CBS' Studenterhus i politigården rykker tættere på

Skrevet af Frederik Hove Christiansen - Foto: Jørn Albertus - 3. februar 2016 - 13:380 kommentarer
3 af styregruppemedlemmerne, Andreas Gjedde, Christian Refshauge og Jens Bonde, på den fredede plads mellem kirken til højre, Politistationen i baggrunden og domhuset til venstre.

Realiseringen af et innovationshus for studerende på CBS er tættere på at komme i hus. Projektet har i dag rejst 47,5 millioner kr. i støtte fra private fonde og er nu ikke langt fra at nå målet, så renoveringen af den gamle Frederiksberg Politigård langt om længe kan gå i gang. 

Der tegner sig endelig et billede af, at studerende på CBS får deres helt eget studenterhus. CBS Student & Innovation House, som studenterhuset skal døbes, har været et projekt, som en gruppe studerende gennem de seneste år har arbejdet hårdt på at få startet.

Projektet blev sat i værk, efter CBS i samarbejde med projektets styregruppe tilbage i december 2013 købte den gamle Frederiksberg Politigård, der ligger på Howitzvej 30, kun et stenkast fra Solbjerg Plads.

Sidste gang CBS OBSERVER skrev om projektet, havde CBS Students og styregruppen, som består af Anne Marie Engtoft Larsen, Andreas Kristian Gjede, Jens Bonde Mikkelsen, Christian Refshauge og Anne Katrine Vedstesen kun fået fondsbevilliget 19,5 millioner kroner fra Villum Fonden.

Kun 10 millioner fra at være i (studenter)hus

Nu er fondsbevillingerne oppe på 47,5 millioner kroner, og dermed er projektet under 10 millioner kroner fra at nå det nødvendige beløb, så projektet endelig kan gå ind i byggefasen. 

På trods af en fundraising-proces, som har trukket ud, er der på nuværende tidspunkt stadig tiltro til projektet fra CBS’ ledelse:

- CBS har ingen planer om at bruge politigården til andre formål end Student & Innovation House, og vi er imponeret over den indsats, som de studerende har lagt i projektet, understreger universitetsdirektør Peter Jonasson.

Selvom det altså har taget sin tid, har der under processen ikke hersket tvivl blandt såvel studerende som ansatte på CBS om, hvorvidt studenterhuset overhovedet ville blive til noget.

Håb om at stå klar til indvielse i 2018

Det første fremsatte mål for fondsbevilling lød på 53 millioner kroner, som skulle bidrage til en fuldstændig ombygning og renovering af politigården. I mellemtiden er dette mål dog vokset med 2 millioner kroner, hvilket dog ikke bekymrer styregruppen.

- Der var enkelte småting så som parkering, der er blevet føjet til i projektets udvikling. Der er en naturlig udvikling i løbet af en proces som denne, hvor vi arbejder på så stort et projekt, udtaler Anne Marie Engtoft Larsen og fortsætter:

- Lige nu arbejder vi på hurtigst muligt at få indfriet det samlede beløb, så byggefasen kan gå i gang – og så vi forhåbentlig kan stå klar i 2018 til at indvi Student & Innovation House her på CBS.

Projektet er ifølge styregruppen en helt ny måde at tænke studenterdreven og tværfaglig innovation på, og forventningen er, at det vil komme til at spille en stor rolle i de studerendes hverdag samt udvikle deres innovative kapaciteter.

Studenterdrevet projekt fra først til sidst

CBS Student & Innovation House er et 100 procent studenterdrevet projekt, båret frem af nuværende og tidligere studerende på CBS. Der er blevet arbejdet hårdt for, at projektet skulle blive til noget, og rammerne for, hvad huset skal indeholde, er sat højt:

- Vi har talt med både arkitekter og ingeniører, som siger, at huset er helt optimalt for vores behov, og planerne for, hvilke aktiviteter huset skal rumme, er allerede ved at være på plads, forklarer Jens Bonde Mikkelsen og uddyber:

- Vi vil tage konceptet ’studenterhus’ og løfte det helt ind i det 21. århundrede. Det her er ikke et studenterhus, som vi allerede kender det. Vi vil skabe et hus med fokus på faglighed, samarbejde og innovation og sikre, at huset er relevant også om 20 år.  

Hvis du brænder inde med forslag til projektets styregruppe eller har lyst til at vide mere eller engagere dig i arbejdet med det kommende Student and Innovation House, kan du løbende følge med her – eller kontakte styregruppen på info@studenthouse.dk.