CBS’ere imponerer i amerikansk case-konkurrence

Skrevet af Lea Gerhard Porsmose Hansen - Foto: Elaine Summers - 18. marts 2015 - 14:510 kommentarer
På billedet ses de 5 stolte vindere af årets GCC: (fra venstre) Peter Lærkholm (stud.merc. FIN), Joachim Satchwell (stud.merc. FIR), Sigrid Sømod (stud.merc. IT), Anders Valentin (stud.merc FSM) og Jan Vejdiksen (stud.merc. FSM).

De kom, de så, de sejrede, er vist en meget passende beskrivelse af en gruppe på 5 stolte CBS’eres oplevelse med USC Marshall’s Global Consulting Challenge i Los Angeles. De 5 deltagere tog dommerne med storm med deres gennemførte løsningsforslag.

Det er ikke første gang, CBS sender et hold til USC Marshall’s Global Consulting Challenge. Det er heller ikke første gang, de kommer tilbage med en sejr. Såvel i 2010, ’11 og 2013 som i år har studerende repræsenteret CBS flot på den anden side af Atlanten.

Det har resulteret i 3 sejre, en præstation man vist ikke kan være andet end stolt over. Det er dog ikke sejren, som årets hold er mest stolte over – som de selv siger, var den mest bare ’icing on the cake’.

- Vi havde brugt meget tid på det her projekt. Vi ville vise, at selv om vi ’kun’ er studerende så har vi noget at bidrage med. Så det var fedt at præsentere vores løsningsforslag på dagen og så få at vide at det var et godt stykke arbejde, vi havde lavet, fortæller stud.merc.FIR Joachim Satchwell.

- Det skulderklap, vi fik fra dommerne i deres positive feedback og kommentarer, og det, at de blev så imponerede, var meget mere værd end den egentlige pris, uddyber stud.merc.IT Sigrid Sømod.

Mere konsulent-case end traditionel case competition

De fleste har nok stiftet bekendtskab med diverse forskellige case-konkurrencer, heriblandt CBS’ egen, og er derfor ikke helt ubekendte med konceptet. Ulig mange andre varer GCC dog hele 5 uger fra start til slut – en opbygning, der tilbyder nogle nye muligheder:

- Det er lidt mere en slags konsulentprojekt. Vi så det dermed som en mulighed for at afprøve hvad vi har lært gennem studierne, studiearbejde, og tidligere case-konkurrencer i en meget virkelighedstro situation, fortæller Joachim Satchwell.

- Det handlede ikke så meget om at lære case competition færdigheder, som det handlede om at bruge de færdigheder, vi havde i forvejen, tilføjer stud.merc FSM Jan Vejdiksen og forklarer videre:

- Vi skulle sætte os ind i og forstå en virksomheds situation i en ny industri og på relativt kort tid gennemføre en analyse og udvikle et produkt, de kunne tage med sig videre – ligesom hvis vi var ansat som konsulenter.

Casen består af 3 dele med én overordnet case-virksomhed og 3 case-spørgsmål. De bliver udleveret med en uges mellemrum, begyndende 5 uger før den endelige konkurrence. Det står altså holdene frit for, hvor meget tid og energi de reelt vil lægge i præsentationerne.

Intensivt fokus og en stejl læringskurve var vejen frem

CBS’ repræsentanter var fast besluttede på at yde deres bedste og tog til LA allerede 3 uger inden præsentationen for at fokusere 100 procent på arbejdet, en beslutning de selv er fuldt tilfredse med her bagefter.

- Det var ret befriende at kunne koncentrere sig kun om det. Herhjemme har man 100 ting at skulle forholde sig til. Samtidig kan man tydeligt mærke den stejle læringskurve, fortæller Sigrid Sømod.

- Man kunne tage mange praktiske forhold, der skal tages hensyn til, ud af ligningen derovre. Samtidig med at vi alle sammen var meget engagerede, vi ville virkelig gerne det her. Det var en konstant proces, vi stod ikke stille på noget tidspunkt, supplerer stud.merc. FIN af Peter Lærkholm.

Morgendagens tekniske muligheder kom i centrum

Årets case-virksomhed var det amerikanske selskab Cisco, som er en IT-virksomhed, der har produceret hardware til størstedelen af internettet samtidig med, at de programmerer en stor del af softwaren anvendt på internettet.

Der var derfor fokus på de mange muligheder, som teknologien tilbyder, og CBS’ hold var glade for, at de havde et par IT-kyndige personer, som kunne oversætte fagsproget til resten.

En af dem var stud.merc.FSM Anders Valentin, som forsøgte at forklare kort om deres bud på casen:

- Vi mener, at Cisco skal hjælpe service providerne med at gå ind i en ny teknologisk tid, faciliteret af tendensen til at gøre netværkene software-drevne, samt at fremme deres evne til at spille en større rolle i det kommende 'Internet of Things'-paradigme, siger han og fortæller:

- Vi gav dem et forslag til, hvordan de – med it-sikkerhed i kernen af produktet – skulle fokusere på de nye tendenser, der er i teknologien, og lavede en teknisk og økonomisk analyse af, hvordan det kunne lade sig gøre.

En oplevelse der kan påvirke fremtiden

Så efter at have investeret så meget tid og energi i projektet, hører det sig til lige at overveje, hvilke døre det åbner fremadrettet.

- Venskab. Det betyder noget, når man bruger så meget tid sammen. Samtidig kommer man til bedre at forstå, hvilken rolle man vil have på et hold. Det kommer til at betyde noget i jobsøgningsprocessen fremadrettet, byder Joachim Satchwell ind.

- Selve det at have været igennem den her proces betyder noget. Det at have siddet i 3 uger og været drivkraften bag sit eget projekt og i fællesskab rykke fremad, tilføjer Peter Lærkholm.

 - Og så blev der jo også udvekslet et par visitkort derovre, runder Jan Vejdiksen af med et smil.

En konkurrence med plads til flere vindere

Ud over hovedprisen, som CBS’ hold vandt, blev der uddelt 3 andre priser. Her vandt USC-holdet for ‘Best Industry Recommendations’, McGill for ‘Best Consulting Recommendations’ og HKUST for ‘Best Company Recommendations’.

Målet med konkurrencen er ifølge USC Marshall selv, at give studerende fra førende business schools rundt omkring i verden en mulighed for at afprøve deres analytiske evner på virkelige cases.

Case-konkurrencer giver læring og muligheder

Når man som udefrakommende hører om 3 ugers intensivt arbejde på et lille hotelværelse, virker det umiddelbart ret hårdt, men ifølge Jan Vejdiksen var det ikke sådan, gruppen selv følte det:

- Det har ikke været et tema undervejs, at det var hårdt. Vi havde den her følelse af, at vi havde forpligtet os allerede fra start, og læringsdelen spillede en virkelig stor rolle. Det var selvfølgelig hårdt at skulle forholde sig til så mange nye ting hele tiden, men mere interessant hele tiden at lære noget nyt.

Som afsluttende note byder holdet ind med et råd til CBS’ mange studerende:

Case competition-deltagelse giver nogle muligheder for at komme ud og opleve nogle ting, man ellers ikke ville kunne gennem sit studie. Det handler om at være proaktiv allerede på sin bachelor, men hvis man selv viser interessen, så er CBS rigtig gode til at hjælpe.