CBS-studerende blandt de første double degree-studerende i Kina

Skrevet af Sebastian Damm - 31. maj 2012 - 10:000 kommentarer
Christian Strange og Lars Damsgaard Christensen, portrætteret i sort-hvid, kan nu se frem til få sig en dobbelt degree på CBS det kinesiske universitet GUCAS i Beijing.

De første 13 studerende fra CBS er nu klar til at tage til Kina, hvor de skal leve og studere sig ’full-time’ til en double degree Master-uddannelse.

13 CBS-studerende på vej mod to studieår i Kina
CBS har, som beskrevet tidligere i CBS OBSERVER, sammen med de øvrige danske universiteter indgået et samarbejde med Sino-Danish Centre for Education & Research (SDC). Dette går ud på at udbyde fire toårige Master-uddannelser i Kina, heriblandt en i Public Management & Social Development og en i Innovation Management.

De deltagende studerende ender med at få en såkaldt double degree Master-uddannelse. For CBSere betyder dette, at deres afsluttede kandidatuddannelse vil være godkendt af både CBS samt det prominente kinesiske universitet GUCAS – Graduate University of the Chinese Academy of Science, der har hovedsæde i Beijing.

Af de fire uddannelser, som de danske universiteter udbyder sammen med SDC, er CBS dansk tovholder på den ene, nemlig en Master i Public Management & Social Development. Derudover kan CBS-studerende også blive optaget på Master (cand.merc.) in Innovation Management, der koordineres af Aalborg Universitet. Det er altså disse to, de syv forventningsfulde CBS-studerende skal begynde på efter sommerferien.

Studieteorier hold op imod Kina i praksis
De studerende skal indstille sig på at studere og leve i Kina i hele to år – med alt hvad dette indebærer af integration i det kinesiske samfund, kontakt med kinesiske myndigheder og – selvfølgelig – omgang med kinesiske medstuderende. Sidstnævnte er noget af det, der giver CBS-studerende Christian Strange blod på tanden:

- At vi kommer til at læse sammen med kinesiske studerende giver os en unik indgangsvinkel til at prøve at forstå – og lære af – kinesisk kultur og sprog. Det vil som helt sikkert vil blive en fordel senere hen – i hvert fald for mig, da jeg håber på at arbejde i Kina på sigt, siger Christian.

For Lars Damsgaard Christensen, der har en bachelor i International Business & Politics fra CBS, er det i høj grad fordybelsen i det kinesiske samfund der trækker.

- Jeg glæder mig enormt meget til at opleve og lære af Kina over en bred kam. Efter i tre år at have læst om Kinas økonomiske vækst, den nye kinesiske middelklasse og den dynamiske udvikling i det kinesiske samfund, bliver det enormt spændende at opleve disse fænomener helt tæt på, fortæller Lars.

SDC baner vejen for konkurrencedygtige kandidater
Adspurgt om de udfordringer der unægtelig kommer til at opstå i forbindelse med at studere i Kina, anfører Lars Damgaard Christensen, at det for det første er enormt nemt at ansøge og få godkendt uddannelsen via CBS, samt at SDC’s sekretariat hjælper med praktiske sager så som visum, lejlighed og generel kontakt til de kinesiske myndigheder.

Denne del af SDC’s arbejde er grundlæggende for at give de studerende muligheden for at studere og udfordre sig selv internationalt:

- Hvis danske studerende også fremover skal omtales som nogle af de mest innovative og selvstændige studerende, så er det afgørende, at de får udfordret deres talenter og kompetencer globalt, udtaler Executive Director for SDC Hans Gregersen og påpeger:

- Når vi til september sender de mange danske studerende til Kina, giver vi dem en unik kandidatuddannelse i verdensklasse baseret på relevant projektarbejde i Kina. Public Management-uddannelsen giver desuden de studerende mulighed for, at studere velfærdsmodeller i en international kontekst – on site.

Fra fire til syv dansk-kinesiske Master-uddannelser
Forventningen til denne direkte forbindelse mellem selve studiet og det kinesiske samfund er et gennemgående træk hos de spændte CBS-studerende, der glæder sig til at studere uddannelsens problemstillinger i en kinesisk sammenhæng.

De 13 studerende fra CBS er en del af et hold på i alt 60 danske Master-studerende fordelt på fire forskellige uddannelser, der via SDC skal studere i Kina. Imidlertid er dette kun begyndelsen, og allerede til næste år vil der i alt være syv uddannelser som danske studerende kan søge ind på for at komme til Kina i to år.