifølge Daan Dekker og Sofie Stenberg Christensen plads til både at komme i form samt møde en masse nye mennesker, når der trænes funktionelt i kælderen på Solbjerg Plads.

CBS er i de flestes øjne en institution domineret af jakkesæt og høje hæle, men nede i kælderen på Solbjerg Plads tegner der sig et helt andet billede. Under kantinen i et lukket lokale, ryger den polerede overflade, når sved og vægte får frit spil i CBS Mercury.

CBS Mercury er en studenterorganisation, som blev oprettet i december 2013 for at skabe en ramme på CBS, hvor man kunne dyrke funktionel træning samtidig med, at man havde det sjovt. Her, snart halvandet år efter, er man oppe på 65 aktive medlemmer.

Men for en organisation med vokseværk er det ikke nok, så tirsdag den 17. marts skruer de for alvor charmen på, når de stiller op i forhallen på Solbjerg Plads og byder folk indenfor i deres træningsunivers.

Det er et univers, som vægter det sociale højt, hvilket medlemmerne selv ikke er i tvivl om:

- Jeg fik mange venner nede i rummet (CBS Mercury), og det sociale betyder rigtig meget for mig og min motivation. Det at træne sammen med ens venner gør det altså bare meget sjovere, siger stud.merc. (Strategic Market Creation) Daan Dekker fra Holland.

Event med konkurrencer og mavemuskler

Det bliver ikke kun de eksisterende medlemmer, der kommer i fokus, når CBS Mercury kommer op af kælderen. Der bliver nemlig plads til at alle studerende kan komme forbi og prøve deres egne kræfter af.

I den anledning stiller de erfarne coaches op med teknikker til, hvordan man udfører forskellige øvelser korrekt, så man på sin egen krop kan mærke, hvad ’the fuss is all about’.

Der er selvfølgelig også lige plads til en konkurrence, hvor man kan vinde en hel måneds gratis træning i kælderen – hvilket jo er en perfekt måde for en fattig studerende at få afprøvet, om det er noget for en.

Se CBS OBSERVERs udsendte afprøve træningsfaciliteterne i kælderen på Solbjerg Plads ved tidligere lejlighed.

Så nu er den eneste undskyldning vel bare, at man er i for dårlig form, men også her er der råd.

I kælderen under kantinen er der plads til alle

Vi kender alle typen, der repræsenterer diverse træningsklubber/-bøger/-centre og lignende, som med sin fedtprocent på -10 fortæller, hvor nemt det er at følge med – og allerede der er man overbevist om at man hellere må holde sig væk.

I CBS Mercury er der imidlertid plads til alle, uanset niveau. Det kunne nemt lyde som en standard salgstale, når man siger: ”Der er plads til alle!”, men der er handling bag ordene, her bliver programmet nemlig nøje tilrettelagt og skaleret til den enkelte, så alle kan deltage.

- Før jeg startede i CBS Mercury, vidste jeg, at jeg ikke var i særlig god form. Der er rigtig mange dygtige trænere og medlemmer nede i centret, men der var også mange, der var på samme niveau som mig. Det gjorde mig meget mere rolig, og folk var virkelig søde til at hjælpe, fortæller Sofie Stenberg Christensen.

Til deres event kan man som sagt komme forbi, prøve kræfter med nogle af de mange 'funktionel træning'-øvelser og på egen krop føle, hvad det hele går ud på. Se mere CBS Mercury’s Facebook-side her – eller på deres hjemmeside her.