CBS-studerende gjorde det godt i FN-simulation

Skrevet af - Foto: CBS MUN - 9. maj 2016 - 15:440 kommentarer
CBS Model United Nations skilter med tilhørsforholdene efter åbningsceremonien for National Model United Nations, den første formelle session for alle komitéerne.

Efter flere måneders forberedelse deltog CBS Model United Nations i marts i verdens største FN-simulation i New York, hvor mere end 5.000 studerende verden over diskuterer og behandler aktuelle politiske problemstillinger. 

Model United Nations (MUN) går ud på at iscenesætte akademiske simuleringer af virkelighedens FN, hvor studerende repræsenterer lande og skal diskutere og agere ud fra deres nye lands interesser.

Studenterorganisationen CBS Model United Nations har for fjerde gang i træk været med til verdens største af slagsen. I år repræsenterede CBS-studenterorganisationen Tanzania (og Nigeria i Security Council), og CBS’erne vandt både en ’honorable mention’ og 2 priser for deres research op til konferencen.

Researchprocessen startede allerede i oktober og har involverede møder et par gange om måneden for at lære om Tanzanias kulturelle og politiske historie og øve de formelle rutiner og processer under konferencen – ud over de studerendes selvstændige research om deres komités debatemner.

Hårdt arbejde og et intenst New York-besøg

I månederne op til konferencen har de CBS-studerende således i kontakt med den danske ambassade i Tanzania og havde besøgt Danmarks og de 2 andre landes missioner ved FN i New York. De fik endda mulighed for at møde formanden for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft.

Hele konferencen varede 4 dage, og der blev typisk arbejdet fra 8 morgen til klokken 17 hver dag. Så det har krævet det en solid indsats at deltage og blive involveret i de politiske processer, der konstant er i gang blandt de delegerede.

Før og efter konferencen var der dog også tid til, at de studerende kunne opleve New York på egen hånd og tage ud på virksomhedsbesøg hos blandt andre Boston Consulting Group og Danish Cleantech Hub.

I år formåede organisationen at sikre sponsorater fra CBS, Oticon Fonden, Akademikernes A-kasse og Holmegaard, hvilket bidrog meget til at reducere udgifterne for de heldige studerende.