CBS Shipping skyder frem

Skrevet af Miel Pedersen - Foto: CBS Shipping - 19. juni 2014 - 16:470 kommentarer
Det er de to norske piger, Eline Karlshaugen (øverst) og Sofie Emilie Kamsvåg, der er ophavsmænd til den nystartede studenterforening CBS Shipping. De håber at kunne rette lidt op på den skæve kønsfordeling i shippingbranchen.

I marts måned 2014 bragte CBS Observer en artikel med jobopslag til CBS Shippings bestyrelse. Men hvad er CBS Shipping egentlig for en størrelse, og hvorfor skal der være en studenterorganisation på CBS?

Det er de to norske piger, Eline Karlshaugen og Sofie Emilie Kamsvåg, der er ophavsmænd til den relativt nystartede studenterforening CBS Shipping.

Sammen har de startet foreningen for at afholde nogle spændende events og ikke mindst udbrede kendskabet til industrien blandt de studerende.

- Vi var faktisk ret overraskede over, at der slet ikke var noget fokus på Shipping her på CBS. Det er en kæmpe industri, hvor Danmark faktisk er utrolig godt med, idet Mærsk har så godt et greb i industrien, fortæller Eline Karlshaugen, der læser en Master i Supply Chain Management.

Ny shippinguddannelse styrker behov 

CBS Shipping blev officielt grundlagt i april 2013, og siden da er interessen for foreningen steget stødt. Organisationen udgøres nu af 8 personer i styregruppen og 200 faste medlemmer, der modtager nyhedsbrev og Early Bird tilbud på organisationens arrangementer.

Desuden vokser interessen også på deres Facebook side, der lige nu har 622 følgere, men mon ikke det tal skyder i vejret, når næste semesters studerende træder ind på CBS? 

Som noget helt nyt tilbyder CBS nemlig fra efteråret 2014 en bachelor i International Shipping and Trade.

Vil rette op på skæv kønsfordeling

Med den nye bacheloruddannelse og i særdeleshed via studenterorganisationen håber de to kvindelige grundlæggere at kunne nedbryde fordommene om den tilknappede industri.

- Det er en industri, der længe har været domineret af mændene. Stemningen blandt kvinderne været præget af det synspunkt, at shipping er noget, vi lader mændene om forklarer Sofie Emilie Kamsvåg, der læser BSc i International Business and Politics. og fortsætter:

- Jeg tror faktisk, at vi er der, hvor fordelingen ligger på 95 procent i mændenes favør.  

Til oktober afholdes konferencen Danish Maritim Days, hvor den globale shippingindustri for første gang samles i Danmark.

Det ser de to piger som en oplagt mulighed for at rette op på kønsfordelingen i branchen, og derfor er CBS Shipping lige nu i gang med forhandlinger om et samarbejde i løbet af konferencen.