CBS Wine brillerer i global vinsmagnings-finale

Skrevet af Sebastian Damm - Foto: Nichlas Larsen - 27. august 2012 - 16:062 kommentarer
CBS Wines hold, der fik en flot tredjeplads hjem til CBS. Fra venstre Thor Mårup, Peter Buch Hansen, træneren Søren Riber og Asbjørn May.

Mens mange studerende har danderet den og holdt sommerferie, har studenterorganisationen CBS Wine haft det dybt seriøse hverv at drikke vin for at forsvare CBS’ gode ry og omdømme internationalt.

Konkurrenceånd, business school studerende og rødvin
Left Bank Bordeaux cup på Chateau Lafite er måske ikke noget, de fleste kan prale af at have hørt om. Men har man hang til et godt glas vin og et nysgerrigt sind, vil man givetvis have hørt om denne prestigefyldte internationale vin-konkurrence for vinklubberne på alverdens business schools.

I hvert fald hvis man har fulgt med i, hvad der rører sig på CBS.

I år kunne et hold fra den studenterdrevne vinklub CBS Wine nemlig i slutningen af juni forventningsfult pakke kufferterne og drage mod Bordeaux på CBS’ vegne. Dette var oven på en særdeles veloverstået semi-finale i London i marts, hvor godt 50 andre hold blev fejet af banen af CBS’erne.

Toppen af poppen… eller er det proppen?
Alt dette og udsigten til flere gode smagsoplevelser havde givet CBS Wine formand Peter Buch Hansen (stud.merc.IBS) blod på tanden og vin på læberne. Sammen med Thor Mårup (stud.merc.AEF) og Asbjørn May (Ha(SEM) bachelorstuderende) drog Peter således til Bordeaux med masser af selvsikkerhed.

Finalen havde i god fransk stil havde samlet to hold fra hver af fire verdensdele; Europa, USA, Asien og Frankrig(!). Her skulle så CBS Wine-holdet dyste mod sagnomspundne vinklubber og ønologisk orienterede universiteter, heriblandt Oxford og Harvard.

Efter ti multiple choice spørgsmål om stort og småt fra vinenes verden samt flere runder vinsmagning med tilhørende spørgsmål måtte Peter, Thor og Asbjørn dog sande, at det ikke blev til en førsteplads i konkurrencen. Den gik i stedet til EDHEC Lille, der dog må siges at have haft en klar hjemmebanefordel, idet Ønolog-uddannelsen (studiet af vin) hører til dér.

Tredjebedst i verden går også an
CBS Wine opnåede i stedet en meget hæderlig tredjeplads med en sejr over blandt andre Oxford universitet, der endog huser en Master of Wine-uddannelse.

Peter, Thor og Asbjørn er således særdeles stolte over resultatet, og med masser af mod på mere er det helt sikkert ikke sidste gang, man kommer til at høre om fine resultater til CBS Wine.

Kommentarer

Det er sjovt som CBS wine startede med at være en forening for alle, med åbne smagninger forskellige steder - det var rigtig sjovt at møde vininteresserede på tværs af studierne.
Nu virker det mere som om CBS wine er blevet en lille lukket klub for formanden og hans 3 venner?
Der skal naturligvis lyde et stort tillykke med den fine 3.plads. :)

Hvad synes du?

Tak, for kommentaren, Christian - her kommer svar på dine spørgsmål:
Når CBS Wine konkurrerer i internationale vinkonkurrencer har vi desværre kun mulighed for at tage et meget lille antal deltagere af sted beklageligvis. Derudover afholder vi ca. en vinsmagning hver måned, der er for alle på CBS, som du naturligvis er velkommen til at deltage i – vi håber at se dig til et af vores arrangementer, venlig hilsen CBS Wine

Hvad synes du?