CBS’ skriftlige eksaminer træder ind i det 21. Århundrede

Skrevet af Sebastian Damm - Foto: Anders Meldgård Kjemtrup - 7. maj 2012 - 22:0910 kommentarer
Det er sgu da lidt sejt, at man kan gå over og sætte sig på stranden og drikke en kølig efter forhåbentlig veludført eksamen. CBS nu også på Amager Strand. Klik for at afspille

Allerede i slutningen af maj skal CBS’ studerende drage til Amager for at gå til skriftlig eksamen. Nær ved Amager Strandpark venter nemlig en ny eksamenshal, der udover faciliteter i topklasse også byder på havudsigt. CBS OBSERVER var med ved indvielsen.

- Det var som en appelsin der faldt ned i vores turban, det er jo fantastisk at de studerende kan slappe af ved vandet efter en overstået eksamen, fortæller CBS’ Plan- og Bygningschef Lisbeth Røgind om beliggenheden af CBS’ nye eksamenshal med udsigt over Øresund ved Amager Strandpark.

Om de studerende er enige i det, finder vi meget snart ud af, da CBS’ nye eksamenshal vil huse sine første eksamener allerede i slutningen af maj måned. På sigt skal alle skriftlige eksamener på CBS foregå i hallen, der kan huse omkring 700 studerende på én gang.

Udover at være i fristende nærhed af både badevand og strand, så ligger den nye eksamenshal bare 300 meter fra Øresund Metro station, så selvom det lyder som om, det er langt væk er det kun 10 minutter med metroen fra Nørreport.

En samlet og moderne løsning for skriftlig eksamen - farvel til trelagspapiret
Den nye hal er en samlet løsning på flere udfordringer i forhold til skriftlig eksamen, fortæller campusdirektør René Steffensen:

- For det første er det en opkvalificering af afholdelse af skriftlig eksamen på CBS, med ordentlige og moderne faciliteter, og for det andet er det en modernisering der på sigt skal digitalisere skriftlig eksamen.

Når skriftlig eksamen er digitaliseret, hvilket den først bliver et stykke ude i fremtiden, kan CBS’ studerende indstille sig på at vinke farvel til både tre-lags papir og at skulle slæbe rundt på printere,. Væk med at få udleveret ark, slæbe bøger, og printe fysiske sider: I CBS’ nye eksamenshal vil alt dette foregå elektronisk.

Indtil de digitale visioner er indfriet, er der blevet plads til et imponerende arsenal af printere i den nye eksamenshal. Således kan man tage den digitale revolution skridt for skridt.

”Eksamensslottet” lever op til CBS’ standard
Udover således at være en lettelse af de praktiske udfordringer forbundet med at gå til skriftlig eksamen, retter den nye eksamenshal også op på den uoverensstemmelse, der hidtil har været mellem at have en dagligdag på CBS i forholdsvis moderne faciliteter, og så gå til eksamen i en nedslidt gymnastiksal.

Med række efter række af logisk nummererede eksamenspladser, der alle er udstyrede med moderne computerskærme der umuliggør at kigge på sidemandens besvarelse, samt et kontrolleret indeklima i topkvalitet, er den nye eksamenshal således et løft for CBS’ standard for de skriftlige eksamener.
Man kan derfor ikke undgå at glæde sig til at dette ”eksamensslot” kommer i brug, for som Campusdirektør René Steffensen siger:

- Der er ingen andre universiteter i Danmark, der har så gode og flotte faciliteter til eksamen.

BilagStørrelse
Image icon IMG_3559.jpg6,53 MB

Kommentarer

Det lyder dejligt!

Hvor langt ude i fremtiden foreligger digitaliseringen?
Hvad med et par billeder?

Hvad synes du?

Hej Christian

Vi mangler stadig at få sat et modul op, så vi kan vise flere billeder ved den enkelte nyhed. Det med digitaliseringen vil jeg forsøge at finde ud af og skrive ind i artiklen.

De bedste hilsner

Jørn Albertus, webredaktør 

Hvad synes du?

Hej, nu har vi lavet en midlertidig løsning, så du nu kan se de billeder, vi har fra indvielsen. Klik på billedet i toppen af historien! Mvh. webredaktøren

Hvad synes du?

Det er nu morsomt at CBS først nu går ind i den 'moderne' tidsalder, hvor man ikke skal slæbe egen printer med til eksamen. Det må jeg sige. Det er de det FØRSTE universitet i verden der har formået! STORT tillykke! Absolut.

Hvad synes du?

Men man skal jo stadig slæbe sin egen printer med i Metroen - mere moderne er det heller ikke!

Hvad synes du?

Super fedt! Hvordan er parkeringsforholdene derude? Er der tidsbegrænsning som på Frb.?

Hvad synes du?

Hej Christian,

der er gratis og ubegrænset bilparkering på Amager Strandvej. Og den er lang. Så der vil normalt være god plads. Forholdene er altså - efter nutidens begreber og kort sagt - helt ok.

Når vi en sjælden gang har store weekend-eksamener for mange HD-betalingsstuderende, som i højere grad befordrer sig med bil, så kan der godt blive en udfording. Især hvis det er fint vejr, hvor mange drager mod strandparken. Så må man belave sig på at sætte mere tid af til at finde parkering og have nok tid til at nå frem.

På selve eksamenshallens grund er der 300 cykelstativer og Øresund metrostation ligger 300 meter fra indgangen.

Hilsen
René Steffensen
campusdirektør

Hvad synes du?

Fremragende lokaler som jeg selv benyttede mig af i mandags til en skriftlig eksamen.

Dog kan jeg opfordre jer til at ændre tidspunktet for den automatiske opdatering. Kl. 9.00 startede den automatiske opdatering af alle PC'erne, hvilket betød at eksamen fik udskudt starten knap 20 min. mens vi ventede på at PC'erne genstartede.

I indstillingerne på PC'erne er "Automatisk opdatering" sat til at starte kl. 9.00 hver morgen, hvilket jo oftest er tidspunktet for eksamensstart.

Og hvis man siger nej til "genstart" betyder det at man får en reminder hver 10. min, indtil man opdaterer og genstarter.

Så blot en opfordring her fra :o)

Hvad synes du?

Hej Anders,

jeg sender din opfordring til IT med det samme, det lyder som om at det er noget vi kan gøre noget ved med det samme! Hvis ikke det da allerede er sket.

Hilsen
René

Hvad synes du?

Hej

Super indlæg, spændende hal. Har jeg stirret mig blindt eller står der ikke hvem der administrerer den? Kan man evt. leje hallen?

Jan

Hvad synes du?