CBS-studerende med til at vinde 3 Venture Cup-priser

Skrevet af Jesper Kock - Foto: Venture Cup - 30. januar 2014 - 11:370 kommentarer
En cykellygte med indbygget GPS sikrede Velocatr både Product & Technology-prisen og People’s Choice Award. Fra venstre Christian Sindberg fra CBS, så Jacob Christensen, Tine H. K. Andersen, Christian Olesen, Bo Johannsen og Rasmus Strong Jensen fra SDU.

CBS var repræsenteret på 9 af de 20 finalisthold ved årets Venture Cup Idea Competition, der blev afholdt på Odense Rådhus torsdag den 23. januar. Her dystede studerende fra landets universiteter om den bedste forretningside i 5 kategorier.

En cykellygte der kan spore en stjålet cykel ved hjælp af GPS, blev den store vinder ved årets Venture Cup Idea Competition. Velocatr, der er et samarbejdet mellem studerende fra SDU og CBS, vandt både i kategorien Product & Technology samt People’s Choice Award, der blev afgjort af publikums stemmer.

I Life Science & Medtech kategorien trak NEMdose Technologies, der er et samarbejde mellem KU, DTU og CBS, det længste strå med deres bud på, hvordan medicin kan pulveriseres, så dosis kan tilpasses det enkelte barn. Hver af priserne indbragte vinderholdene 25.000 kr.

I løbet af dagen pitchede de 20 hold deres ideer bag lukkede døre for en jury bestående af professionelle erhvervsfolk fra virksomheder som Dong Energy, Awapatent, Udvikling Fyn og Seed Capital.

Jury imponeret over mesh-netværk
Velocatr’s cykellygte skal hjælpe de omkring 70.000 danskere, der hvert år får stjålet deres cykel, da den indbyggede GPS kan kommunikere med ejerens smartphone. Hvis cyklen bliver stjålet, sender man en efterlysning til GPS’en, der så sender et signal med cyklens placering tilbage.

Lygten oplades ved induktion, når hjulene drejer rundt, og GPS’en kommunikerer med radiobølger frem for internet. Anvendelsen af det såkaldte mesh-netværk gør, at GPS enheden fungerer uden om mobilnetværket, så man slipper for at betale gebyr ved brug sporingsenheden. Et træk der imponerede juryen:

- Holdet var gode til at finde deres styrke og pitche ud fra det. Deres arbejde på Mesh netværket var jo utroligt imponerende, men de formåede at formidle det gennem et simpelt og strømbesparende koncept, forklarer jurymedlem Ole Krogh Møller fra patentbureauet Hoffmann & Dragsted A/S

NEMdose skal hindre fejlmedicinering
Nemdose Technologies vil gøre det lettere, billigere og mere sikkert at medicinere børn.

Medicinen tilpasses ved hjælp af en platform, der kan pulverisere eksempelvis piller, så dosis passer præcist til det pågældende barn. Pulveret tilsættes derefter vand, så det bliver til en gelform, der let kan gives med ske.

- Det bygger på et system, hvor færre varme hænder skal løse problemet, og jo mere pres der er, desto flere fejl bliver der begået. Så NEMdose arbejder på et kæmpe samfundsproblem, både økonomisk og talt i menneskeliv, lyder det fra jurymedlem Sussie Bianco.

 

Unge med glød i øjet og ild i blodet
Venture Cup er en NGO, der årligt afholder to iværksætterkonkurrencer for studerende: En idé konkurrence og en startup konkurrence. Idé konkurrencen er, hvor studerende og forskere fra landets 8 universiteter får mulighed for at styrke deres idé og udvikle den til en investeringsklar forretningsplan.

Venture Cup drives for universitetsmidler med støtte fra private sponsorer og offentlige midler. Både investorer og erhvervsfolk bruger frivilligt deres tid på at være jurymedlemmer eller mentorer, og hvert år modtager et par håndfulde projekter betydelige investeringer efter deltagelse.

- Som investor kigger jeg altid efter unge med glød i øjet og ild i blodet. Det har været utroligt positivt at opleve så mange engagerede unge iværksættere. Holdene brændte for deres ideer, og det er den bedste indikator for, om det bliver til noget - at man har viljen, fastslår jurymedlem Michael Averhoff fra Averhoff A/S.

Info 

Vinderne  af Venture Cup 2014

I Cleantech & Environment vandt Nordic Power Converters fra DTU.
I Life Science & Medtech vandt NEMdose Technologies fra KU, DTU og CBS.
I Mobile & Web vandt LevelUP fra AAU.
I kategorien People & Society vandt Debito fra AAU.
I Product & Technology vandt Velocatr fra SDU og CBS, der ligeledes vandt publikums gunst med People’s Choice Award.

Nærmere præsentationer af de enkelte hold er vedhæftet artiklen som pdf

Finaledeltagere med CBS-deltagelse
Kategorien Cleantech & Environment:
M-PAYG (KU/DTU/CBS)
Kategorien Life Science & MedTech:
Cereplexus (KU/CBS/DTU)
Kategorien People & Society:
Roadrunner (CBS)
EduKarma (CBS)
Kitchen Collective (CBS/RUC)
Kategorien Product & Technology:
Vortex Vision (DTU/CBS)
Traitsense (AU/CBS)