CBS’ere skaffer job til pensionister

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: Lasse Hultén - 18. marts 2014 - 13:570 kommentarer
For de to CBS'ere, Peter Bjerregaard (tv) og Robin Kofod Eggli, er det grå guld blevet et forretningsområde. De har nemlig startet vikarselskabet Senior Talents (SETA), der vil formidle kontakt mellem virksomheder og seniorer.

CBS-studerende spinder ”gråt” guld med iværksætterfirmaet Senior Talents (SETA), der formidler kontakt mellem virksomheder og seniorer. Ifølge befolkningsfremskrivninger topper ældrebyrden først i år 2040, men så er det godt, at mange ældre gerne tager arbejde.

Erhvervslivet efterspørger erfaring
Det er ikke for sjov, at gruppen af ældre der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, kaldes for det grå guld.

For to cand.merc.-studerende er det grå guld ligefrem blevet et forretningsområde. De to studerende, Peter Bjerregaard og Robin Kofod Eggli, har nemlig startet vikarselskabet Senior Talents (SETA), der vil formidle kontakt mellem virksomheder og seniorer, som stadig ønsker at være i arbejde - men på deres egne betingelser.

Med kvalifikationerne i orden og et langt arbejdsliv i bagagen har mange pensionister nemlig oparbejdet præcis den erfaring, som erhvervslivet efterspørger – så hvorfor trække sig tilbage?

- Pensionister er virkelig en overset ressource, og med den demografiske udvikling vi ser i samfundet, er det en ressource, vi ikke kan tillade os at overse i fremtiden, fortæller Peter Bjerregaard.

Han understreger dermed, at der både er en personlig- og en samfundsøkonomisk gevinst ved at række ud efter de ældre.

Bacheloropgave blev startskuddet til virksomhed
Ideen til SETA kommer fra de to studerendes bacheloropgave, hvor de fandt frem til, at mange seniorer stadig ønsker at blive ved med at bidrage til arbejdsmarkedet, selv når pensionsalderen er nået.

- Der findes mange forskellige programmer, som kanaliserer de ældre ud i diverse stillinger, men det er sjældent, at de rent faktisk kommer til at arbejde med det, de er uddannet til, forklarer Peter Bjerregaard.

Han er derfor overbevist om, at mange pensionister og efterlønnere ønsker at blive på arbejdsmarkedet - om end på nedsat tid. Og det er her, at SETA kommer ind i billedet.

- På SETAs hjemmeside kan seniorer oprette en profil og selv sætte rammen for et kommende job. Så de får glæden ved at være i arbejde, og virksomhederne får et godt alternativ til dyre konsulentvirksomheder.

Fra idé til levebrød
SETA har allerede over 100 profiler fra ældre medborgere, der er ivrige efter at gøre comeback på arbejdsmarkedet.

- Vi har fået et par opkald, hvor vi har været nødt til at guide folk lidt, når de opretter profiler, men ellers er det meget lige til, siger Peter Bjerregaard.

Han og makkeren åbner derfor i denne uge fuldt op for SETA-sitet, så virksomhederne kan begynde at søge i kataloget af arbejdsparate seniorer. De ønsker begge at beskæftige sig fuldtid med SETA efter kandidaten, men som Peter Bjerregaard påpeger:

- Viser SETA sig at være en succes, er vi selvfølgelig klar til at sætte studiet på hold.

Det er altid gratis at oprette en profil på SETA. Dog tager Peter Bjerregaard og Robin Kofod et mindre gebyr fra de virksomheder, som ansætter seniorer fra profildatabasen.