CBS’ organisationer og deres mangfoldige tilbud

Skrevet af Kristine Husted Munk - Foto: Esben Zøllner Olesen - 4. september 2013 - 11:250 kommentarer
Årets største begivenhed på CBS er CBS Case Competition, der er arrangeret og organiseret af dygtige studerende.

Er du CBS’ svar på Steve Jobs? Har du lyst til at rejse og opleve verden? Eller er du ganske enkelt nysgerrig efter, hvad der gemmer sig bag de imponerende bygninger på CBS? Der er sikkert en af CBS mange organisationer, der ville gøre det for dig.

Drømmer du om at starte egen virksomhed?
Har du en iværksætter i maven, og drømmer du om at krydse vejen fra idé til produkt? På CBS står en række organisationer parate til at hjælpe dig på vej og overkomme de første forhindringer på vejen mod succes. Den største udfordring er nemlig ofte at komme i gang – herefter er det blot at klø på!

CSE, Copenhagen School of Entrepreneurship, er en officiel del af CBS og din genvej til et dynamisk og inspirerende netværk af studerende og virksomheder med vokseværk. Her kan du teste din egen idé, indgå i dialog med virksomheder samt tage pulsen på Københavns iværksættermiljø.

CSE Lab tilbyder koncepterne: Proof of Idea, Proof of Concept samt Proof of Business. Proof of Idea består af 25 spørgsmål hvorigennem en idés potentiale testes og udvikles. Har din idé potentiale, kvalificerer du dig til Proof of Concept samt Proof of Business og opnår herigennem kontorplads, mentorordninger og sparring.

- At være en del af CSE skaber stor tryghed, da det sikrer et stærkt bagland. Det har virkelig sat skub i tingene og givet os mod på at tage skridtet videre fra idéfasen, udtaler Trine Hoffensetz bachelorstuderende ved CBS.

Brænder du for studenterpolitik?
Vil du påvirke dit studiemiljø – såvel det akademiske som det sociale og ekstracurriculære? CBS Students er CBS’ studenterorganisation. Fra kontoret på Solbjerg Plads udarbejder engagerede, kreative og ikke mindst målrettede studerende nye tiltag for at skabe de bedste rammer for de studerende.

- På CBS er tingene ikke hugget i sten. Som ny studerende vil du have en masse idéer, fordi du ser CBS med friske øjne. Kom med dem! Jeg lover – det er ikke bare godt for CBS, det er også godt for din egen læring og sociale netværk, påpeger Philip Hardø, formand for CBS Students.

Er du kommet ind på drømmestudiet… og gad du godt gøre netop dit studie endnu bedre? På CBS kan du stille op til universitetsvalget, hvor studerende vælges til blandt andet studienævnene. Sådan et har alle studierne, og stiller du op, er du med til at sikre at dit studie bliver hørt.

- Er man utilfreds, eller har man en vision for, hvordan studiet kunne forbedres, er det igennem studienævnet, man opnår indflydelse – og så er det også fedt, fordi man opnår stor indsigt i den bagvedliggende administration på studiet, fortæller Sara Møller Jensen, bachelorstuderende på CBS.

Konkurrencer, kreativ tænkning og tidspres?
Har du mod på nye udfordringer? Tør du give dig i kast med at løse en problemstilling fra det virkelige erhvervsliv? Så er det blot at finde sammen med ligesindede bachelorstuderende og tilmelde jer CBS Case Competition, den finder sted hvert år i uge 9… eller en af mange andre case competitions.

Som deltager vil du konkurrere med studerende fra andre universiteterer om at udtænke den mest dybdegående, gennemarbejdede og kreative strategi. Implementerer jeres strategi det bedste mix af kreativitet og forretningssans, kan case competition-livet føre dit vidt omkring i verden, mens du studerer.

CBS Case Competition, den største og CBS’ egen, har desuden hvert år brug for frivillige til at være med til at arrangere den ugelange begivenhed. Så der er flere måder at sætte det, man lærer på sine studier, i spil i praksis.

Finansiering, sport, marketing og meget, meget mere
Er man særligt interesseret i finansiering, kan man kigge nærmere på FinanceLab, der tilbyder en bred vifte af kurser og konkurrencer med fokus på at skabe større forståelse for de finansielle markeder samt en bedre kontakt til erhvervslivet gennem.

Du er måske opslugt af kommunikation og vælger derfor at opsøge CBS’ studenterblog CBSLife. Eller måske du brænder for marketing og tilmelder dig MarketingLab. Vil du også bevæge dig lidt sammen med dine medstuderende, har CBS Sport et rigtig pænt udvalg, og i CBS Move kan du danse.

Der er mange organisationer på CBS, og det kan umiddelbart være svært at danne sig et overblik. På CyberCampus på e-campus.dk kan du finde du en liste over organisationer og foreninger tilknyttet CBS. CBS Students har desuden samlet alle dem, der er med i Students’ netværk, i en bog.

Om du vil være med til at skabe et grønnere CBS sammen med CBS Goes Green, vælger at rejse ud i verden med Nordic Study Abroad Conference eller noget helt tredje, blander vi os ikke i – vi synes blot, det er fedt, at du engagerer dig.