CBS-studerende vandt national priskonkurrence og blev 150.000 kroner rigere

Skrevet af Jørn Albertus - 17. november 2010 - 9:010 kommentarer
En forståeligt glad Louise Juul Fredbo Nielsen ved prisoverrækkelsen på konferencen Made in Denmark.

Stud.merc. IBP Louise Juul Fredbo-Nielsen afleverer sin hovedopgave på fredag otte dage, men allerede i sidste uge viste hun akademisk storformat ved at vinde Rådet for Teknologi og Innovations priskonkurrence om fremtidens innovationspolitik foran professorer og ph.d.’er.

Da Louise Juul Fredbo-Nielsen i sommer havde været i gang med sit speciale i en måneds tid, afleverede hun sit bud på, hvad der skal lægges vægt på i fremtidens innovationspolitik i Danmark. I torsdags blev hun så på konferencen Made in Denmark, der blev afholdt hos NKT i Brøndby, kåret til vinder af priskonkurrencen, hvilket indbragte hende intet mindre end 150.000 kroner, som hun kan bruge, som hun lyster.

- Jeg brugte opgaven som en kick-start til specialet. Det gav motivation til at komme videre, fortæller Louise.

Glad men paf
Hun er utroligt glad, men stadig noget paf, da CBS OBSERVER taler med hende. Hun er noget overrasket over, at hun vandt konkurrencen foran ph.d.’er og professorer. Og så er der de mange penge, der pludselig er kommet ind på kontoen.

- Jeg ved faktisk slet ikke, hvad jeg skal bruge de 150.000 kroner til. Nu vil jeg koncentrere mig om at få afleveret speciale for at kunne tænke lidt fremad, fortæller hun.

Hvis du har lyst til at give dit bud på, hvad du ville bruge så mange penge på, hvis du var i Louises situation, kan du deltage i afstemningen, som du kan se ude til venstre.

Prisopgave med konkrete anbefalinger
Louises bud på fremtidens danske innovationspolitik bygger på et case studie af cleantechsektoren og cleantech-projektet på Zira Island i Aserbadsjan. Prisopgaven, der kan downloades nedenfor, munder ud i fem anbefalinger til det danske innovationssystem med henblik på fremtidens udfordringer. Disse er, at man

  • får identificeret good practices
  • styrker det gennem uddannelsessystemet
  • tilskynder samarbejde mellem store og små virksomheder
  • styrker danske organisationers internationale bånd
  • allokerer finansiering til teknologi og kanalisering af innovation hen mod miljøet og ressourcebesparelser

 

Konferencen Made in Denmark handlede om, hvordan man skal gøre det attraktivt for virksomheder at placere produktion, forskning og udvikling i Danmark i en tid, hvor virksomheder udflager såvel produktion, som forskning og udvikling. Her kunne man bruge Louises anbefalinger til noget.

Ramte sømmet på hovedet
- Jeg tror, jeg ramte sømmet på hovedet. I min opgave pointerer jeg, at vi ikke kan kopiere udenlandske innovationssystemer, men at vi er nødt til at tage et historisk udgangspunkt i det innovationssystem, vi har i Danmark og forstærke dets bestående styrkepositioner, slutter Louie Juul Fredbo-Nielsen.

Info 

Læs mere om priskonkurrencen her.

.