CBS og CBS Students bliver anklaget for valgsvindel

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Tom Erik Kampman - 20. november 2012 - 14:314 kommentarer
Konservative Studerende anklager både CBS students og CBS for valgsvindel og er gået til partiets uddannelsesordfører med sagen. CBS Valgstyrelse behandler sagen torsdag.

Der er ikke kun gået blog-krig mellem de studerende i CBS Valg 2012. Nu anklager Konservative Studerende CBS og CBS Students for at begå valgsvindel. Sagen vil endda blive taget op i Folketinget.

Konservative Studerende anklager CBS for valgsvindel
Der er rigtig gået valgkamp i CBS Valg 2012. Konservative Studerende (KS) har klaget over, at CBS Students imod reglerne har fået ændret i deres opstillingslister og har opstillet nye kandidater efter deadline for valglisterne, og betegner dette som valgsvindel.

Ifølge en pressemeddelelse fra KS blev CBS’ valglister fjernet og redigeret efter deres offentliggørelse den 30. oktober og siden atter offentliggjort – nu med 9 nye CBS Students navne på listerne.

"Jeg er chokeret over, at CBS Students med hjælp fra CBS kan finde på at snyde med kandidatlisterne og stille ekstra kandidater op stik imod reglerne!" citeres Julie Broe, næstformand for KS og selv kandidat til Studienævnet på HD for at sige i pressemeddelelsen, hvor hun fortsætter:

"Det er decideret valgsvindel. Der står klokkeklart i Valgcirkulæret, at ingen kan kræve ændringer i listerne efter deadline.”

KS gik forgæves til rektor – og går nu til ministeren
Ifølge pressemeddelelsen underrettede KS-repræsentanterne allerede i sidste uge rektor Per Holten-Andersen om situationen, men fik den besked, at rektor først ville tage stilling til klagen sidst i denne uge – altså efter selve valget. KS har siden angiveligt flere gange forgæves forsøgt at få rektor i tale.

Det kan KS ikke acceptere, og KS-næstformanden citeres for at sige, at hvis CBS’ ledelse ikke overholder Valgcirkulæret og fjerner de kandidater, der angiveligt blevet opstillet efter fristen, så ser KS sig tvunget til at rejse spørgsmålet over for uddannelsesminister Morten Østergaard.

Som sagt, så åbenbart gjort. Ifølge nyhederne fra DR P4 mandag eftermiddag den 19. november lander sagen nu på uddannelsesminister Morten Østergaards bord, idet De Konservatives uddannelsesordfører Mai Henriksen vil tage sagen op i Folketinget.

Forbløffelse hos og skarp afvisning fra CBS Students
CBS Students formand Niklas Frijs-Madsen synes, det er en svær sag at kommentere noget fornuftigt på:

- Jeg må på det bestemteste afvise, at CBS Students har snydt med noget som helst. Jeg aner ikke, hvad det er, Konservative Studerende anklager os for, og hvad det er for nogle lister, de henviser til. Klagen til rektor er fortrolig, så den har jeg i sagens natur heller ikke set, siger Niklas Frijs-Madsen til CBS OBSERVER.

CBS tager klagerne alvorligt og agerer ’by the book’
Fra CBS’ side er sagen blevet taget alvorligt og er sendt til Valgstyrelsen på CBS. En klage som KS’ hører nemlig under dette organ og ikke under rektor eller CBS’ ledelse – hvilket fremgår af Valgsekretariatets skriftlige svar:

”Valgstyrelsen på CBS behandler en klage over, at der angiveligt er sket ændringer af kandidatlister efter deadline for indlevering af kandidatlister. Vi forventer, at Valgstyrelsen kommer med en afgørelse inden udgangen af denne uge. Det er Valgstyrelsens opgave at tage stilling til substansen i klagen og eventuelle konsekvenser. Rektor på CBS har ikke en holdning til sagen, før afgørelsen foreligger. Det har han også meddelt de studerende, som har klaget.”

Talsmand for Valgstyrelsen på CBS, chefkonsulent i Dekansekretariatet for Uddannelse Thomas Werner Hansen, fortæller til CBS OBSERVER, at Valgstyrelsen træder sammen og holder møde om sagen på torsdag den 22. november:

- Der må selvfølgelig ikke kunne sættes en finger på CBS’ håndtering af valget. Nu må vi se på substansen i sagen og så selvfølgelig drage, hvad der om nødvendigt må drages af konsekvenser, siger Thomas Werner Hansen.

Kommentarer

Hvor kunne det være fedt, hvis universitetsvalget handlede om substans i stedet for formalia.

Hvad synes du?

Hvor kunne det være fedt, hvis de opstillede lister var professionelle nok til at have styr på formalia, når de mener, de bør have et ansvar.

Jeg synes kun, det er godt, at KS tager sagen hele vejen. Ildhu kan man i hvert fald ikke klandre dem for at mangle.

Hvad synes du?

Viser bar' det er godt vi får flere lister end CBS Students, så tingene faktisk bliver gjort efter reglerne og ikke som i Kina.

Hvad synes du?

Hvor er det fedt, at Konservative Studerende fik fuldt medhold i klagen. Leve studenterdemokratiet!

Hvad synes du?