CBS-studerende bag nyt tvær-universitært netværk

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: ISIN - 13. maj 2013 - 13:270 kommentarer
CBS' ISIN-frivillige (fra venstre): ESP Coordinator Nanna Elming, ISIN-initiativtager Rie Schimmell, Buddy Coordinator Mette Foli, ISUP Social Program Coordinator Mathias Dyrborg og ESP Coordinator Nanna Elming.

Fem frivillige fra CBS’ internationale kontor står bag et nyt tvær-universitært netværk hvor landets universiteter kan trække på hinandens erfaringer i arbejdet med internationale studerende.

Tvær-universitær vidensdeling om de internationale
International Student Integration Network (ISIN) er navnet på et nyt CBS-initiativ, der har til formål at gøre Danmark til et bedre sted for udenlandske studerende. Det skal ske ved at oprette en platform for vidensdeling mellem landets største universiteter.

Sparringen mellem universiteterne har til hensigt at klæde ansatte og frivillige på til bedre at integrere internationale studerende. Spørger man en af initiativtagerne, Rie Schimmell, er der et klart behov for, at universiteterne snakker sammen:

- Det hele startede sådan set med, at vi fra CBS’ side hjalp RUC med at udvikle deres mentorordning, forklarer Rie Schimmell med henvisning til CBS’ Buddy-ordning for udvekslingsstuderende, der er så stor en succes, at RUC ønsker at gøre den kunsten efter.

- Da KU fandt ud af, at vi hjalp RUC, blev de også interesserede: Så efter samtaler med begge parter, besluttede vi os for at danne ISIN for at have et fælles forum, hvor vi alle kan drage nytte af hinandens erfaringer og ideer, fortæller Rie Schimmell, der ud over at være ISUP Social Program Coordinator, også har en fortid som CBS Buddy Coordinator, videre.

Indledende fokus på at skaffe flere frivillige
Som initiativtager bag det nye netværk, har CBS også påtaget sig rollen som vært ved opstartsmødet, der finder sted d. 16. maj på Det Internationale Kontor.

Københavns, Roskildes, Syddansk, Århus samt Danmarks Tekniske Universitet og Erasmus Student Network stiller alle op med deltagere til det første møde. Her sættes der fokus på en fælles udfordring: at skaffe frivillige til at tage hånd om de internationale studerende.

Her har CBS dog i perioder oplevet at have for mange frivillige til både Buddy- og Exchange Social Programme (ESP) ordningerne. Alligevel mener initiativtageren fra CBS, at der er plads til forbedringer.

- Vi kan altid blive bedre til at skaffe og engagere frivillige. Derudover håber jeg, de andre universiteter for eksempel kan byde ind med ideer til, hvordan vi bedst måler tilfredsheden med det stykke arbejde, vi udfører, siger Rie Schimmell.

Netværk gavner hele Danmarks internationalisering
Rie Schimmell, der til daglig læser HA(kom.) på sjette semester, ser således frem til det kommende møde i netværket, som hun er overbevist om vil gavne Danmark i al almindelighed og CBS i særdeleshed.

- Jo bedre vi bliver til at tage imod de internationale studerende, desto bedre et ry får Danmark i udlandet. Det vil så igen tiltrække flere udenlandske studerende, siger Rie Schimmell og tilføjer:

- Der er på CBS en tendens til at falde tilbage til det, som man ved virker. Forhåbentlig kan de øvrige universiteter ryste posen lidt og komme med nye ideer til events, der gør det attraktivt at være frivillig såvel som international studerende på CBS.

Info 

De frivillige CBS’ere bag ISIN er, ud over Rie Schimmell, Buddy Coordinatorer Mette Foli og Anders Møller, ISUP Social Program Coordinator Mathias Dyrborg og ESP Coordinator Nanna Elming. Som tovholder fra Det Internationale Kontor er souchef Niels Henrik Larsen.