CBS Sport – et sammenhold af guld

Skrevet af Miel Pedersen - Foto: © Natursports | Dreamstime.com - 19. marts 2012 - 18:210 kommentarer
Vel er CBS Sport ikke den mægtige klub FC Barcelona, som her ses på Camp Nou, men nogen værdier deler de to klubber: det stærke sammenhold og ønsket om at være mere end en klub.

CBS Sport har efterhånden eksisteret i seks år og kan med 600 medlemmer bryste sig af at være blandt de studenterinitiativer, der kan samle størst engagement.

For små seks år siden startede en flok ildsjæle blandt CBS’ studerende ’CBS Sport’ . Fodbold og håndbold var de to første sportsgrene, men hurtigt voksede foreningen sig større, og i dag spænder den over hele 11 sportsgrene, hvor flere af dem er delt op i herre og dame.

En af de engagerede og sportsinteresserede studerende, der har været med fra begyndelsen, er Asger Bryderup suppleantmedlem i CBS Sports bestyrelse.

- Til at starte med ville vi bare gerne spille bold. Men så blev jeg fanget af idéen af at være med til at bygge noget op. Og her, seks år efter, har jeg helt svært ved at slippe det, fortæller Asger Bryderup, der i dag stadig er ansvarlig for fodbolden og også sidder som suppleantmedlem af bestyrelsen.

Et stærkt sammenhold på tværs af universiteter
Der er ingen tvivl om, at CBS Sport udgør et samlingspunkt for den travle CBS’er. Sidste år havde foreningen således lige omkring 600 medlemmer. Men selv om foreningen hedder CBS Sport, er den alligevel åben for alle. Derfor består foreningen både af kække studerende fra Københavns Universitet og søde sygeplejestuderende såvel som friske CBS’ere.

- Vi har også medlemmer, der ikke er studerende, og faktisk også en del, der er færdiguddannede, men som hænger ved CBS Sport, forklarer Asger Bryderup.

Med byens billigste foreningspriser kan man da heller ikke fortænke den SU-finansierede (eller den nyuddannede) i at benytte sig af på CBS Sport’s baner.

Men den store tilslutning til foreningen skyldes ikke alene den billige medlemspris.

-Vi er rigtig stolte af vores stærke sammenhold. Det er en fantastisk ting at have CBS sport, og vi føler virkelig, vi bidrager til det gode studiemiljø, fortæller Stine Corlin Christensen, der ved næste generalforsamling stiller op til formandsposten.

- Desuden er CBS Sport et fantastisk redskab til at få de udvekslingsstuderende med ind i CBS’ studiemiljøet, supplerer Asger Bryderup.

Giv en hånd med som frivillig
Men ingenting kommer af ingenting, det gælder også for CBS Sport. Derfor har foreningen et stort fokus på at bevare det gode sammenhold både mellem medlemmer og frivillige hjælpere.

- Vi er meget afhængige af den frivillige hjælp, vi får – både til at få de daglig ting til at fungere, men i endnu højere grad op til de store events som CBS Sport Challenge og CBS Campus Relay , fortæller Stine Corlin Christensen.

Derfor afholder CBS Sport mindst to årlige arrangementer for deres frivillige – det være sig en tur i sommerhus, ud og bowle eller et godt team building-arrangement.

- Derudover holder de forskellige sportsgrene selvfølgelig også en del fester og arrangementer hver især, så det går bestemt ikke stille for sig, afslører Asger yderligere.

CBS Sport generalforsamling 28. marts
Sidder man som studerende med en god idé, brænder for fælleskab med sved på panden eller bare lyst til at være en del af ’CBS Sport’ inviterer foreningen til generalforsamling onsdag den 28. marts klokken 18 i SPs10 auditorium.

Har man derudover særlig interesse og indsigt i enten håndbold eller fodbold, søger begge sportsgrene lige nu trænere. Henvendelse kan ske til henholdsvis handball@cbssport.dk og football@cbssport.dk.