CBS Students og Café Nexus fester semestret i gang

Skrevet af Jonas Rytter - Foto: Jørn Albertus - 1. september 2015 - 10:160 kommentarer
I år bliver kø-kontrollen ved indgangen bedre, lover arrangørerne.

Når Solbjerg Plads torsdag den 3. september slår dørene op for årets semesterstartsfest, er alle CBS-studerende, nye såvel som gamle, inviteret. CBS Students og Café Nexus arrangerer fest både på og uden for Solbjerg Plads og lover bedre kø-kontrol end sidste år.

Torsdag den 3. september forvandles Solbjerg Plads og de tilstødende områder til én stor fest. Klokken 13 inviterer CBS Students (CBSS) og Café Nexus alle CBS' studerende til at kickstarte semestret med manér. Der lægges ud med aktiviteter på plænerne omkring campus:

- Vi stiller op med bordfodbold og lignende spil. Desuden vil der være møbler og barer, hvor de studerende kan sidde og slappe af sammen, mens de slukker tørsten. Akkompagneret af musik fra DJ’s, som alle læser på CBS, fra klokken 16, fortæller Kate Pilkington, administrerende direktør for Café Nexus.

Når klokken slår 19, åbner dørene til Solbjerg Plads, og den egentlige fest begynder. Her vil der ligeledes være barer og DJ’s – og særligt for i år et mere afslappet område med lounge-agtig stemning og DJ på storskærm, hvor gæsterne kan sidde ned og puste lidt ud.

For at komme ind på campus til den del, skal de studerende fremvise enten studiekort eller Letter of Admission og billede-ID, for dem, som endnu ikke besidder et studiekort. Aktiviteterne uden for stopper imidlertid ikke klokken 19 – de forsætter indtil klokken 22.

Prominente DJ’s og fri entré igen i år

DJ-lineup’et har tidligere år budt på store navne som Lulu Rouge og DJ Aligator, og Kate Pilkington lover tilsvarende store act’s i år. Præcist, hvem der kommer, vil hun dog ikke løfte sløret for helt endnu:

- Folk skal følge med på Café Nexus’ Facebook-side og den officielle begivenhed for festen. Navnene vil blive offentliggjort løbende der. Her vil de forskellige konkurrencer, som kommer i løbet af dagen, ligeledes blive annonceret forklarer Kate Pilkington.

Prisen for deltagelse i festlighederne? Ganske gratis:

- Der er tradition for, at der fri adgang til NEXUS, derfor skal de studerende selvfølgelig heller ikke betale til semesterstartsfesten. Så der bliver ingen forsalg eller entré, forklarer Students-formand Daniel Andersen.

Året derpå for arrangørerne

Forsalg af billetter kom på tale efter festen i 2014, der gav flere problemer end først ventet. Det drejede sig blandt andet om pres på indgangene, fordi køen var dårligt organiseret, og festdeltagere, der trådte af på naturens vegne uden for de anviste områder.

Efter festen rejste gæster kritik af håndteringen af køen – dels på Facebook og særligt i kommentarerne til CBS OBSERVER’s artikel om festen, hvor man kan se kø-problemerne på video. Som følge har CBS Campus Services overtaget sikkerheden i år.

- Campus Services har opgraderet sikkerheden og hyret et nyt firma til opgave, G4S, der er Danmarks største aktør inden for sikkerhed, og der vil være flere vagter, som vil være opmærksomme kun på køen, fortæller sikkerhedsinspektør Lars Bergø og fortsætter:

- Vi får desuden sat informationsskærme op, så folk i køen kan se, hvor mange der er inde til festen på et givent tidspunkt – der må jo højst være 1944 personer inde ad gangen. Så kan folk nogenlunde vurdere, hvor længe de skal vente i køen, før de kommer ind.

Som nævnt var det ikke kun køen, som sidste år voldte arrangørerne problemer. Tisse-trængende studerende, der strintede uden om toiletkøerne og lettede trykket andre steder end på toiletterne, udløste klager fra Solbjerg Plads’ naboer.

Også her har Campus Services, CBSS og Café Nexus taget deres forholdsregler:

- Der bliver først og fremmest stillet ekstra toiletter op, og så bliver der sat 4 vagter til kun at kigge efter urinerende syndere. Hvis der bliver fanget nogen, risikerer de, at deres studiekort bliver konfiskeret – og ingen studiekort er som bekendt lig med ingen indgang, uddyber Kate Pilkington.

- Endelig var der sidste år var der klammerier og optræk til samme, hvor vagterne for det meste var hurtige til at nedtrappe konflikterne, og i år garderer Campus Services festen mod den slags problemer med flere og særligt uddannede vagter, informerer Lars Bergø og fortsætter:

- Vagtfirmaet vil desuden patruljere området, indtil der overhovedet ingen mennesker er tilbage, og vi har dels sørget for mere lys på stierne og videoovervågning i området, så vi kan sørge for, at alle kommer sikkert hjem.

Arrangørernes råd: kom tidligt

Sidste års problemer til trods – og med sikkerhedstiltagene i mente – er både CBSS og Café Nexus sikre på, at årets fest bliver god og med færre kø-problemer:

- Vi forventer et konstant flow i gennem festen. Erfaringer siger, at der løbende er gæster, der tager hjem og derved giver plads til, at nye gæster kan komme ind. Man kan nok ikke undgå at komme til at stå i kø, men hvis man væbner sig med tålmodighed, skal det nok gå, forklarer Daniel Andersen.

Direkte adspurgt har han følgende 3 råd til gæsterne, for at alle får den bedste mulige aften:

  1. Kom tidligt og sæt jer i kø
  2. I forlængelse heraf: I skal nok komme ind (hold med tallet 1944 på monitorerne), så tag det roligt
  3. Og sidst – men bestemt ikke mindst: lad nu være med at tisse andre steder end på toiletterne. Det er det eneste problem, vi har tilbage i forhold til naboerne. Støj og skrald har vi for længst fået styr på – så nu mangler vi bare, at vi sammen kommer det til livs.