CBS Sport fejrer 10 år med succes

Skrevet af Jesper Snedker Adamsen - Foto: © Tatjana Pilate | Dreamstime.com - 30. marts 2016 - 13:160 kommentarer
CBS Sport er en stor sportsforening på CBS. Dog ikke så stor, som en vis klub i Barcelona, men nogle af værdierne er de samme. CBS Sport er også 'mere end en klub' og sætter sammenhold højt.

Det startede i det små, men i dag har studenterorganisationen CBS Sport 650 aktive medlemmer i ni sportsgrene og ville være endnu større, hvis det ikke var fordi man mangler træningsfaciliteter.

I år 2006 blev CBS Sport grundlagt med få sportsgrene på programmet. Siden da har studerende på CBS i den grad taget CBS Sport til sig. I dag onsdag den 30. marts på dagen for stiftelsen for 10 år siden fejrer CBS Sport sit 10-års jubilæum.

Før 2006 var få danske universitetsstuderende - især på CBS - vant til at dyrke sport i universitetsregi, som man især kender det fra USA, hvor sport er en stor del af det at studere på et universitet, og hvor der er etablerede universitetsligaer i mange sportsgrene.

Dengang var der dog få sportshold på CBS startet af studerende, men det var separate initiativer, som ikke var koordineret eller organiseret i en fælles, overordnet struktur. Det skulle der ændres på, mente de to daværende studerende Jonas Brandt og Jakob Muus, som var primusmotorer i etableringen af CBS Sport.  

Research og inspiration fra Jylland  

Begge havde de i løbet af deres tid oplevet, at mange studerende efterspurgte sportstilbud og sociale aktiviteter på CBS, og de indså hurtigt, at der var store mangler på området på CBS.

Jonas og Jakob begyndte derfor at samle inspiration til, hvordan man kunne etablere en overordnet paraplyorganisation, som kunne udbyde og administrere en række sportsgrene og samlende aktiviteter for CBS-studerende.

Og første stop var Jylland, hvor der som set før, var lidt mere fart over feltet. Både Aarhus Universitet og den daværende Aarhus School of Business (ASB), som nu er en del af Aarhus Universitet, havde etablerede og velfungerende organisationer med gode sportstilbud til studerende.

Især hentede Jonas og Jakob inspiration og rådgivning fra ASB, som få år forinden havde været i samme situation som CBS.

10 års vokseværk båret af frivillige studerende

I dag, efter 10 med vokseværk, er CBS Sport den største studenterorganisation på CBS og organisationen havde i 2015 cirka 650 aktive medlemmer fordelt på 9 sportsgrene.  

- Med hensyn til adgang til træningsfaciliteter, har vi nået smertegrænsen i medlemstal. Vi kunne dog snildt have dobbelt så mange medlemmer, hvis vores faciliteter tillod det. Der er meget stor efterspørgsel på medlemskab i CBS Sport, udtaler Stine Corlin Christensen, som har været bestyrelsesformand i CBS Sport siden 2012.

Stine startede selv med at spille håndbold i CBS Sport for snart 10 år siden, da hun påbegyndte sine studier på CBS. Dem har hun naturligvis færdiggjort og hun gør nu karriere i Nykredit. Alligevel har hun valgt at fortsætte som bestyrelsesformand. Frivilligt.

Og netop frivillighed er en af grundpillerne i CBS Sport, hvis hjul udelukkende holdes i gang af frivillige, nuværende og tidligere studerende. Organisationen har blot én deltidsmedarbejder på lønningslisten.

Sammenhold og sportslige ambitioner

Ligesom frivillighed, er sammenhold og sociale aktiviteter grundlæggende værdier for CBS Sport, og organisationen arrangerer hvert år en bred vifte af sociale aktiviteter. Her er der plads til både faste indslag og nye påfund, og arrangementerne er ikke blot for medlemmer, men derimod alle studerende på CBS.  

Blandt de faste indslag er den årlige ’CBS Sport Dodgeball Tournament’, som netop er blevet afholdt i Porcelænshaven, gadefodboldturneringen og ikke mindst stafetløbet ’Campus Relay’, som alle er meget populære begivenheder blandt CBS-studerende – stafetløbet også blandt CBS’ ansatte.

Endvidere arrangerer studenterorganisationen også CBS Sport Day, julefrokost og sommerfest for medlemmerne, fredagsbarer og andre sammenkomster i afdelingerne.

Sportsligt er man med fremme

Foreningskulturen og det store fokus på sociale relationer betyder dog ikke, at der ikke er store sportslige ambitioner i CBS Sport. Det er der i den grad og mange afdelinger kan prale af hold, der begår sig på højt plan.

- Indenfor de fleste af sportsgrene er der høje ambitioner. Vi har flere hold, som spiller i det danske divisionssystem. Blandt andet spiller vores rugby-herrer i 2. division. Det samme gør de bedste baskethold, både hos herrer og damer, fortæller Stine Corlin Christensen og fortsætter:

- Men der er selvfølgelig også hold for dem, som gerne vil spille på lavere niveau. Der er med andre ord masser af muligheder, ligegyldigt hvilket niveau du er på.

Jubilæumsreception på Solbjerg Plads

I dag fejrer CBS Sport sit 10-års jubilæum. 10 år med et væld af gode oplevelser, godt sammenhold, sportslig succes og en lind strøm af nye, engagerede medlemmer og frivillige studerende.

Det hele starter kl. 15.30 og foregår på 2. sal ved kantinen på Solbjerg Plads, og under receptionen vil bestyrelsesformand Stine Corlin Christensen, medstifter Jonas Brandt samt rektor Per Holten-Andersen holde taler for gæsterne.

Du kan læse mere om CBS Sport på studenterorganisationens hjemmeside eller Facebook-side